Lista 17 platserna att besöka med barn i Ängelholm Skåne

Sara Eriksson

• Uppdaterad: 2024-08-20

Sammanställd från de bästa listorna om platserna att besöka med barn i Ängelholm Skåne, kuraterad och noggrant forskad från respekterade webbplatser och bloggar. Inkluderar framträdande val som Järnvägens Museum, Glass och Våffelstugan - Cafe Ängelholm, Hembygdsparken, Upzone Äventyrspark i Ängelholm, Vattnets Hus. Låt oss utforska!

1.Järnvägens Museum

Upplev järnvägshistoria på nära håll

Järnvägens Museum
  • Betyg: 4,5/5 (1268 Review by google)
  • Adress:

    Banskolevägen 11, 262 68 Ängelholm, Sverige

  • Öppettider:

    10 till 17

  • Biljettjänst:

    ja

  • Högsäsong:

    Sommaren

  • Attraktioner:

    Tåg, modelljärnväg, ånglok

  • Säkerhetsåtgärder:

    Övervakningskameror, väktare

Upptäck Järnvägens Museum – en oas för tågentusiaster och upptäcktsresande i alla åldrar! Följ med på en resa genom järnvägens fascinerade historia, från tidiga ånglok till moderna expresståg. Genom interaktiva utställningar och detaljerade modeller får du en inblick i den teknik och ingenjörskonst som har format vårt sätt att resa.

Stig ombord på imponerande gamla lok, beundra spektakulära dioramor och utforska det unika caféet, som serverar läckerheter inspirerade av järnvägens storhetstid. För de yngre upptäcktsresande finns en lekfull miljö där de kan lära sig och ha roligt samtidigt. Järnvägens Museum bjuder på en minnesvärd upplevelse för hela familjen, oavsett om du är en passionerad tågentusiast eller bara nyfiken på den viktiga roll järnvägen har spelat i vårt samhälle.

2.Glass och Våffelstugan - Cafe Ängelholm

Glass och Våffelstugan - Cafe Ängelholm
  • Betyg: 4,4/5 (1819 Review by google)
  • Adress:

    Thorslundsgatan 13, 262 33 Ängelholm, Sverige

  • Öppettider:

    11 till 18

  • Biljettjänst:

    Nej

  • Attraktioner:

    Glass och våfflor

Glass och Våffelstugan i Ängelholms Hembygdspark är en oas för alla glassälskare. I en grönskande park fylld av lek och djur, kan du njuta av ett brett utbud av läcker glass och våfflor. Njut av den silkeslena mjukglassen i smakerna vanilj eller choklad, som dessutom är låglaktos. Här finns något för alla smaker och preferenser.

Belägen i hjärtat av parken, med en stor lekplats och djur att titta på, är Glass och Våffelstugan den perfekta platsen för en minnesvärd dagsutflykt. Oavsett om du söker en svalkande eftermiddagsfika eller en godbit att njuta av medan barnen leker, är Glass och Våffelstugan ett måste. Besök oss och upplev den läckra smaken av glass i en förtrollande miljö.

Läs mer: Lista 15 restauranger i Ängelholm Skåne

3.Hembygdsparken

En grön oas mitt i Ängelholm

  • Betyg: 4,6/5 (1059 Review by google)
  • Adress:

    Thorslundsgatan 13, 262 21 Ängelholm, Sverige

  • Öppettider:

    Öppet dygnet runt

  • Biljettjänst:

    ja

  • Högsäsong:

    Maj-September

  • Attraktioner:

    Lekplats, minigolf, boule, grillplatser, motionsspår

  • Säkerhetsåtgärder:

    Belysning, övervakningskameror

Upptäck Hembygdsparken, en oas av grönska och lekfullhet som garanterar en oförglömlig dag för hela familjen. Barnens ögon kommer att stråla när de möter getter, höns och dovhjortar som charmar med sin närhet. Den väl tilltagna lekplatsen blir ett paradis för de små, medan föräldrarna njuter av den stilla skönheten i parken.

Hembygdsparken är en plats där naturen och historien möts. Utforska de vindlande stigarna som leder genom den lummig grönska och upptäck de fascinerande museerna som berättar om vår lokala kultur. Ta en picknick vid den glittrande sjön eller njut av ett utsökt mål mat på någon av parkens serveringar. Hembygdsparken är ett utflyktsmål som kommer att skapa minnen som ni kommer att vårda för alltid.

