Lista 14 platserna att besöka med barn i Härryda Västra Götaland

Oscar Persson

• Uppdaterad: 2024-08-27

Sammanställd från de bästa listorna om platserna att besöka med barn i Härryda Västra Götaland, kuraterad och noggrant forskad från respekterade webbplatser och bloggar. Inkluderar framträdande val som Råda Säteri Trädgårdscafé, Barnens Miljöark, Råda Rum, Kulturskolan i Härryda kommun, Landvetter Kulturhus. Låt oss utforska!

1.Råda Säteri Trädgårdscafé

En oas för alla sinnen, året runt

Råda Säteri Trädgårdscafé
  • Betyg: 4,2/5 (654 Review by google)
  • Adress:

    Säteriallén 5, 435 32 Mölnlycke, Sverige

  • Öppettider:

    08 till 16

  • Biljettjänst:

    ja

  • Biljettpris:

    120 kr

  • Högsäsong:

    Maj - September

  • Attraktioner:

    Blommande trädgårdar, historiskt säteri, konstutställningar

  • Evenemang:

    Musik i trädgården, konstutställningar, workshops

  • Säkerhetsåtgärder:

    Säkerhetsvakter, övervakningskameror, låsta dörrar

På Råda Säteri Trädgårdscafé får du uppleva en sann smaksensation mitt i naturens gröna famn. Lunchen serveras i den charmiga trädgården, där doften av blommor blandas med den lockande aromen från det nylagade. Njut av välsmakande rätter tillagade med omsorg och kärlek. Deras ljuvliga paj med krämig vaniljkräm är ett måste att prova, ett sött avslut på en oförglömlig måltid.

Låt själen få ro i den förtrollande miljön som omger caféet. Vandra bland lummiga träd och följ den porlande bäcken som rinner genom området. Råda Säteri Trädgårdscafé är mer än bara en restaurang, det är en upplevelse för alla sinnen. Unna dig en kulinarisk resa i hjärtat av naturen, där varje tugga förstärks av den magiska omgivningen.

2.Barnens Miljöark

Barnens Miljöark
Välkommen till Barnens Miljöpark, ett paradis för barn! Här kan de små upptäcka ett myller av djur, såsom gulliga kycklingar och bedårande kaniner. Följ med barnen på en spännande äventyrsfärd genom den varierade lekplatsen som passar alla åldrar. Och inte nog med det, vi erbjuder även gratis parkering för er bekvämlighet.

Oavsett om ni ska fira en födelsedag eller bara vill spendera en härlig dag utomhus, står vi redo att hjälpa er skapa en oförglömlig upplevelse. Vi erbjuder utmärkt service och hjälper gärna till att ordna plats för grillning. Låt barnen njuta av en rolig lekstund medan ni kopplar av och njuter av parken.

Läs mer: Lista 10 restauranger i Härryda Västra Götaland

3.Råda Rum

En oas för själen och sinnet

Råda Rum
  • Betyg: 4,3/5 (364 Review by google)
  • Adress:

    Kyrkvägen 45, 435 30 Mölnlycke, Sverige

  • Öppettider:

    10 till 16

  • Biljettjänst:

    ja

  • Attraktioner:

    Lugn, ro, harmoni, kultur och skönhet

  • Säkerhetsåtgärder:

    Säkerhetsvakter och övervakningskameror

Upplev ett möte utöver det vanliga i Råda Rums rustika lokaler. Insvept i naturens rogivande famn väntar en konferensanläggning med modern bekvämlighet och kulinariska höjdpunkter. Njut av en lunch som förgyller dagen och inspirerande omgivningar som stimulerar kreativiteten.

Låna barnen leksaker och låt dem utforska den lekfulla miljön medan ni njuter av ert möte i lokaler som präglas av mysfaktor och estetik. Råda Rum är det perfekta valet för oförglömliga sammankomster som kombinerar produktivitet med avslappnad elegans.

4.Kulturskolan i Härryda kommun

Kulturskolan i Härryda kommun
Välkommen till Kulturskolan i Härryda kommun! Här möter du dedikerade och erfarna pedagoger som brinner för att dela med sig av sin kunskap och passion för konst och kultur. Med en varm och inkluderande anda erbjuder vi en kreativ miljö där alla elever känner sig välkomna. Kom och upptäck den konstnärliga glädje och gemenskap som bara Kulturskolan kan erbjuda!

Från musik och dans till bild och drama, vårt breda utbud av kurser ger dig möjlighet att utveckla dina talanger och utforska nya konstformer. Oavsett om du är en nybörjare eller en mer erfaren konstnär, kommer våra engagerade lärare skräddarsy din utbildning för att passa just dina behov och ambitioner. På Kulturskolan i Härryda kommun växer kreativiteten och glädjen i takt med att du utvecklas som konstnär.

