Lista 15 platserna att besöka med barn i Katrineholm Södermanlands

Maria Svensson

• Uppdaterad: 2024-09-04

Sammanställd från de bästa listorna om platserna att besöka med barn i Katrineholm Södermanlands, kuraterad och noggrant forskad från respekterade webbplatser och bloggar. Inkluderar framträdande val som Stora Djulö Herrgård, Katrineholms Stadspark, Sveaparken, Duveholmsbadet, Perrongen. Låt oss utforska!

1.Stora Djulö Herrgård

Upplev historiens vingslag i anrik herrgårdsmiljö

Stora Djulö Herrgård
  • Betyg: 4,3/5 (740 Review by google)
  • Adress:

    Stora Djulö herrgård, 641 92 Katrineholm, Sverige

  • Biljettjänst:

    ja

  • Högsäsong:

    Maj-september

  • Attraktioner:

    Slott, trädgård, café, butik och utställningar

  • Evenemang:

    Julmarknad, påskmarknad och konstutställningar

  • Säkerhetsåtgärder:

    Guidade turer med begränsat antal deltagare

Njut av en underbar lunch i idylliska Stora Djulö Herrgård, en fridfull oas där du kan koppla av och njuta av livets goda. Omgiven av vacker natur och lugn, är detta den perfekta platsen att samla familj och vänner för en minnesvärd måltid.

Smaklökarna kommer att jubla över den generösa buffén, fylld med läckerheter som kommer att tillfredsställa alla. Från fräscha sallader och aptitretande förrätter till utsökta varmrätter och dekadenta desserter, har kocken överträffat sig själv med en meny som garanterat kommer att imponera. Varje tugga är en explosion av smaker, som transporterar dig till en kulinarisk himmel.

2.Katrineholms Stadspark

stadens gröna oas

Katrineholms Stadspark
  • Betyg: 4,1/5 (726 Review by google)
  • Adress:

    Tegnérvägen 25, 641 30 Katrineholm, Sverige

  • Öppettider:

    11 till 21

  • Biljettjänst:

    nej

  • Biljettpris:

    null

  • Högsäsong:

    juni-augusti

  • Attraktioner:

    lekplatser, fontäner, skulpturer

  • Evenemang:

    regelbundet marknader och evenemang

  • Säkerhetsåtgärder:

    belysning, övervakning

Katrineholms Stadspark, en oas av grönska och skönhet, inbjuder dig till en oförglömlig upplevelse. Vandra längs de slingrande stigarna och upptäck den imponerande konstsamlingen som pryder parken. Från Pelle Nilssons mästerliga tolkning av Queens odödliga hits till Kristoffers passionerade framförande som ett av hans största fans, Stadsparken vibrerar av musik och glädje.

Parkens välskötta gräsmattor och lummiga trädgårdar skapar en lugn tillflyktsort från vardagens stress. Här kan du ta en avkopplande picknick under skuggan av de mäktiga ekarna, eller bara sitta och njuta av fågelsången och den friska luften. Stadsparken är ett konstverk i sig, en plats där natur och kultur möts i perfekt harmoni.

3.Sveaparken

En grön oas för alla åldrar

Sveaparken
  • Betyg: 4,2/5 (288 Review by google)
  • Adress:

    Djulögatan, 641 31 Katrineholm, Sverige

  • Öppettider:

    Öppet dygnet runt

  • Biljettjänst:

    ja

  • Högsäsong:

    Maj-september

  • Attraktioner:

    Lekplatser, grillplatser, minigolf

  • Säkerhetsåtgärder:

    Belysning, övervakningskameror

Sveaparken bjuder på ett fantastiskt vattenäventyr som ger dina barn timmar av svalkande lek under varma sommardagar. Den intilliggande lekparken är en oas för små äventyrare, med utmaningar och skoj för alla åldrar. Från gungor till klätterställningar och sandlådor finns det något för alla humör och åldersgrupper.

sveaparken är en familjepark utan like, med något för alla. låt barnen springa fria i lekparken, njut av svalkande vattenlek på sommaren och ta en paus med en picknick eller en fika i det gröna. katrineholms kommun har gjort ett fantastiskt arbete med att skapa denna underbara park som ger hela familjen en minnesvärd dag.

4.Duveholmsbadet

Duveholmsbadet
Upplev sommaridyllen vid Duveholmsbadet, en pärla för både stora och små. Denna mysiga badplats bjuder på lugna kvällar när solen sänker sig och människorna drar sig tillbaka. Ta en avkopplande kvällspromenad längs den glittrande sjön och låt stillheten omfamna dig.

För barnfamiljer är Duveholmsbadet ett paradis. De två badbryggorna och det avgränsade området för de minsta skapar en trygg och rolig miljö att plaska i. Lekparken, grillplatsen och bekvämligheterna som omklädningsrum och toaletter gör det enkelt att tillbringa en hel dag här. Låt solen värma din hud och njut av sommaren i hjärtat av naturen vid Duveholmsbadet.

5.Perrongen

Perrongen
Perrongen Friluftsteater är en unik och upplevelserik utomhusteater som tar scenen till en helt ny nivå! Med sitt smarta och innovativa användande av en vändskiva framför de pampiga lokstallarna skapas en dynamisk och engagerande miljö som sätter tonen för oförglömliga teaterupplevelser.

