Lista 17 platserna att besöka med barn i Vallentuna Stockholm

Oscar Persson

• Uppdaterad: 2024-09-05

Sammanställd från de bästa listorna om platserna att besöka med barn i Vallentuna Stockholm, kuraterad och noggrant forskad från respekterade webbplatser och bloggar. Inkluderar framträdande val som Vallentuna Bowling, Vallentuna IP, Björkby-Kyrkvikens naturreservat, Träffpunkten, Korpen Vallentuna. Låt oss utforska!

1.Vallentuna Bowling

Bowling för alla!

Vallentuna Bowling
  • Betyg: 4,4/5 (258 Review by google)
  • Adress:

    Tuna Torg 2c, 186 31 Vallentuna, Sverige

  • Öppettider:

    10 till 21

  • Biljettjänst:

    ja

  • Attraktioner:

    Bowling, biljard, dart och shuffleboard

  • Säkerhetsåtgärder:

    Säker och trygg miljö

Välkommen till Vallentuna Bowl – bowlinghallen med allt! Bowlingentusiaster och lunchsugna vallentunabor, gör er redo för en upplevelse utöver det vanliga. Vallentuna Bowl ligger centralt i Vallentuna och erbjuder förstklassig bowling i en modern och trivsam miljö. Men här slutar inte upplevelsen! Överraska dig själv med en prisvärd och utsökt lunch i vårt välsmakande kök. Personalen är alltid lika glada och hjälpsamma, och de kommer garanterat att göra ditt besök till en minnesvärd stund.

Vill du bjuda dig själv på en kulinarisk resa? Då är Vallentuna Bowl det perfekta valet. Vi erbjuder en förvånansvärt bra lunch som kommer att överträffa dina förväntningar. Höjdpunkten på menyn är de legendariska kroppkakorna som får även den mest kräsne smaklöken att dansa av glädje. Priserna är rimliga och personalen är alltid lika trevlig och tillmötesgående. Tveka inte att besöka Vallentuna Bowl – vi ser fram emot att ge dig en oförglömlig upplevelse!

2.Vallentuna IP

Nära till allt i en naturskön miljö

Vallentuna IP
  • Betyg: 4,2/5 (228 Review by google)
  • Adress:

    Parkvägen 5, 186 36 Vallentuna, Sverige

  • Öppettider:

    07 till 22

  • Biljettjänst:

    ja

  • Biljettpris:

    130 SEK

  • Högsäsong:

    juni-augusti

  • Attraktioner:

    Stora Talltorget, familj och äventyrspark, multisportbana mm.

  • Evenemang:

    Vallentuna IP Motionsspår, Vallentuna IP Sommargympa m.m.

  • Säkerhetsåtgärder:

    kameraövervakning, väktartillsyn

Ta dig till Vallentunas stolthet inom idrott, en anläggning som trivsamt huserar allt från ishall och fotbollsplaner till friidrottsbanor. Här kan du släppa loss din atletiska ådra på konstgräsplaner med förstklassigt ytskikt. Efteråt väntar fräscha och välskötta omklädningsrum samt ett mysigt fik med generösa öppettider för att fylla på energireserverna.

Men det slutar inte där. På Vallentuna IP finns även en padelbana, perfekt för både lek och seriös match. Dock bör det noteras att mattan har vissa bubblor och lutar något nedåt i ena hörnet. Trots detta är det en fullt godkänd bana för lite härlig padelträning.

Läs mer: Lista 15 platserna att besöka med barn i Stockholm

3.Björkby-Kyrkvikens naturreservat

Björkby-Kyrkvikens naturreservat
Björkby-Kyrkvikens naturreservat lockar med sin fridfulla natur och rika fågelliv. Här kan du med lite tur få se trastsångare och rördrom, två karaktäristiska arter som häckar i området. Naturreservatet är ett perfekt resmål för fågelskådare som söker en lugn och naturnära upplevelse. Området är även ett paradis för avkoppling, med flera picknickplatser där du kan slå dig ner och njuta av stillheten och de vackra omgivningarna.