Läs mer: Lista 13 platserna att besöka med barn i Västra Götaland

5.Landvetter Kulturhus

Landvetter Kulturhus
Med sin vackra arkitektur och moderna faciliteter är Landvetter Kulturhus en destination för alla åldrar. Njut av ett rykande varmt kaffe på caféet medan barnen leker i det lekfulla biblioteket. Upplev konstutställningar, delta i workshops eller låna böcker och filmer. Och det bästa av allt? Det är gratis! Öppettiderna är generösa, så det finns alltid tid för en kulturell utflykt.

6.Ekdalagården

Ekdalagården
Vandra ut i den lummiga uteträdgården på Ekdalagården, där solens varma strålar smeker huden och fågelsången fyller luften. Njut av gemenskapen i det charmiga uterummet eller ta en avkopplande promenad längs de stigar som leder genom grönskande trädgårdar. Ekdalagården erbjuder en oas för de äldre, en plats där de kan leva ett aktivt och socialt liv i en lugn och vacker miljö.

Åren på Ekdalagården blir en tid att minnas, en tid fylld av glädje, vänskap och meningsfulla upplevelser. Vårt engagerade team av medarbetare skapar en varm och välkomnande atmosfär där varje boende får den individuella omsorg och uppmärksamhet de behöver. Vi tror att åldrande är en tid av tillväxt och glädje, och vi är dedikerade till att göra våra boendes sista år till de bästa möjliga.

7.Härryda Hundarena

Härryda Hundarena
Välkommen till Härryda Hundarena, en oas för alla hundentusiaster! Under ett tryggt tak erbjuds ett brett spektrum av aktiviteter som stimulerar hundar på alla nivåer. Från välskötta träningsområden till spännande lekparker, finns det något för varje fyrbenta älskling.

Hundarenans lättillgängliga parkering och dess optimala förutsättningar för tävlingar gör det till ett perfekt val för hundägare som vill utveckla sina kompanjoners färdigheter. Trots den funktionella miljön saknar Hundarena något av den charm som en mer naturskön omgivning kan erbjuda. Detta kompenseras dock av det breda utbudet av aktiviteter och den höga servicenivån som gör Hundarena till ett populärt resmål för hundar och deras ägare.

8.Wendelsbergsparken

Wendelsbergsparken är en fantastisk oas i hjärtat av stan. Här kan du promenera längs vackra stigar som slingrar sig runt små dammar, bland ekar, bokar och barrträd. Den friska luften fyller dina lungor och lugnet sänker sig över dig.

För de yngsta finns det en härlig naturlekpark där de kan leka fritt och upptäcka naturens under. De kan också gå på naturstigen och lära sig mer om den rika flora och fauna som finns i parken. Wendelsbergsparken är den perfekta platsen för en avkopplande dag i det gröna, mitt i stadens brus.

9.Ruinen på Labbera

Den mystiska Labberaruinen bjuder på en unik upplevelse för dig som söker en historisk vandring nära naturen. Från parkeringen vid Råda Säteri leder en pittoresk promenad genom skog och mark till denna förtrollande plats.

Trots att ruinen är ett verk från 1900-talet, lyckas den förmedla känslan av en autentisk historisk plats. Ursprungligen byggdes den med tak, som med tiden dukat under för elementen och gett ruinen dess nuvarande karaktär. Besök Labberaruinen för en fascinerande inblick i svunna tider och en stunds lugn och ro i naturens famn.

10.Klippans naturreservat

Upplev Klippans naturreservat, en oas av ro och stillhet utanför stadslivets brus. Vandra längs slingrande stigar genom en grönskande skog, vars höga träd bjuder på svalkande skugga. Rundslingan, markerad med blå färg, är en kort och lättvandrad sträcka perfekt för en avkopplande promenad eller barnvagnsfärd.

Men Klippans naturreservat har mer att erbjuda än bara en skog. Vid de gamla gårdsruminerna finns en inbjudande plats för picknick och lek. Låt barnen springa fritt i den öppna ytan medan du njuter av naturens lugn och ro. Packa en korg med läckerheter och gör en dagsutflykt till Klippans naturreservat – en perfekt destination för att koppla av, ladda batterierna och skapa minnen som varar länge.

11.Mölnlycke kulturhus

Upplev hjärtat av kultur i Mölnlycke kulturhus – en plats där sinnena vaknar till liv. Oavsett om du söker inspiration, kunskap eller en stunds avkoppling, välkomnar vi dig in i ett hus fyllt av passion och kreativitet.

Med utbildade guider som vägleder dig genom varje rum, upptäcker du en värld av kulturella uttryck – från storslagna teateruppsättningar och gripande konstutställningar till kulinariska läckerheter som kittlar smaklökarna. I den stora salen med toppmodern ljud- och ljusanläggning upplever du teater, film och musik som aldrig förr. På caféet kan du njuta av en kopp kaffe i en avslappnad miljö, omgiven av konst och kultur. Mölnlycke kulturhus är en plats där kulturen lever och andas, en oas där du kan utforska, lära och inspireras.

12.Härryda Hembygdsförening

Härryda Hembygdsförening

13.Storstugan

14.Härryda kommunhus

Härryda kommunhus
Postförslag