Oavsett om du är en erfaren teaterälskare eller ny till scenkonsten välkomnar Perrongens Friluftsteater dig med öppna armar. Dess mångsidiga program erbjuder en bred repertoar av föreställningar för alla åldrar och smaker. Från fängslande dramer till lekfulla komedier, från klassiska verk till nutida tolkningar – här hittar du något som lockar just dig. Så ta chansen att förlora dig i teaterns magiska värld och skapa minnen som kommer att hålla en livstid på Perrongen Friluftsteater!

6.Tolfta Gård

Tolfta Gård
Tolfta Gård erbjuder en förtrollande oas vid vattnet, där du kan slappna av i den vedeldade bastun eller sjunka ner i den bubblande badtunnan under stjärnhimlen. Den natursköna omgivningen och det varma välkomnandet skapar en minnesvärd upplevelse.

Låt Tolfta Gård ta dig med på ett oförglömligt ridäventyr genom de idylliska skogarna. Med erfarna guider och vältränade hästar som passar både nybörjare och erfarna ryttare, garanteras en spännande och säker utflykt. Njut av frisk luft, vackra vyer och en inblick i områdets rika naturliv.

7.Katrineholms konsthall

Katrineholms konsthall
Katrineholms konsthall bjuder in dig till en fascinerande konstresa där regionala konstnärer ställer ut sina lysande verk. Från abstrakta mästerverk till stämningsfulla landskap, varje utställning lovar en kalejdoskopisk visuell fest. Och det bästa? De flesta konstver är till salu, vilket ger dig möjlighet att förvandla din upplevelse till ett minnesvärt konstverk i ditt eget hem.

Upplev konstens kraft utan att tömma plånboken. Katrineholms konsthall välkomnar dig med gratis inträde, vilket gör det till en perfekt destination för konstentusiaster och nyfikna sinnen. Låt dig uppslukas av färgernas dans, linjernas spel och formernas harmoni. Ta del av det moderna konstvärldens pulserande hjärta och berika din själ med skönhetens helande kraft.

8.Kulturhuset Ängeln

Kulturhuset Ängeln
Kulturhuset Ängeln är ett populärt resmål för bokälskare och litteraturintresserade. Här kan du njuta av en kopp kaffe medan du bläddrar bland böcker och tidskrifter. Biblioteket har ett brett utbud av böcker, allt från klassiker till nyutgivningar. Personalen är kunnig och hjälpsam, och de kan hjälpa dig att hitta precis den bok du letar efter.

Om du är sugen på något gott kan du ta en paus från läsningen och besöka fiket. Här serveras kaffe, te och lättare måltider. Du kan njuta av din mat i en av bibliotekets många mysiga läshörnor. Kulturhuset Ängeln är en perfekt plats att spendera en avslappnande eftermiddag med en god bok och en kopp kaffe.

9.Krämbolstugan

Krämbolstugan
Stuga och vandrarhem i vackra, natursköna omgivningar strax utanför Katrineholm.

Stugan Krämbolstugan kan hyras för självhushåll och är en perfekt utgångspunkt för utflykter i Sörmland. Vandrarhemmet erbjuder boende i rum och stugor med självhushållningsmöjligheter. Dessutom finns en bastu och en fin badplats i sjön Yngaren.

10.Boda Kvarn

11.Katrineholms Turistinformation

Katrineholms Turistinformation
Välkommen till Katrineholms Turistinformation, den vänligaste platsen i stan! Här möts du av ett glatt team som brinner för att hjälpa dig göra det mesta av din vistelse i Katrineholm. Låt oss guida dig genom stadens mysiga kullerstensgränder, hänförande natur och dolda pärlor.

Och glöm inte att ta med dig ett minne hem! På turistinformationen hittar du ett utbud av vackra souvenirer och lokalt hantverk som kommer att påminna dig om din tid i denna charmiga stad. Öppettiderna må vara begränsade, men våra vänliga medarbetare kommer alltid att göra sitt bästa för att hjälpa dig under våra öppettider.

12.Safiren Konferenscenter

Safiren Konferenscenter
  • Betyg: 3,9/5 (156 Review by google)
  • Adress:

    Drottninggatan 19, 641 30 Katrineholm, Sverige

  • Biljettjänst:

    Nej

  • Attraktioner:

    Konferensmöjligheter, utbildningslokaler

  • Säkerhetsåtgärder:

    Säkerhetsvakter, kameraövervakning

  • Special Point:

    Centralt läge i Katrineholm

Safiren Konferenscenter – en historisk pärla med stjärnstatus.

I hjärtat av stan ligger Safiren Konferenscenter, en anrik skådeplats där årtionden av minnen etsat sig fast i väggarna. Här har legendariska artister och inflytelserika talare trollbundit publiken, skapat ögonblick som för evigt kommer att leva vidare i historieböckerna. Byggnadens klassiska charm och tidlösa elegans förstärks av moderna faciliteter, som gör Safiren till det perfekta valet för konferenser, evenemang och oförglömliga festligheter.

13.Katrineholm

14.Västra Sörmlands räddningstjänst

Västra Sörmlands räddningstjänst

15.Katrineholm-Stora Malms Hembygdsförening

Katrineholm-Stora Malms Hembygdsförening
Postförslag