Lista 12 lekplatserna i Södertälje Stockholm

Erik Andersson

• Uppdaterad: 2024-08-07

Sammanställd från de bästa listorna om lekplatserna i Södertälje Stockholm, kuraterad och noggrant forskad från respekterade webbplatser och bloggar. Inkluderar framträdande val som Dalparkens lekplats, Tobaksparkens lekplats, Smultronparken, Korpuddsparkens lekplats, Funhouse Södertälje. Låt oss utforska!

1.Dalparkens lekplats

Dalparkens lekplats
Dalparkens lekplats är en tillgänglig oas för barn i alla åldrar. Med sin handikappanpassade ramp till låtsasbussen och det bekväma gummerade underlaget kan alla barn leka och ha roligt tillsammans. Trädens skugga ger en välkommen paus från solen, och den livfulla miljön inspirerar till kreativitet och äventyr.

Lekplatsen har nyligen genomgått en förnyelse, och nu är den ännu mer inbjudande än tidigare. Nya lekredskap och uppdaterade faciliteter gör Dalparkens lekplats till ett populärt resmål för familjer som vill spendera en rolig och aktiv dag utomhus. Så ta med barnen och upptäck allt som Dalparkens lekplats har att erbjuda!

2.Tobaksparkens lekplats

Tobaksparkens lekplats
Tobaksparkens lekplats är en sann oas för barn och lekfulla själar. Med sin imponerande storlek och utbud av aktiviteter finns det något för alla. Rutschkanorna är ett särskilt dragplåster, men se upp för att fastna i deras magiska virvlar som kan få tiden att stå stilla.

För de minsta finns en separat avdelning med anpassade lekredskap som garanterar säker och rolig lek. Det finns gott om öppna gräsytor för picknick och lek, vilket gör Tobaksparkens lekplats till ett perfekt utflyktsmål för hela familjen. Så packa med en korg fylld med godsaker och njut av en dag fylld av skratt, lek och minnen som kommer att bestå för alltid.

Läs mer: Lista 17 restauranger i Södertälje Stockholm

3.Smultronparken

Upplev magin i Smultronparken, en förtrollande oas där äventyr väntar för hela familjen. Låt dina små äventyrare svinga sig högt bland träden, susa nerför den hisnande rutschkanan och utforska parkens oändliga möjligheter. Varje ögonblick är en chans att skapa minnen som kommer att värma era hjärtan för alltid.

Smultronparken är en harmonisk blandning av natur och lek, med varje vrå inbjudande till lek och upptäckande. Den välskötta parken ger ett lugn och sinnesro, medan de bekvämt placerade soptunnorna säkerställer en ren och säker miljö. Låt dina barn springa fritt och upptäcka parkens skatter, från gömda snår till de vänliga ekorrarna som skuttar bland träden. Smultronparken är mer än bara en park – det är ett paradis där fantasier kommer till liv och skratt ekar genom luften. Besök oss idag och låt det äventyret börja!

4.Korpuddsparkens lekplats

Korpuddsparkens lekplats
Korpuddsparken är en idyllisk oas i hjärtat av staden, där lek och avkoppling harmoniskt förenas. Barnens skratt ekar under de lummiga träden, medan föräldrar kan luta sig tillbaka och njuta av den lugnande grönskan. Lekplatsens lekfulla utformning bjuder in till fantasi och äventyr, med klätterställningar, rutschkanor och sandlådor som väcker barnens kreativitet.

Längs parkens slingrande stigar kan du njuta av den rogivande naturen och ta en paus från vardagens stress. Varje steg du tar för dig djupare in i en värld av lugn, där fågelsången smälter samman med det prasslande lövverket under dina fötter. Korpuddsparken är den perfekta platsen att koppla av och ladda batterierna, eller att skapa minnen med familjen. Oavsett om du söker spännande lek eller en lugn stund i naturen, har Korpuddsparken något att erbjuda alla.

Läs mer: Lista 17 kaféerna i Södertälje Stockholm

5.Funhouse Södertälje

Funhouse Södertälje är ett spännande och fartfyllt lekland för alla åldrar. Föräldrarna kan känna sig trygga med att låta sina barn leka fritt, då leklandet är fullt av mjuka leksaker och hinder som är anpassade för barn i alla åldrar.

Funhouse Södertälje erbjuder en unik upplevelse med ett brett utbud av aktiviteter, från hinderbanor och studsmattor till klätterväggar och rutschkanor. Leklandet är även utrustat med en särskild småbarnsavdelning, där de minsta barnen kan leka säkert och utveckla sina motoriska färdigheter.

