Lista 18 lekplatserna i Trollhättan Västra Götaland

Emma Nilsson

• Uppdaterad: 2024-08-13

Sammanställd från de bästa listorna om lekplatserna i Trollhättan Västra Götaland, kuraterad och noggrant forskad från respekterade webbplatser och bloggar. Inkluderar framträdande val som Skrotnisses lekplats, Macken-lekplatsen, Vattenkraftens lekpark, Götalundens lekplats, Ekparkens Lekplats. Låt oss utforska!

1.Skrotnisses lekplats

En rolig och säker lekplats för barn

Skrotnisses lekplats
  • Betyg: 4,5/5 (915 Review by google)
  • Adress:

    Spiköstigen, 461 30 Trollhättan, Sverige

  • Öppettider:

    Öppet dygnet runt

  • Biljettjänst:

    nej

  • Biljettpris:

    null

  • Högsäsong:

    null

  • Attraktioner:

    Lekplats med rutschkanor, gungor och klätterställning

  • Evenemang:

    null

  • Säkerhetsåtgärder:

    Ingen information om säkerhetsåtgärder

Skrotnisses lekplats är en hyllning till Trollhättesonen och den legendariske tecknaren Jan Lööf. För oss som växte upp på 70-talet var han en av dem som formade vår barndom med sina briljanta serier. För den nya generationen är han kanske mest känd som skaparen av omslaget till Håkan Hellströms album "Du gamla du fria".

Lekplatsen är en plats där barnens fantasi och kreativitet får flöda fritt. Med sina fantasifulla detaljer och lekfulla karaktärer är detta en plats där barnen kan skapa sina egna äventyr. Och även om de små kanske aldrig har mött Skrotnisse, kan vi vuxna njuta av att se dem leka i hans förtrollande värld. Såhär ska en lekplats vara. Byggd av vuxna, men med ett tydligt fokus på att det ska vara kul för barnen. Och att den dessutom är vacker för oss vuxna är bara en bonus.

2.Macken-lekplatsen

Säker och rolig lek för barn

Macken-lekplatsen
  • Betyg: 4,5/5 (418 Review by google)
  • Adress:

    Nydqvistsgatan 4A, 461 32 Trollhättan, Sverige

  • Öppettider:

    Öppet dygnet runt

  • Biljettjänst:

    nej

  • Attraktioner:

    Lekplats, gunga, sandlåda, rutschebana, klätterställning

  • Säkerhetsåtgärder:

    Staket runt lekplatsen

Lekplatsen ligger mitt i Oden, ett mysigt område med närhet till både mat och glass. Barnen kan roa sig i timmar med att låtsas tanka bilar, betala i kassan och leka i det minitioliska hus som finns på området. För föräldrarna är det en avkopplande plats att slå sig ner på en bänk och njuta av den unika atmosfären som hyllar Galenskaparna och After Shaves hembygd.

Läs mer: Lista 29 restauranger i Trollhättan Västra Götaland

3.Vattenkraftens lekpark

Vattenkraftens lekpark
Vattenkraftens lekpark är ett eldorado för lek och upptäckter. Lekplatsen är utformad som en hyllning till Trollhättans industriella arv, med vattenkanaler som kan regleras av barnen själva. Här finns allt från utsiktstorn och lekhus i form av en val till balansbommar och boulebana.

Med sina grillplatser och fikabord är Vattenkraftens lekpark också en perfekt plats för en familjeutflykt. Den lugna och mysiga omgivningen gör det till ett utmärkt ställe att koppla av och njuta av en härlig dag i solen. Så ta med familjen och upptäck Vattenkraftens lekpark – Trollhättans senaste lekplats som garanterat kommer att bli en favorit hos både stora och små!

4.Götalundens lekplats

Götalundens lekplats
Götalundens lekplats är en sagolik oas för både barn och familjer, som bjuder in till oändliga timmar av lek och skratt. Här finns allt från klätterställningar och gungor till sandlådor och vattenlek, allt omslutet av en magisk skogsmiljö som stimulerar fantasin.

Ta med barnen till Götalundens lekplats och se deras ögon lysa av glädje. Var med och skapa oersättliga minnen som ni kommer att vårda för alltid, medan barnen har roligt i timmar i denna trygga och underhållande miljö. Låt lekplatsen bli ert nästa äventyr och ge era barn en dag de sent kommer att glömma!

Läs mer: Lista 14 kaféerna i Trollhättan Västra Götaland

5.Ekparkens Lekplats

Ekparkens Lekplats
Ta med barnen till den mysiga Ekparkens lekplats, en oas för både stora och små. Här kan de svinga sig högt upp i luften i linbanan, utforska den spännande labyrinten eller leka i sandlådan medan föräldrarna njuter av en lugn stund på någon av bänkarna.

Ekparkens lekplats är ett perfekt val för mindre barn som vill röra på sig i en trygg och avslappnad miljö. Den stora gräsmattan erbjuder gott om plats för lek och picknick, och bänkarna är idealiska för föräldrar att sitta och koppla av medan barnen leker. Lekplatsen är dessutom omgiven av lugna smågator, vilket gör den till ett säkert och lättåtkomligt ställe att besöka. Oavsett om du letar efter ett roligt och aktivt äventyr eller en avslappnad eftermiddag med familjen, är Ekparkens lekplats det perfekta valet.

