Lista 14 platserna att besöka med barn i Upplands Väsby Stockholm

Emma Nilsson

• Uppdaterad: 2024-08-20

Sammanställd från de bästa listorna om platserna att besöka med barn i Upplands Väsby Stockholm, kuraterad och noggrant forskad från respekterade webbplatser och bloggar. Inkluderar framträdande val som Vilundaparkens Ishall, Equmeniakyrkan Upplands Väsby, Vikingagården Gunnes gård, Stockholm Paintball & Äventyrscenter, Barnens Wäsby Verkstäder. Låt oss utforska!

1.Vilundaparkens Ishall

Ett äventyr för hela familjen

Vilundaparkens Ishall
  • Betyg: 4,2/5 (187 Review by google)
  • Adress:

    Husarvägen 31, 194 35 Upplands Väsby, Sverige

  • Öppettider:

    09 till 20

  • Biljettjänst:

    ja

  • Biljettpris:

    varierande

  • Högsäsong:

    sommar

  • Attraktioner:

    Hoppborgar, rutschkanor, klätterväggar

  • Evenemang:

    Sommarkul

  • Säkerhetsåtgärder:

    Kameraövervakning, entrévärdar

I det natursköna Vilundaparken finner du den imponerande Vilundaparkens Ishall. En väldimensionerad och förstklassig anläggning som erbjuder ypperliga förutsättningar för såväl konståkning som ishockey. Hallen är utrustad med den senaste tekniken och erbjuder ett brett utbud av aktiviteter för hela familjen.

Om du letar efter en mindre ishall för barnvänliga matcher hittar du den intill huvudhallen. Här kan unga förmågor ta sina första skär på isen i en trygg och inspirerande miljö. Vilundaparkens Ishall är mer än bara en idrottsanläggning – det är en destination för hela familjen där minnen skapas och drömmar tar fart.

2.Equmeniakyrkan Upplands Väsby

Equmeniakyrkan Upplands Väsby
Välkommen till Equmeniakyrkan i Upplands Väsby, en varm och välkomnande kyrka med ett brett utbud av aktiviteter för alla åldrar.

Här kan du delta i engagerande körövningar, låta barnen utforska sin kreativitet på våra scoutermöten eller ta med hela familjen till vår mysiga eftermiddagsverksamhet. Dessutom erbjuder vi på torsdagar inspirerande Viktväktarmöten, där du kan få stöd och motivation på din hälsoresa. Besök vår hemsida för mer information och kom förbi för att uppleva den härliga gemenskapen i Equmeniakyrkan Upplands Väsby.

Läs mer: Lista 19 restauranger i Upplands Väsby Stockholm

3.Vikingagården Gunnes gård

  • Betyg: 4,5/5 (626 Review by google)
  • Adress:

    Ryttargatan 272B, 194 71 Upplands Väsby, Sverige

  • Öppettider:

    10 till 16

  • Attraktioner:

    Vikingakläder, båtar, hus, smedja, djur

Upptäck Vikingagården Gunnes gård och förlora dig i vikingarnas fascinerande värld. Denna historiska plats, endast en kort promenad bort, erbjuder en unik inblick i förfädernas liv. Guiderna möter dig med värme och delar med sig av fängslande berättelser som väcker vikingatiden till liv. Från ståtliga hästar till bedårande getter och fluffiga höns finns här djur att beundra för alla smaker. Vikingagården Gunnes gård är en oas för familjer och historieentusiaster alike.

Vikingagården Gunnes gård erbjuder en oförglömlig upplevelse som tar dig tillbaka i tiden. Under midsommarhelgen förvandlas gården till en levande festplats där traditioner och firande står i fokus. Barnen kan baka sitt eget bröd och njuta av de många roliga aktiviteterna, medan vuxna kan fördjupa sig i den rika vikingakulturen. Oavsett om du söker spänning, kunskap eller en genuin historisk upplevelse är Vikingagården Gunnes gård platsen för dig.

4.Stockholm Paintball & Äventyrscenter

Stockholm Paintball & Äventyrscenter
Upplev hjärtat av Stockholms Paintball & Äventyrscenter, där spänning och adrenalin flödar. Vår anläggning är utrustad med allt du behöver för en oförglömlig dag med kul och utmaningar. Klä dig i våra helkroppsdräkter, mask och handskar, och förbered dig för en strid som kommer att testa dina gränser.

Våra banor är utformade för alla nivåer, från nybörjare till erfarna krigare. Upplev spänningen när du kryssar genom avancerade hinder och använder skydd för att överlista dina motståndare. Oavsett om du är en lagspelare eller en ensamvarg, kommer du garanterat att få en oförglömlig upplevelse. Så samla din trupp, ladda dina markörer och gör dig redo för den ultimata paintballupplevelsen i Stockholm!

Läs mer: Lista 15 platserna att besöka med barn i Stockholm

5.Barnens Wäsby Verkstäder

Barnens Wäsby Verkstäder
Barnens Wäsby Verkstäder är ett unikt lekland som tar med dina små upptäcktsresande på en magisk resa. Låt deras fantasi flöda när de utforskar labyrinter av klätternät, rutschbanor och gömställen som väcker deras nyfikenhet och främjar deras fysiska och kognitiva utveckling.

Varje hörn av Barnens Wäsby Verkstäder är en lekplats för fantasi, där dina barn kan klättra högt mot stjärnorna, susa ner för spännande rutschbanor och gömma sig i hemliga utrymmen som stimulerar deras kreativitet. Det är den perfekta destinationen för en rolig och lärorik dag, där dina små kan utforska och växa i en säker och inspirerande miljö.

