Lista 24 lekplatserna i Gothenburg Västra Götaland

Emma Nilsson

• Uppdaterad: 2024-07-30

Sammanställd från de bästa listorna om lekplatserna i Gothenburg Västra Götaland, kuraterad och noggrant forskad från respekterade webbplatser och bloggar. Inkluderar framträdande val som Plikta (lekplats 444), Positivparken, Regnlekplatsen, Färjenästerrassen - Lekplats 501, Justin Bäver Lekplats. Låt oss utforska!

1.Plikta (lekplats 444)

Grön oas mitt i stan

Plikta (lekplats 444)
  • Betyg: 4,5/5 (2922 Review by google)
  • Adress:

    Plikta 1, 413 11 Göteborg, Sverige

  • Öppettider:

    Öppet dygnet runt

  • Biljettjänst:

    nej

  • Högsäsong:

    Maj-september

  • Attraktioner:

    Lekplats, grillplatser, utegym, utebio, boulebana

  • Säkerhetsåtgärder:

    Belysning, kameraövervakning

Pliktaparken är en härlig, naturskön lekplats med utmärkta faciliteter. Den rymliga parken har ett brett utbud av utrustning för barn i alla åldrar, så det finns något för alla. Även på välbesökta dagar är väntetiden till gungorna och rutschkanorna sällan lång.

Parken har också en stor toalett och en kiosk precis intill, vilket är ett stort plus för föräldrar och barn. Med sin kombination av lek, bekvämligheter och natursköna omgivningar är Pliktaparken en utmärkt plats för familjer att spendera en dag utomhus.

2.Positivparken

Positivparken
  • Betyg: 4,4/5 (733 Review by google)
  • Adress:

    Positivgatan 7, 421 51 Västra Frölunda, Sverige

  • Öppettider:

    Öppet dygnet runt

  • Attraktioner:

    Positivparken erbjuder en lekplats, en basketplan och en fotbollsplan.

Positivparken lockar besökare i alla åldrar med sin förstklassiga lekplats och mysiga grillplats. Njut av den gemytliga atmosfären och slå dig ner vid de inbjudande sittplatserna medan du tar en välförtjänt paus. Den engagerade personalen anordnar regelbundet roliga aktiviteter som grillkvällar och lekar för de yngsta. Du kan även köpa förfriskningar som kaffe och snacks på plats.

Positivparken är en oas för både barn och vuxna, där lek och skratt står i centrum. Låt barnen släppa loss sin fantasi och upptäcka de oändliga möjligheterna som lekplatsen erbjuder. Avsluta dagen med en grillmiddag i sällskap av nära och kära, eller koppla av i de vackra omgivningarna. Positivparken garanterar en minnesvärd upplevelse för hela familjen.

Läs mer: Lista 30 restauranger i Gothenburg Västra Götaland

3.Regnlekplatsen

Regnlekplatsen
På en central och mysig plats i Göteborg ligger den fantastiska Regnlekplatsen som bjuder på äventyr för alla åldrar. Här kan barnen utforska en magisk stuga fylld med leksaker, medan de vuxna njuter av den grönskande omgivningen.

Bara en kort promenad från stan hittar du en gömd pärla – en skog med en glittrande sjö som är hem åt både näckrosor och ankor. Ta med dig en picknickkorg och låt dig förtrollas av naturens skönhet medan barnen plaskar i det klara vattnet.

4.Färjenästerrassen - Lekplats 501

Färjenästerrassen - Lekplats 501
Gå ut och njut av en härlig måltid på Färjenästerrassen, en lekplats med matsalskänsla. Upptäck en magisk plats där mat och lek samsas i en harmonisk symfoni. Den rymliga lekplatsen är en dröm för barn, som får klättra, rutscha och svinga till sitt hjärta. Medan barnen leker kan vuxna koppla av och njuta av en kopp kaffe eller ett gott glas vin.

Menyn består av läckerheter som får smaklökarna att dansa. Från krispiga pizzor till saftiga hamburgare finns det något för alla. Och det bästa av allt? Priserna är överkomliga, så du kan njuta av en utsökt måltid utan att spräcka budgeten. Oavsett om du letar efter ett trevligt ställe att äta med familjen, eller bara vill koppla av och se barnen leka, är Färjenästerrassen platsen för dig.

Läs mer: Lista 33 kaféerna i Gothenburg Västra Götaland

5.Justin Bäver Lekplats

Gratis lek i gröna omgivningar

Justin Bäver Lekplats
  • Betyg: 4,4/5 (421 Review by google)
  • Adress:

    Gamla Kronvägen, 433 33 Partille, Sverige

  • Öppettider:

    Öppet dygnet runt

  • Biljettjänst:

    nej

  • Biljettpris:

    null

  • Högsäsong:

    Sommar

  • Attraktioner:

    Lekplats, gungor, rutschkanor

  • Evenemang:

    null

  • Säkerhetsåtgärder:

    Staket runt lekplatsen

Lekplatsen Justin Bäver erbjuder en härlig och fartfylld miljö för dina små äventyrare. Med en mängd utmanande klätterställningar, balanseringsbanor och rutschkanor kommer dina barn garanterat att ha roligt i timmar. Känn glädjen av att se dina små växa och utvecklas medan de leker och lär sig.

Justin Bäver Lekplats är mer än bara en lekplats – det är ett äventyr. Låt dina barn upptäcka sina gränser, förbättra sin motorik och uppleva den oändliga glädjen av lek. Säg adjö till tråkiga och oinspirerande lekplatser och välkomna dina barn till ett rike av skratt, spänning och minnesvärda stunder. Ta med dem till Justin Bäver Lekplats idag och låt deras fantasi flöda!