Vandra längs de vackra stigarna och upptäck dammar, ängar och betade marker. Naturen bjuder på ett skiftande landskap som ger både avkoppling och inspiration. Björkby-Kyrkvikens naturreservat är den perfekta platsen för att uppleva den svenska naturens mångfald och skönhet. Koppla av, njut av lugnet och låt dig trollbindas av det rika fågellivet.

4.Träffpunkten

Träffpunkten
Förgyll din tillvaro med gemenskap och glädje på Träffpunkten! En varm och välkomnande samlingspunkt där åldrar och bakgrunder förenas. Här kan du njuta av trevligt sällskap, delta i aktiviteter och stimulera både kropp och själ. Oavsett om du söker vänskap, samtal eller en meningsfull sysselsättning, erbjuder Träffpunkten en oas mitt i vardagen.

Upplev den unika atmosfären på Träffpunkten, där seniorer och samhällsmedborgare möts och berikar varandras liv. Ett härligt gäng med härliga människor som har roligt tillsammans och hittar stöd och inspiration i varandras sällskap. Här blomstrar vänskapsband, och du kan vara säker på att känna dig som en del av något större. Så kom och upptäck glädjen i att tillhöra ett vibrerande och stöttande community på Träffpunkten!

5.Korpen Vallentuna

Korpen Vallentuna
Upplev Korpen Vallentuna - en plats där alla känner sig välkomna! Oavsett om du är medlem eller besökare kan du njuta av en härlig fikapaus, utöva din favoritsport eller delta i spännande aktiviteter. Vår personal är alltid glad och hjälpsam, och de ser till att alla gäster känner sig hemma.

Efter en svettig aktivitet kan du torka av din utrustning med våra handdukar och papper. På eftermiddagarna råder det ett lugnt och gemytligt tempo, vilket gör det perfekt för dig som vill ta det lite lugnt eller träffa kompisgänget. Välkommen till Korpen Vallentuna - där gemenskap och rörelseglädje går hand i hand!

6.Vallentuna Kulturhus och Bibliotek

Vallentuna Kulturhus och Bibliotek
Upplev en dynamisk kulturell hubb och ett inspirerande bibliotek i hjärtat av Vallentuna. På Vallentuna Kulturhus och Bibliotek kan du utforska en värld av kunskap, kreativitet och socialt umgänge.

Njut av en vacker, modern miljö perfekt anpassad för fokuserat arbete, studier och läsning. Oavsett om du är en ivrig läsare, en strävande författare eller en nyfiken själ, har vi något för dig. Vårt team av dedikerade medarbetare är redo att guida dig genom våra samlingar, hjälpa dig med din forskning och skapa ett utrymme där kunskap och inspiration strålar samman. Kom och upplev den transformativa kraften hos Vallentuna Kulturhus och Bibliotek idag.

7.Vallentuna Ishall

En plats för alla

  • Betyg: 4,1/5 (157 Review by google)
  • Adress:

    Parkvägen 3, 186 48 Vallentuna, Sverige

  • Öppettider:

    10 till 20

  • Biljettjänst:

    Nej

  • Högsäsong:

    Under vår och sommar

  • Attraktioner:

    Ishockey

  • Säkerhetsåtgärder:

    Inpassering med passerkort

Upplev ishallar i toppskick i hjärtat av Vallentuna. Här finns allt för en aktiv och minnesvärd dag på isen, oavsett om du är en entusiastisk hockeyspelare eller bara vill susa fram på skridskor. Njut av den fräscha inomhusmiljön och utnyttja de moderna faciliteterna, som inkluderar allt du behöver för en komplett idrottsupplevelse.

Området kring ishallarna är en dröm för sportentusiaster. Här hittar du en 400-metersbana, fotbollsplaner, ett välutrustat gym och ett elljusspår för natursköna rundor. För längre vistelser erbjuder det närliggande hotellet bekväma övernattningsmöjligheter. Med Vallentuna Ishall som utgångspunkt kan du njuta av en oförglömlig vistelse fylld av sport, skoj och frisk luft.