4.Upzone Äventyrspark i Ängelholm

Äventyr för hela familjen

Upzone Äventyrspark i Ängelholm
  • Betyg: 4,6/5 (513 Review by google)
  • Adress:

    Danielslundsgatan, Hembygdsparken, 262 33 Ängelholm, Sverige

  • Biljettjänst:

    Ja

  • Attraktioner:

    Klättringspark, äventyrsgolf, surfing, gocart, labyrinter

  • Säkerhetsåtgärder:

    Säkerhetsgenomgång och instruktionsvideo

Upplev ett äventyr i Ängelholm som ingen annanstans. Upzone Äventyrspark är en utomjordisk lekplats för såväl stora som små, där spänningen och glädjen når nya höjder. Klättra i trädtopparna och svinga dig mellan plattformar, allt medan du njuter av den förtrollande utsikten över omgivningen.

Förbered er på en oförglömlig upplevelse fylld av skratt, samarbete och en rejäl dos adrenalin. Oavsett om ni är en familj, ett gäng vänner eller en företagsgrupp så kommer ni att skapa minnen för livet i Upzone Äventyrspark. Missa inte chansen att uppleva äventyret som alla talar om. Boka din upplevelse idag och förbered er på en dag fylld av oförglömliga ögonblick.

Läs mer: Lista 17 platserna att besöka med barn i Skåne

5.Vattnets Hus

Upplev vatten på ett nytt sätt!

Vattnets Hus
  • Betyg: 4,1/5 (737 Review by google)
  • Adress:

    Landshövdingevägen 9, 262 52 Ängelholm, Sverige

  • Öppettider:

    06 till 18:30

  • Biljettjänst:

    ja

  • Biljettpris:

    130 kr

  • Högsäsong:

    juni-augusti

  • Attraktioner:

    Vattenutställning, experiment, lekplatser

  • Evenemang:

    inga

  • Säkerhetsåtgärder:

    Kameraövervakning, larm, vakter

Upplev Vattnets Hus, ett tropiskt paradis för alla åldrar! Vårt badhus erbjuder ett fantastiskt utbud för både Motionärer och badglädje. Hoppa från hopptornen, svinga dig från trampolinerna eller glid ner för våra slingrande vattenrutschbanor. Njut av virvlande vatten, svalkande vågskvalp och en hinderbana som utmanar även de mest äventyrliga.

Vattnets Hus är ett välvårdat badhus som särskildt fokuserar på barnens glädje. Våra roliga aktiviteter som vattenrutschkanor, vågmaskin och hinderbana ger timmar av skratt och plask. Njut av en god fika i vårt mysiga café direkt vid poolen. Även om badhuset kan vara lite livligt ibland, garanterar vi en oförglömlig upplevelse för alla!

6.Ängelholms Turistcenter

Ängelholms Turistcenter
Ängelholms Turistcenter, beläget på Järnvägsgatans pulsåder, är din nyckel till stadens rikedomar. Här välkomnas du av kunniga och entusiastiska turistvärdar som guidar dig genom vårt kulturarv. Från Hembygdsparkens grönskande charm till åns lugna flyt och Järnvägsmuseets fascinerande skatter – upptäck Ängelholms förtrollande mångfald.

Medan smartphones erbjuder bekvämlighet är det fortfarande ovärderligt att besöka ängelholms Turistcenter. Varje besök blir en skräddarsydd upplevelse, där du får insidertips och personlig vägledning som förhöjer din vistelse. Oavsett om du söker efter historiska pärlor eller moderna guldkorn, kommer turistcentret att leda dig till det bästa som Ängelholm har att erbjuda.

7.Pytteskogen

Pytteskogen
Pytteskogen bjuder på en förtrollande värld av äventyr och lek för de minsta. Upptäck spännande hemligheter i det magiska Trollhuset, svinga dig högt i luften och susa nerför rutschkanorna. Låt fantasin flöda i de fantasifulla lekstugorna och anta spännande roller i den kreativa teaterboden. Pytteskogen är en oas där barnens fantasi och kreativitet får ta plats, och skapar minnen som varar en livstid.

För föräldrar erbjuder Pytteskogen en välbehövlig paus i lugna omgivningar. Njut av en kopp kaffe i det mysiga caféet medan du ser dina barn utforska den magiska världen runt omkring. Det finns gott om plats att slå sig ner och koppla av i grönskan, så att hela familjen kan njuta av en avkopplande dag i Pytteskogen. Oavsett om ni söker äventyr, lek eller en lugn stund i naturen, är Pytteskogen det perfekta resmålet för familjer med små barn.

