Lista 11 platserna att besöka med barn i Enköping Uppsala

Sara Eriksson

• Uppdaterad: 2024-09-13

Sammanställd från de bästa listorna om platserna att besöka med barn i Enköping Uppsala, kuraterad och noggrant forskad från respekterade webbplatser och bloggar. Inkluderar framträdande val som Drömparken, Klosterparken, Idéträdgårdar - Tematrädgårdar, Enköpings museum, Enköpings Klätterklubb. Låt oss utforska!

1.Drömparken

En magisk upplevelse för hela familjen

Drömparken
  • Betyg: 4,5/5 (780 Review by google)
  • Adress:

    Ågatan 33, 745 31 Enköping, Sverige

  • Öppettider:

    Öppet dygnet runt

  • Biljettjänst:

    ja

  • Högsäsong:

    juli-augusti

  • Attraktioner:

    Karuseller, berg-och dalbanor, vattenrutschkanor

  • Säkerhetsåtgärder:

    Vakter, kameror, inpasseringskontroll

Drömparken inbjuder dig att kliva in i en värld av grönskande prakt och förtrollande fantasier. Belägen i hjärtat av Enköping, erbjuder parken en oas av lugn och skönhet.

Med sina vindlande stigar, prunkande blomsterbäddar och skulpturer som väcker liv i sagorna, är Drömparken en plats där drömmar blir verklighet. Ta med familj och vänner på en oförglömlig resa in i en förtrollad värld, där grönskan målar fantasifulla tavlor och varje steg tar dig närmare naturens hjärta.

Läs mer: Lista 23 restauranger i Enköping Uppsala

2.Klosterparken

Klosterparken
Klosterparken, en oas i Enköpings hjärta, lockar med sina välskötta alléer och frodiga rabatter. Under sommarhalvåret förvandlas parken till ett färgsprakande skådespel, med blommor av alla de slag som bjuder på enastående vyer. Njut av en lugn promenad i skuggan av de gamla träden eller ta med en picknickkorg och slå dig ner på de grönskande gräsmattorna.

För de minsta finns en lekplats som bjuder på skoj och äventyr, medan beachvolleyplanerna inbjuder till aktivitet och lek. Oavsett om du söker ett lugnt ögonblick i naturen eller en aktiv dag med familj och vänner, har Klosterparken något att erbjuda. Besök parken vid olika tidpunkter under sommaren och upplev dess föränderliga skönhet!

Läs mer: Lista 20 platserna att besöka med barn i Uppsala

3.Idéträdgårdar - Tematrädgårdar

En oas för trädgårdsälskare och konstintresserade

Idéträdgårdar - Tematrädgårdar
  • Betyg: 4,6/5 (273 Review by google)
  • Adress:

    Östra Åpromenaden, 745 63 Enköping, Sverige

  • Öppettider:

    Öppet dygnet runt

  • Biljettjänst:

    ja

  • Högsäsong:

    maj-september

  • Attraktioner:

    Unika trädgårdar, konstutställningar, kafé och butik

  • Säkerhetsåtgärder:

    Övervakningskameror, personal på plats

Upplev trädgårdskonstens mästerverk i våra Idéträdgårdar. En visuell symfoni av tematiska trädgårdar som blomstrar i sommarens skrud. Från början av juni får du bevittna deras förvandling, när växter vaknar till liv och färger exploderar. Följ naturens koreografi genom årstiderna, där varje säsong målar en unik tavla i våra grönskande oaser.

Våra trädgårdsmästare har omsorgsfullt kurerat varje trädgård, med fokus på inspiration och lärande. Tillsammans skapar de en levande utställning av trädgårdsdesign, en skattkammare av idéer för din egen utomhustillflykt. Oavsett om du är en erfaren trädgårdsmästare eller bara uppskattar naturens skönhet, kommer våra Idéträdgårdar att fängsla dina sinnen och ge dig en sommardröm som kommer att hålla långt efter att blommorna har vissnat. Varmt välkommen till en inspirerande och avkopplande upplevelse bland naturens konstverk!

4.Enköpings museum

Enköpings museum
Upplev Enköpings rika historia på stadens museum, en oas för kunskapstörstande själar. Upptäck föremål som spänner över årtusenden, från stenålderns verktyg till järnålderns storslagna artefakter. Museets intima storlek skapar en mysig atmosfär, samtidigt som det ger en omfattande inblick i Enköpings förflutna.