6.Stenåldersboplatsen (Lekplats 340)

Stenåldersboplatsen (Lekplats 340)
Upptäck en svunnen tid på Stenåldersboplatsen, en lekplats som tar dig tillbaka till urminnes tider. Låt dina små utforskare bege sig in i grottor, klättra på klätterväggar och till och med gräva efter fossiler. Den skuggade miljön ger en välkommen paus från sommarsolen, så du kan koppla av medan barnen leker och lär sig.

Låt dig förtrollas av den mysiga atmosfären och de charmiga detaljerna på denna unika lekplats. Den är perfekt för familjer som söker ett äventyr som stimulerar både kropp och sinne. Så ta med picknickkorgen, packa badkläderna (en liten vattenlek finns på plats) och förbered dig på en oförglömlig dag på Stenåldersboplatsen.

Läs mer: Lista 18 lekplatserna i Västra Götaland

7.Lekplats/Recreation Ground

Lekplats/Recreation Ground
På denna lekplats är det alltid fullt av barnfamiljer som leker och roar sig. Den har en jättefin stor lekplats med flera roliga lekområden, en utegymavdelning, fotbollsplan, rutschkanor, skateboard- och cykelavdelning, gungor och andra snurrmöjligheter. Toaletter finns också.

Den här lekplatsen är ett fantastiskt ställe att ta med barnen till. De kommer att ha roligt i timmar, och du kan koppla av och njuta av solen. Det finns något för alla åldrar, så det är det perfekta stället för en familjedag ute. Ta med en picknick och gör en dag av det!

8.Månadsparken Vattenlek

Månadsparken Vattenlek
Månadsparkens vattenlek är paradiset för barn upp till sex år, en perfekt plats för en familjepicknick med gratis vattenpark. Här finns gott om skugga för svalkande umgänge, men se upp, ytorna vid vattenattraktionerna är hala, så undvik att rusa runt för att inte riskera skador.

På vattenleken finns en lekplats i närheten. Parken är fantastiskt rolig med tillgång till vatten som är uppfriskande under varma, soliga dagar. Mina barn, sju och ett och ett halvt, älskar verkligen denna lekplats. De har så roligt med vattnet och svalkar sig gott i solen. Perfekt för en dag med familjen!

Läs mer: Lista 18 hotellen i Gothenburg Västra Götaland

9.Lekplats vid å

Lekplats vid å
"Ta med de små äventyrarna till den förtrollande lekplatsen intill den gnistrande ån. Här väntar timmar av lekfylld glädje i en lummig oas. Glöm inte de extra kläderna, för det här är ingen vanlig lekplats – det är en plats där fantasin flödar fritt och skratt ekar genom luften.

För de större barnen finns en inbjudande fotbollsplan som väntar på att erövras, medan tennisälskare kan njuta av en minitennisbana. Oavsett om det gäller att svinga sig högt i gungorna eller utmana sig själv på klätterställningarna, har denna lekplats något för alla. Så packa picknickkorgen, samla familjen och låt äventyret börja på denna magiska plats vid ån."

10.Viktor Rydbergsgatan (Johannebergsparken) - Lekplats 379

Viktor Rydbergsgatan (Johannebergsparken) - Lekplats 379
För de barn som längtar efter äventyr är lekplatsen vid Viktor Rydbergsgatan ett sant paradis. Med ett överflöd av spännande leksaker finns det något för varje ung upptäckare. Gungor svävar i luften, rutschkanor leder till oändliga skratt och klätterställningar utmanar små kroppar.

Men det som verkligen gör denna lekplats unik är vår egen fritidsförening FFCJ. Som medlemmar får vi tillgång till en välutrustad bod, fylld med ännu fler leksaker och aktiviteter. Denna extra fördel höjer lekplatsen till en oslagbar nivå, vilket garanterar timmar av glädje och minnen för dina små.

11.Slätten - Lekplats 199

Slätten - Lekplats 199
Lekplats 199 Slätten – en oas för alla barn! Denna lekplats är en riktig höjdare för alla barn, med en fantastisk utsikt över staden och en trevlig park. Lekplatsen har något för alla åldrar, allt från en genomsnittlig lekplats med rutschkana och gungor, till ett område för äldre barn där de kan spela fotboll eller åka rutschkana.

Lekplatsen är ett perfekt ställe för barnen att leka och ha det kul, medan föräldrarna kan koppla av och njuta av utsikten. Parken är också ett bra ställe att ta en picknick eller bara njuta av den friska luften. Lekplats 199 Slätten är ett måste för alla barnfamiljer i Stockholm!

12.Stabbeparken Lekplats

Stabbeparken Lekplats

13.Göteborgs Stad Lekplats Björcksgatan nr 263

Göteborgs Stad Lekplats Björcksgatan nr 263

14.Östra Kvillebäcken - Lekplats 506

Lekplats i lugnt område

Östra Kvillebäcken - Lekplats 506
  • Betyg: 4,1/5 (176 Review by google)
  • Adress:

    Penselgatan 20, 417 05 Göteborg, Sverige

  • Öppettider:

    Öppet dygnet runt

  • Biljettjänst:

    nej

  • Attraktioner:

    Lekplats för små barn

  • Säkerhetsåtgärder:

    Öppet område

15.Haga Kyrkogata Lekplats (Lekplats 181)

16.Azaleadalens Naturlek - Lekplats 504

17.Exercisparken - Lekplats 507

Exercisparken - Lekplats 507

18.Lekplats

Lekplats

19.Lekplats

Lekplats

20.Hisingsparken bondgården (lekplats 514)

21.Prästgårdsparkens Lekplats

Prästgårdsparkens Lekplats

22.Gröna Vallen - Lekplats 372

Gröna Vallen - Lekplats 372

23.Lekplats

Lekplats

24.De Geersgatans Lekplats

De Geersgatans Lekplats
Postförslag