6.Eklundsnäs lekplats

Eklundsnäs lekplats: En dold pärla vid Södertäljes strand Eklundsnäs lekplats är en härlig oas för hela familjen. Förutom den fina lekplatsen finns även möjlighet till fiske, grillning och bad. Den vackra naturen inbjuder till härliga promenader och det lugna läget gör att du verkligen kan koppla av.

Denna plats är en oas som ligger nära storstadspulsen, bara en kort resa från Stockholm. Här kan du njuta av en avkopplande dag med nära och kära, med alla bekvämligheter du behöver för en perfekt utflykt.

Läs mer: Lista 29 lekplatserna i Stockholm

7.Egilsparkens lekplats

Egilsparkens lekplats
Upptäck Egilsparkens förtrollande lekplats, där barnens skratt och fantasier tar form. Den älskade gungan, som svävar genom luften, bjuder på oändliga timmar av glädje och spänning.

För den äventyrliga anden finns en spännande hinderbana, medan de små kan utforska sandlådan och utveckla sin kreativitet. Lekplatsens frodiga grönska skapar en lugnande atmosfär, perfekt för att koppla av och njuta av den friska luften. Oavsett om du är en entusiastisk femtioåring eller en nyfiken liten upptäcktsresande, kommer Egilsparkens lekplats garanterat att förtrolla dig med sin charm och ge minnen som varar en livstid.

8.Genetaparkens lekplats

Genetaparkens lekplats
Genetaparkens lekplats är ett lekfullt paradis för barn, fyllt med oändliga möjligheter till skoj och upptäcktsfärder. Den rymliga parken erbjuder en säker och inbjudande miljö där små knattar kan springa, klättra och gunga till sitt hjärtans innehåll.

För barn i alla åldrar är Genetaparkens lekplats ett drömresmål. De yngsta barnen kan utforska den magiska sandlådan och gunga försiktigt i småbåtshamnen, medan äldre barn kan susa nerför de roliga rutschbanorna och utmana sig själva på klätterställningarna. Den öppna planlösningen ger föräldrarna en god överblick, så att de kan slappna av medan barnen leker tryggt.

9.Gäddstigens lekplats

I Gäddstigen finner du en lekplats som lockar både små och stora till lek och skoj. Här finns allt från gungor och rutschkanor för de yngre barnen till en klätterställning med utmanande hinder för de äldre. Lekplatsen är dessutom omgiven av grönska, vilket skapar en lugn och inbjudande miljö.

Oavsett om du är ute efter en aktiv eftermiddag med barnen eller bara vill koppla av i solen, är Gäddstigen lekplats den perfekta platsen för dig. Den väldesignade lekplatsen uppmuntrar till både fysisk aktivitet och kreativitet, vilket gör den till en fantastisk plats för barn att leka och lära. Så ta med familjen eller vännerna och upplev allt som Gäddstigen lekplats har att erbjuda.

10.Stadsparken lekplats

Stadsparken lekplats
Stadsparkens lekplats är en oas för små äventyrare med sin lekfulla och färgglada atmosfär. Den erbjuder en mängd olika aktiviteter för barn i alla åldrar, från lekfulla rutschkanor och gungor till utmanande klätterställningar och sandlådor. Parkens livliga omgivning och välskötta grönområden skapar en säker och inbjudande miljö där barn kan leka, lära sig och växa.

Stadsparkens lekplats är inte bara en plats för underhållning utan också en plats för att främja socialt samspel och kreativitet. Barn kan interagera med varandra, knyta nya vänskapsband och utveckla viktiga motoriska och kognitiva färdigheter. Föräldrar och vårdnadshavare kan njuta av lugnet i parken och koppla av medan deras små njuter av lekens glädjeämnen.

11.Lekplats - Lampan

Lekplats - Lampan
Lekplatsen Lampan är en oas mitt i stan, en plats där barn i alla åldrar kan leka och röra på sig. Med sina färgglada klätterställningar, gungor och sandlådor finns det något för alla att njuta av. Och när barnen är nöjda kan föräldrarna koppla av i det vackra parkområdet eller ta en fika på något av de närliggande caféerna.

Lekplatsen Lampan är mer än bara en lekplats, det är en plats där barn kan lära sig och utvecklas. Genom att leka och röra på sig får barnen inte bara motion, utan de utvecklar också sina sociala och motoriska färdigheter. Och för föräldrar är lekplatsen ett perfekt ställe att umgås med sina barn och skapa minnen som varar livet ut.

12.Lekplats

Lekplats
Postförslag