6.Messingen

Messingen
Upplev Messingens förtrollande skönhet, där pittoreska byggnader och charmiga restauranger ramar in en unik atmosfär. Denna utsökta plats i hjärtat av Väsbys stadskärna erbjuder en oöverträffad sammanslagning av historia och modern bekvämlighet.

Strosa längs den kullerstensbelagda gatan och låt dina sinnen fängslas av de doftande dofterna som väller fram från de många matställena. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, Messingen har något för att tillfredsställa alla smaker. Den centrala placeringen gör det enkelt att utforska stadens andra sevärdheter, vilket gör Messingen till den perfekta destinationen för en dag full av upplevelser och njutning.

7.Upplands Väsby Scoutkår

Upplands Väsby Scoutkår
Upplands Väsby Scoutkår: En oas för äventyr och gemenskap Upplev den unika charmen hos Upplands Väsby Scoutkår, där naturen blir din lekplats och kamratskapen för livet växer sig stark. Vår scoutgård, en idyllisk tillflyktsort belägen i utkanten av staden, erbjuder en oöverträffad miljö för oförglömliga äventyr och värdefulla lärdomar.

Med sin omfamnande grönska, rogivande sjö och mysiga scoutstuga ger vår scoutgård den perfekta inramningen för att skapa minnen som kommer att värma dig hela livet. Här får unga sinnesro, utmanar sina gränser och knyter band som kommer att bestå i en evighet. Upplev den sanna essensen av scouting hos Upplands Väsby Scoutkår, där äventyr, gemenskap och personlig utveckling går hand i hand.

8.Väsby OCR-bana (Hinderbana)

"Gå inte miste om den ultimata utmaningen på Väsby OCR-bana! Upplev spänningen i en riktig hinderbana, komplett med metallhinder som testar din styrka och uthållighet. Trots sin kompakta storlek erbjuder den ett brett utbud av hinder som garanterar ett svettigt pass. Det kostnadsfria utegymmet som finns i hjärtat av banan ger en extra dimension till din träning. Sätt dina gränser på prov och låt endorfinerna flöda!"

"Förlora dig själv i adrenalinets värld på Väsby OCR-bana! Från det ögonblick du sätter din fot på banan kommer du att känna utmaningen i luften. Längs den slingrande banan kommer du att möta en uppsättning hinder som är lika krävande som de är givande. Ta dig an den höga väggen, crawla genom trånga rör och svinga dig över hindren. Varje seger kommer att fylla dig med en enorm känsla av tillfredsställelse och kommer att driva dig till nästa utmaning."

9.Väsby Konsthalls Vänner

Upplev Väsby Konsthalls Vänner, ett konstnärshem för skönhet och inspiration. Vandra genom salarna där ljuset flödar in genom takets glaspaneler, omslutande de utsökta målningarna och unika konstverken i en varm och inbjudande atmosfär. Låt ditt sinne stimuleras av mästerverkens färger och former, varje penselstråk en inbjudan till fantasi och reflektion.

Mellan konstupplevelserna kan du njuta av hembakade läckerheter i det mysiga kaféet. Låt doften av nygräddat bröd fylla luften när du tar en paus från konsten och njuter av ett smakrikt kaffe och en mjuk bulle. Väsby Konsthalls Vänner är en oas för konst och kulinarisk njutning, en plats där du kan berika både din själ och dina smaklökar. Ta en paus från vardagens brus och låt dig svepas bort av skönhetens och smakens värld på Väsby Konsthalls Vänner.

10.Vikingaskepp, Upplands Väsby kommun

Vikingaskepp, Upplands Väsby kommun
Längs promenadstråket i Upplands Väsby kommun finner du ett imponerande vikingaskepp i naturlig storlek. Ett fascinerande inslag som väcker nyfikenhet och förundran. Följ med på en resa tillbaka i tiden, till en epok präglad av äventyr och upptäckter.

Utöver det mäktiga vikingaskeppet erbjuder promenadstråket en rad andra lockelser. En stor, inbjudande rutschkana väntar på lekfulla barn. Grönskan inbjuder till rogivande promenader, medan vattenflödet skapar en lugnande atmosfär. Upplev Upplands Väsby kommuns charm till fots och låt dig omslutas av naturens skönhet och historiens vingslag.

11.Lekia Väsby

Lekia Väsby
Upplev den magiska världen av lekar och upptäckter på Lekia Väsby! Med vårt breda utbud av förstklassiga leksaker, spel och hobbyartiklar garanteras skoj och inspiration för alla åldrar. Våra kunniga medarbetare brinner för att skapa en minnesvärd shoppingupplevelse, där vi gärna ger personlig service och råd för att hitta den perfekta presenten eller aktiviteten.

Hos Lekia Väsby hittar du allt från klassiska favoritmärken till spännande nyheter, noggrant utvalda för att stimulera barnens fantasi, kreativitet och utveckling. Låt dina små utforska vår fantasifulla värld och skapa minnen som varar livet ut. Besök oss idag och låt leken börja!

12.Medley Vilundabadet

En rolig och säker plats för hela familjen

Medley Vilundabadet
  • Betyg: 3,9/5 (251 Review by google)
  • Adress:

    Husarvägen 29, 194 79 Upplands Väsby, Sverige

  • Öppettider:

    06:15 till 20

  • Biljettjänst:

    ja

  • Attraktioner:

    Vattenrutschkanor, vågbassäng, simbassänger, lekplats och kafé

  • Säkerhetsåtgärder:

    Personal övervakar badområdet

13.Grimstahallen (Upplands Väsby)

14.Skälbyplan

Postförslag