Trots att entréavgiften är obefintlig bjuder museet på en rik upplevelse som passar både historieentusiasten och den nyfikna nybörjaren. Utställningarna är utformade med precision och passion, och ger liv åt berättelserna om Enköpings förfäder. Varje föremål, varje berättelse, avslöjar en bit av stadens själ och ger besökarna en djupare uppskattning för dess arv.

5.Enköpings Klätterklubb

Enköpings Klätterklubb
Välkommen till Enköpings Klätterklubb, en oas för alla klätterentusiaster! Med vår rymliga lokal och ett enormt urval av klättermöjligheter kommer vi garantera en oförglömlig upplevelse för både nybörjare och erfarna klättrare. Efter en hård klättersession kan du koppla av i vår mysiga fikaavdelning och njuta av något gott att äta och dricka.

För barn och ungdomar erbjuder vi spännande klätterkalas där de små äventyrarna får utmana sig själva i en rolig och säker miljö. Våra erfarna instruktörer ser till att barnen får en minnesvärd upplevelse och utvecklar en passion för klättring. Boka ditt klätterkalas redan idag och låt dina barn uppleva den fantastiska världen av klättring!

6.Ena Bugg och Swing

Ena Bugg och Swing

7.Enköpings Scoutkår

Enköpings Scoutkår
Ta chansen att bli en del av Enköpings Scoutkår och upptäck äventyr, kamratskap och personlig utveckling som kommer att forma minnen för livet. Med en gedigen historia och en stark gemenskap erbjuder scoutkåren en trygg och inspirerande miljö där varje medlem kan växa och utforska sina gränser.

8.Åsenstugan

Åsenstugan
Ta en paus från vardagens stress och njut av en oförglömlig upplevelse på Åsenstugan. Med sitt charmiga läge bjuder denna mysiga oas på en rad spännande evenemang som livar upp såväl stugans interiör som dess vackra omgivningar. Från den traditionsenliga majbrasans värmande glöd till midsommarens festligheter i grönskande prakt – här finns något för alla sinnen att njuta av.

Inuti stugan möts du av en hemtrevlig atmosfär och en kunnig personal som gärna guidar dig genom det smakrika utbudet. Njut av livemusik som fyller luften med rytmer och toner, eller låt dig hänföras av en mäktig manskör som ger röst åt sånger som ekar av tradition. Vare sig du söker en stunds avkoppling eller en minnesvärd social samvaro, är Åsenstugan den perfekta destinationen för en upplevelse som kommer att värma ditt hjärta länge efter besöket.

9.Lappset Sweden AB

På Lappset Sweden AB i Bara hittar du inte bara en lekplats, utan ett lager av utrustning för lekplatser. Det här är ett trevligt och mycket positivt ställe där ordning och reda råder. Personalen är alltid hjälpsam och trevlig.

Här kan du hitta allt du behöver för att skapa en säker och rolig lekplats för barn i alla åldrar. Utrustningen är tillverkad av högkvalitativa material och uppfyller alla säkerhetsstandarder. Så oavsett om du behöver en ny rutschkana, gungor eller klätterställning, så hittar du det på Lappset Sweden AB i Bara.

10.Enköpings konsthall

Upplev storslagna konserter i en fantastisk miljö som inspirerar musiker att nå nya höjder. Njut av konst från både lokala och internationella konstnärer i våra vackert upplysta utställningslokaler. Enköpings konsthall är en plats där kreativa sinnen möts och allt är möjligt. Låt dig omslutas av konstnärlig inspiration och låt musiken beröra din själ.

Vårt unika hus erbjuder något för alla smaker. Här finns både imponerande konserter och lyhörda övningslokaler där musiker kan utveckla sin talang. Oavsett om du söker en estetisk upplevelse eller en inspirerande plats för musikalisk framgång, är Enköpings konsthall valet för dig. Stig in i en värld av konst och musik och låt våra passionerade team skapa en minnesvärd upplevelse för dig.

11.Joar Blå

Joar Blå
Välkommen till den småskaliga biografupplevelsen där Joar Blå bjuder på en skrattfest! Med snabb inpassering och en trevlig kiosk som erbjuder läckerheter kommer du att känna dig väl omhändertagen från start. Våra välskötta toaletter säkerställer en bekväm vistelse.

Sjunk ner i våra bekväma säten och låt Fredrik Anderssons humor fylla rummet. Du kommer att skratta så mycket att du glömmer bort alla bekymmer. Med sitt intima format erbjuder Joar Blå en unik chans att uppleva liveunderhållning i en varm och personlig miljö. Kom och upplev ett oförglömligt ögonblick som kommer att få dig att längta tillbaka för mer!
Postförslag