8.Ängelholms Kulturskola

Ängelholms Kulturskola
Ängelholms Kulturskola är en oas för blivande musiker. Våra erfarna lärare guida elever på en inspirerande resa genom musikens värld. Med passion och pedagogik frigör de varje elevs potential, väcker en kärlek till musiken och ger ett livslångt värde.

Kulturskolan erbjuder ett brett utbud av instrument, från gitarr till keyboard. Eleverna tas emot med öppna armar i en varm och kreativ miljö. Lärarna skapar en rolig och engagerande inlärningsupplevelse, där varje barn känner sig uppskattat och uppmuntrat. Med Ängelholms Kulturskola blir musiken inte bara en färdighet, utan en passion.

9.Kronoskogen Ängelholm

Kronoskogen Ängelholm
Kronoskogen i Ängelholm är en förtrollande oas för alla sinnen. Den lummiga skogen bjuder på en mångfald av miljöer, från trolska vildmarker till inbjudande stigar som leder dig genom det grönskande riket. Oavsett om du längtar efter en lugn promenad eller en utmanande vandring, har Kronoskogen något för alla.

Markerade slingor och otaliga outforskade stigar inbjuder dig att upptäcka skogens hemligheter. Njut av den friska luften och fågelkvittret medan du vandrar genom det böljande landskapet. I Kronoskogen förenas skogens stillhet med havets doft, vilket skapar en oförglömlig upplevelse.

10.Jarl Kulle-scenen

Jarl Kulle-scenen
Upptäck ett kulturellt mecka på Jarl Kulle-scenen, där kulturklubben varje söndag bjuder på en fest för sinnena. Föreställ dig en plats där konstens olika former vävs samman i en harmonisk symfoni, och där du kan utforska allt från musik till litteratur och konst. Varje söndag förvandlas scenen till en kreativ mötesplats, där du kan uppleva en unik blend av talang och inspiration.

Varmt välkomna till detta kulturella smörgåsbord! Här garanteras en oförglömlig söndag fylld av underhållning, kunskap och skratt. Så ta med dig ditt öppna sinne, låt dig hänföras av kulturens magi och upplev ett nöje för själen. Och glöm inte det där lilla extra: vår gratis garderob tar hand om dina ytterplagg, så att du kan njuta av evenemanget utan bekymmer.

11.Ängelholm Outdoor Floorball Festival

Ängelholm Outdoor Floorball Festival
Ängelholms Outdoor Floorball Festival är en ytterst välorganiserad utomhuscup för ungdomsinnebandylag. Här får unga spelare chansen att tävla, utvecklas och knyta nya kontakter i en härlig atmosfär. Oavsett om ditt lag siktar på att knipa förstaplatsen eller bara vill ha en rolig helg med innebandy, är detta en cup du inte får missa.

Med ett stort antal deltagande lag från hela landet, lovar Ängelholms Outdoor Floorball Festival spännande matcher och tuffa utmaningar. Men det är inte bara det sportsliga som gör denna cup till en minnesvärd upplevelse. Utanför planen finns gott om utrymme för lek, skratt och gemenskap. Oavsett om du är spelare, ledare eller supporter, kommer du garanterat att ha en oförglömlig helg på denna fantastiska ungdomsinnebandyfest.

12.Akademihallen

13.Gåsalekan

14.Ängelholms Hembygdsförening

15.PoP Engelholm

Upplev flygets historia på nära håll

PoP Engelholm
  • Betyg: 3,7/5 (482 Review by google)
  • Adress:

    Storgatan 49, 262 32 Ängelholm, Sverige

  • Biljettjänst:

    ja

  • Biljettpris:

    80 SEK

  • Högsäsong:

    juni-augusti

  • Attraktioner:

    Luftfartsmuseet, Ängelholms Flygmuseum

  • Evenemang:

    Ingen information om särskilda evenemang

  • Säkerhetsåtgärder:

    Vakter, kameraövervakning

16.Lekia

17.Maltes i Hembygdsparken

En oas för hela familjen

Maltes i Hembygdsparken
  • Betyg: 3,7/5 (179 Review by google)
  • Adress:

    Thorslundsgatan 13, 262 33 Ängelholm, Sverige

  • Öppettider:

    11 till 16

  • Biljettjänst:

    nej

  • Biljettpris:

    null

  • Högsäsong:

    Maj

  • Attraktioner:

    Fåglar, djur, lekplats, café, minigolf

  • Evenemang:

    null

  • Säkerhetsåtgärder:

    Inga speciella säkerhetsåtgärder

Postförslag