Lista 18 lekplatserna i Västra Götaland

Fredrik Karlsson

• Uppdaterad: 2024-07-28

Sammanställd från de bästa listorna om lekplatserna i Västra Götaland, kuraterad och noggrant forskad från respekterade webbplatser och bloggar. Inkluderar framträdande val som Plikta (lekplats 444), Skrotnisses lekplats, Macken-lekplatsen, Vattenkraftens lekpark, Regnlekplatsen. Låt oss utforska!

1.Plikta (lekplats 444)

okänt

Plikta (lekplats 444)
  • Betyg: 4,5/5 (2922 Review by google)
  • Adress:

    Plikta 1, 413 11 Göteborg, Sverige

  • Öppettider:

    Öppet dygnet runt

  • Biljettjänst:

    okänt

  • Biljettpris:

    priset på biljetten anges inte

  • Högsäsong:

    okänt

  • Attraktioner:

    Lekplats med sand och klätterställning

  • Evenemang:

    inga händelser hittades

  • Säkerhetsåtgärder:

    okänt

Lekparken Plikta är en av Stockholms största och mest omtyckta lekplatser. Här finns det något för barn i alla åldrar, från småttingar till större barn. Det finns gott om gungor, rutschkanor, klätterställningar och andra lekredskap. Det finns också en stor sandlåda och en vattenlekplats. Parken har en stor gräsmatta där man kan springa och leka, och det finns också gott om picknickbord.

Det finns en stor toalett och en kiosk i anslutning till parken. Kiosken säljer glass, dricka och snacks. Det är lätt att ta sig till Plikta lekpark med både bil och kollektivtrafik. Parken ligger i närheten av tunnelbanestationen Vällingby och det finns flera bussar som stannar i närheten.

2.Skrotnisses lekplats

Skrotnisses lekplats
  • Betyg: 4,5/5 (915 Review by google)
  • Adress:

    Spiköstigen, 461 30 Trollhättan, Sverige

  • Öppettider:

    Öppet dygnet runt

  • Biljettjänst:

    Nej

  • Attraktioner:

    Lekplats, gungor, rutschkanor, sandlåda, klätterställning

  • Säkerhetsåtgärder:

    Ingen information tillgänglig

I Trädgårdsföreningens grönskande famn, där Trollhättesonen Jan Lööf formade otaliga barndomsminnen, finner vi Skrotnisses lekplats. En plats där fantasi blomstrar och glädjen flödar. Som en hyllning till denne mästartecknare skapades en lekplats som är precis som hans verk: full av lekfulla detaljer och drömskt vackra.

För generationer som växte upp på Lööfs trollbindande serier, är denna lekplats en nostalgisk promenad nedför minnenas allé. För den yngre generationen, som kanske främst känner igen honom från Håkan Hellströms albumomslag, är det en inblick i en genialisk konstnärs värld. Skrotnisses lekplats är inte bara en hyllning till en Trollhättelegend, utan också en påminnelse om att lek är lika viktigt som skönhet.

Läs mer: Lista 30 restauranger i Västra Götaland

3.Macken-lekplatsen

En säker och rolig lekplats för barn i alla åldrar

Macken-lekplatsen
  • Betyg: 4,5/5 (418 Review by google)
  • Adress:

    Nydqvistsgatan 4A, 461 32 Trollhättan, Sverige

  • Öppettider:

    Öppet dygnet runt

  • Biljettjänst:

    nej

  • Attraktioner:

    Rutschkanor, gungor, sandlådor och klätterställningar

  • Säkerhetsåtgärder:

    Staket runt lekplatsen

Macken Lekplatsen lockar med en oemotståndlig blandning av nostalgi och glädje. Barnen kommer att jubla av lycka när de utforskar den lekfulla miljön, medan vuxna kan njuta av minnen från svunna tider. Denna plats hedrar GalenskapAnna, en älskad komikerduo från området, och ger ett unikt tillfälle att uppleva deras charmiga humor genom interaktiva lekelement.

Beläget i hjärtat av Oden finns Macken Lekplatsen i närheten av en mängd förfriskningsalternativ. Efter en förmiddag med lek kan familjer enkelt svalka sig med en glass eller njuta av en god måltid på en av de lokala restaurangerna. Lekplatsen erbjuder en perfekt kombination av underhållning och bekvämlighet, vilket garanterar en oförglömlig upplevelse för barn och vuxna.

4.Vattenkraftens lekpark

Vattenkraftens lekpark
Kraftverkets lekfulla oas är en favoritdestination för de minsta. Även om det är en smula kyligt en onsdag i oktober, är det ingen tvekan om att platsen är speciell. Som en av Trollhättans senaste tillskott inom lekplatser bjuder den på en uppsjö av spännande aktiviteter.

Följ med på ett äventyr där utsiktstornet inbjuder till vidsträckta vyer, medan lekhus i form av en val lockar till fantasifulla lekar. Låt barnen styra vattenflödet i de små kanalerna och testa sin balans på den kluriga balansbommen. För de vuxna finns boulebanan, grillplatserna och fikaborden som inbjuder till avkoppling och gemenskap. Omge er av lugnet och den mysiga atmosfären som gör Kraftverkets lekpark till en verkligt unik upplevelse för hela familjen.

Läs mer: Lista 16 kaféerna i Västra Götaland

5.Regnlekplatsen

Regnlekplatsen
Upplev magin i Slottsskogen, en oas mitt i Göteborg. Här väntar en förtrollande skog med en sjö fylld av dansande näckrosor och graciösa ankor. Låt naturens lugn sänka sig över dig medan du vandrar längs slingrande stigar och njuter av den grönskande skönheten.