8.Kvarnbadet

  • Betyg: 4,1/5 (229 Review by google)
  • Adress:

    Kyrkvägen 1, 186 30 Vallentuna, Sverige

  • Öppettider:

    09 till 19

  • Biljettpris:

    Gratis

  • Högsäsong:

    Juli- Augusti

  • Attraktioner:

    Sandstrand för hela familjen

Besök Kvarnbadet utomhusbassängbad för en klassisk sommarupplevelse! Detta välskötta bad har stora grönytor där du kan koppla av och njuta av solen. Caféet serverar svalkande glass och enklare mat, som hamburgare och korv.

För den som vill svalka sig finns en 50 m-bassäng. Kvarnbadet är en populär plats under varma sommardagar, så var beredd på lite folk. Den trevliga atmosfären och de välordnade faciliteterna gör dock detta bad till en favorit hos många. Försäkra dig om en minnesvärd dag på Kvarnbadet, där du kan simma, sola och umgås i en härlig miljö.

9.Vikingaparken

Upplev vikingatiden på Vikingaparken! Låt era små äventyrare resa tillbaka till en svunnen tid fylld av spänning och lek. I hjärtat av den vackra naturen hittar ni denna förtrollande park, en oas av skoj och upptäckter för barn i alla åldrar. De kan klättra på vikingaskepp, utforska lekstugor och till och med delta i interaktiva aktiviteter som målarverkstäder och arkeologiska utgrävningar. Varje besök är ett unikt äventyr, och med en aning fantasi kan era barn förvandlas till modiga vikingar och skriva sin egen historia.

Parkens kompakta storlek gör den idealisk för små barn, med allt inom bekvämt räckhåll. Den välskötta miljön och det vänliga personalen skapar en trygg och rolig atmosfär där era barn kan utforska, lära sig och leka i timmar. Vikingaparken är en fantastisk plats för familjer att skapa minnen och få en inblick i svensk historia på ett lekfullt och engagerande sätt. Låt era små vikingar segla in i ett oförglömligt äventyr idag!

10.Vallentuna Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund

Varmt välkommen till Vallentuna Scoutkår, där äventyret väntar runt varje hörn! Vår scoutkår är unik med våra engagerade ledare och små grupper, där varje barn får den uppmärksamhet de förtjänar. Vår gemenskap präglas av värme, respekt och en stark vilja att växa tillsammans.

Hos oss på Vallentuna Scoutkår bjuder vi på en bred palett av aktiviteter som tänder gnistan hos varje scout. Från spännande hajker i den omkringliggande naturen till utmanande klättring och kreativa hantverk – det finns något för alla smaker. Genom äventyr och gemenskap lär sig våra scouter viktiga livsfärdigheter, utvecklar sin självständighet och skapar minnen för livet.

11.Björkbygård Vallentuna

Björkbygård Vallentuna
Upplev lantlivets charm på Björkbygård! Omgiven av grönskande skogar och betande djur bjuder gården på en idyllisk utflykt för hela familjen. Njut av en gemytlig korvgrillning och låt barnen umgås med gårdens vänliga hästar, får och andra snälla djur. En utmärkt destination för den som söker rofyllda stunder i naturens lugna famn.

Ta en vandring genom de vackra omgivningarna, andas in den friska luften och beundra det fantastiska landskapet. Björkbygård är en oas för avkoppling och gemenskap. Passa på att besöka gårdsbutiken och ta med dig färska ägg, hemlagad sylt och andra gårdsprodukter. Vi välkomnar dig till en minnesvärd upplevelse på Björkbygård, där naturen och djuren skapar magiska ögonblick.

12.Kulturskolan Vallentuna

Kulturskolan Vallentuna

13.Vallentuna Scoutkår

Vallentuna Scoutkår

14.Vallentuna modellflygklubb

15.Vallentuna Folkets Hus

Vallentuna Folkets Hus

16.Vallentuna 4H-gård

Vallentuna 4H-gård

17.Bällsta Trädgård

Bällsta Trädgård
Postförslag