6.Lekplatsen vid Skofteby torg

Lekplatsen vid Skofteby torg är en fantastisk plats för barn mellan 1 och 7 år. Här finns allt som behövs för en rolig och aktiv dag. Småttingarna kan svinga sig i de olika sorternas gungor, åka nerför den stora eller lilla rutschkanan, susa fram längs linbanan eller leka i lekställningen.

Även de minsta barnen har mycket att underhålla sig med. Det finns en liten rutschkana, gungor anpassade för bebisar och en sandlåda. Här kan de krypa, klättra och leka tryggt och säkert. Lekplatsen är också inhägnad, så föräldrarna kan känna sig lugna medan barnen leker.

Läs mer: Lista 18 lekplatserna i Västra Götaland

7.Lekplats Bergtäkten

Bergtäktens lekplats är en rolig och spännande plats för barn i alla åldrar. Här finns något för alla, oavsett om man vill klättra, rutscha eller bara gunga. Men även föräldern behöver ibland en paus, och här finns gott om bänkar att sitta på medan barnen leker. Och varför inte ta med sig en fika och njuta av den vid ett av borden?

Det enda som saknas är kanske några fler lekställningar för de allra minsta barnen, samt några fler bänkar så att alla kan få plats att sitta och njuta av den fina utsikten. Men det är små detaljer som inte påverkar det övergripande intrycket av en riktigt bra lekplats som hela familjen kan trivas på. Så kom hit och lek, eller bara njut av solen och lugnet medan barnen har roligt!

8.Lekplats Vid Trollhättans Scoutkår

Lekplatsen vid Trollhättans Scoutkår är ett fantastiskt ställe för barn att släppa loss och ha kul. Den är välskött och har allt som barnen kan önska sig, från gungor och klätterställningar till rutschkanor och sandlådor. Marken är mjuk och säker, och det finns gott om bänkar där föräldrar kan koppla av med en kopp kaffe medan barnen leker.

Området är omgivet av grönska, vilket skapar en lugn och rofylld miljö. Det finns också gott om skugga, så att barnen kan leka utomhus även under varma dagar. Lekplatsen passar barn i alla åldrar, och det är ett utmärkt ställe att anordna födelsedagskalas eller andra utomhusevenemang.

9.Lekplats Eddaparken

Eddaparkens lekplats är en oas för barn i Trollhättan, särskilt på varma sommardagar. Här finns något för alla åldrar, från gungor och rutschkanor till klätterställningar och en fotbollsplan. Den lummiga grönskan och de bekväma bänkarna gör det till en perfekt plats att tillbringa en eftermiddag med familj och vänner.

Personalen är dessutom mycket hjälpsam och ser alltid till att parken är ren och säker. Om du letar efter en rolig och gratis aktivitet för barnen under din vistelse i Trollhättan, är Eddaparkens lekplats det perfekta valet. Ta med en picknick och njut av en underbar dag utomhus i denna charmiga park.

10.Glass-Oskars lekplats

På livliga Gågatan i Söderköping trängs en förtrollande lekplats i form av Glass-Oskars kiosk. Den lekande isglassen har blivit en populär symbol för orten och inbjuder småttingar till en söt och lekfull stund. Här kan barnen springa runt, rutschkana och klättra i ett färgglatt äventyr som gör fantasin till verklighet.

Med sin detaljerade design och lokala anknytning lockar Glass-Oskars lekplats inte bara de små utan även historiskt nyfikna. Kiosken serverar inte bara lekfullhet utan också en bit av Söderköpings förflutna. Saknaden av grönska kan ses som ett litet minus, men förgylls av den underbara lekplatsen som kommer att skapa minnen som räcker en livstid.

11.Tåglekplatsen

Tåglekplatsen
Lekplatsen Tåget är en trivsam oas för de små, omgiven av grönskande fält som inbjuder till lek och utforskning. Här kan de svinga sig högt bland trädkronorna, lätta från marken på de fjädrande vippbrädorna eller glida nerför den spännande rutschkanan. Mittpunkten på lekplatsen är förstås det ståtliga tåget, som erbjuder oändliga äventyr på rälsen.

I utkanten av lekplatsen breder en stor gräsmatta ut sig, perfekt för lek och spring. Här kan barnen sträcka ut sig i solen, bygga sandslott eller bara njuta av den friska luften. Tåglekplatsen är en perfekt plats för en avkopplande eftermiddag med de små, där de kan röra på sig, utforska sin fantasi och skapa minnen som kommer att följa dem i många år framöver.

12.Rymdlekplatsen

Rymdlekplatsen

13.Lekplatsen

Lekplatsen

14.Lekplats Strömslund

Lekplats Strömslund

15.Offerhällsparkens lekplats

16.Lekplats Ravinen

17.Lekplatsen i Spelmansparken

Lekplatsen i Spelmansparken

18.Lekplats

Lekplats
Postförslag