För barnen finns en regnskyddad lekplats med ett mysigt lekrum fyllt med stimulerande leksaker och aktiviteter. Här kan fantasin flöda fritt och timmarna flyga förbi i glädje och lek. Slottsskogen är ett perfekt resmål för hela familjen, en plats där naturen och fritiden möts i harmoni.

6.Stenåldersboplatsen (Lekplats 340)

Stenåldersboplatsen (Lekplats 340)
Denna förhistoriska lekplats är ett måste för alla små äventyrare! Låt barnen resa tillbaka i tiden till stenåldern och utforska den spännande boplatsen. Med sina träskjul, grottor och till och med en eldstad kommer deras fantasi att flöda. Varför inte ta med picknicken och njuta av den vackra omgivningen?

För de lite större barnen finns det gott om utrymme att springa och leka på de intilliggande grönytorna. Och när solen gassar som mest finns det gott om skugga under de stora träden. Så samla ihop gänget och bege er till denna förtrollande lekplats för en dag fylld av lek, lärande och skratt.

Läs mer: Lista 15 hotellen i Västra Götaland

7.Götalundens lekplats

Götalundens lekplats
Götalundens lekplats är ett paradis för barn och familjer. Platsen är en stor, inhägnad grönyta med en mängd olika lekredskap för alla åldrar. Här finns allt från gungor och rutschkanor till klätterställningar och sandlådor. Det finns också en stor gräsmatta där barnen kan springa av sig och leka.

Föräldrarna kan koppla av på bänkarna som finns utplacerade runt lekplatsen, eller ta en promenad i den närliggande parken. Götalundens lekplats är öppen året runt, så det är alltid en bra tid att besöka. Ta med en picknickkorg och tillbringa en trevlig dag med familjen i det gröna.

8.Nolhagas lekplats

Nolhagas lekplats
Nolhagas Lekplats är ett paradis för barn i alla åldrar. Här finns gungor, rutschkanor och klätterställningar som utmanar både små och stora. Och med närhet till andra barnvänliga aktiviteter som ett barnzoo och en vacker park med gamla träd och intilliggande skogar blir Nolhaga Lekplats ett perfekt utflyktsmål för hela familjen.

Efter en härlig dag på lekplatsen kan ni koppla av i det mysiga "slottet" där det finns både restaurang och kafé. Njut av en god måltid eller fika medan barnen leker vidare i närheten. Nolhagas Lekplats är en plats där lek, natur och god mat förenas till en oförglömlig upplevelse för hela familjen. Låt barnens skratt ljuda i den grönskande oasen och skapa minnen som ni kommer att värna för livet.

9.Göteborgs Stad Lekplats Björcksgatan nr 263

Göteborgs Stad Lekplats Björcksgatan nr 263
Göteborgs Stad Lekplats Björcksgatan nr 263 Denna lekplats är en sann oas för små upptäckare! Med sitt strategiska läge i Kålltorp, ett av Göteborgs mest trivsamma områden, erbjuder den en ypperlig mötesplats för barn och vuxna. Lekplatsens varierande utbud av aktiviteter garanterar skoj för alla åldrar.

Låt de små hjältarna svinga sig upp i det höga klättertornet, susa nerför den fartfyllda rutschkanan eller utforska de spännande grottorna. Här finns även sandlådor, gungor och en bollplan för fartfyllda lekar. Området är dessutom omsorgsfullt inrett med bänkar och bord, så att föräldrarna kan njuta av en kopp kaffe medan barnen roar sig.

10.Lekplats

Lekplats
Lekplatsen, perfekt för barn som älskar sand, klättring och gungor! Den rymliga och välplanerade lekplatsen erbjuder utmaningar för barn i alla åldrar. Från småttingar som tar sina första steg i sandlådan till modigare barn som vågar sig upp i höga klätterställningar – här finns något för alla.

Den smarta uppdelningen av lekplatsen gör att även de allra yngsta barnen kan leka säkert och obehindrat bland kompisar i samma ålder. Men glöm inte att ta med lite extra tid när ni besöker lekplatsen, för här kommer barnen garanterat vilja stanna längre än någon annanstans!

11.Helås Lekplats

Helås Lekplats
Helås Lekplats är ett paradis för barn i alla åldrar, med ett överflöd av leksaker och aktiviteter som garanterar timmar av skoj. Den ideella föreningen som driver lekplatsen har gjort ett fantastiskt jobb med att skapa en miljö som uppmuntrar till lek och kreativitet.

Med toaletten i närheten och en härlig pulkabacke för vintermånaderna är Helås Lekplats en plats som alltid erbjuder något för alla. Ta med hela familjen och njut av en härlig dag med lek, skratt och roliga minnen.

12.Ulricaparken

En park för alla

  • Betyg: 4,6/5 (420 Review by google)
  • Adress:

    523 44 Ulricehamn, Sverige

  • Öppettider:

    Öppet dygnet runt

  • Biljettjänst:

    nej

  • Biljettpris:

    null

  • Högsäsong:

    juli

  • Attraktioner:

    Lekplats, grillplats, utegym

  • Evenemang:

    null

  • Säkerhetsåtgärder:

    Parken är upplyst

13.Lekplats Eddaparken

14.Lekplatsen Borgen

Lekplatsen Borgen

15.Hisingsparken bondgården (lekplats 514)

16.Västra Noltorp Lekplats

Västra Noltorp Lekplats

17.Gröna Vallen - Lekplats 372

Gröna Vallen - Lekplats 372

18.Stora lekplatsen

Postförslag