Lista 16 lekplatserna i Huddinge Stockholm

Oscar Persson

• Uppdaterad: 2024-08-06

Sammanställd från de bästa listorna om lekplatserna i Huddinge Stockholm, kuraterad och noggrant forskad från respekterade webbplatser och bloggar. Inkluderar framträdande val som Solgårds lekplats (Spindelparken), Flemingsbergsparken, Tranparken, Rosendalsparken, Kästadalsparken. Låt oss utforska!

1.Solgårds lekplats (Spindelparken)

Solgårds lekplats (Spindelparken)
Välkommen till Spindelparken, Solgårds undangömda oas för både stora och små! Här kan du njuta av en avslappnad promenad medan barnen roar sig i lekparken. Trots dess mindre storlek bjuder parken på ett imponerande utbud av aktiviteter.

Låt barnen svinga sig högt på långgungan, hoppa på klossarna eller ta en tur i den spännande lekstugan. Sandlådan och trädtunneln lockar till fantasifull lek, medan klätterställningen i form av en gigantisk spindel med rutschkana blir dagens äventyr. För de minsta finns söta sniglar att rida på och en mysig hängmatta att vila i. Efter en aktiv dag kan du och familjen ta en fikapaus på parkens bekväma bänkar. Upplev det bästa av Solgård med ett besök i Spindelparken!

2.Flemingsbergsparken

Flemingsbergsparken
Flemingsbergsparken är en härlig oas för lek och äventyr med barnen. Här finns något för alla åldrar, från klätterställningar och gungor till sandlådor och vattenlek. Parken är rymlig och erbjuder gott om plats för spring och lek, och det finns även gott om bänkar och picknickbord där föräldrarna kan koppla av och njuta av solen.

Flemingsbergsparken är en mötesplats för människor från olika kulturer och bakgrunder, och det är alltid roligt att se barnen leka tillsammans och skapa nya vänskapsband. Parken är också ett populärt ställe för födelsedagskalas och andra sammankomster, och det finns flera grillplatser där man kan laga mat utomhus. Så ta med familjen och vännerna till Flemingsbergsparken för en härlig dag fylld av lek, skratt och gemenskap!

Läs mer: Lista 20 restauranger i Huddinge Stockholm

3.Tranparken

Tranparken
Upplev magin i Tranparken, en förtrollande oas för både barn och föräldrar. Här väntar en lekplats full av glädje och äventyr, med nya, fantastiska klätterställningar som inspirerar till aktiva lekar. Låt de små utforska den spännande djungellyckan, svinga högt upp i skyn och rida på färgsprakande dinosaurier. Medan barnen leker kan föräldrarna slappna av på bekväma sittplatser och njuta av parkens lugna atmosfär.

Tranparken är den perfekta destinationen för en härlig familjeutflykt, oavsett väder. Här finns något för alla, från lek och skratt till avkoppling och gemenskap. Ta med picknickkorgen och slå er ner på någon av de mysiga sittplatserna, eller besök det charmiga caféet för en god fika. Tranparken erbjuder en oförglömlig upplevelse för hela familjen, där minnen skapas och skratt ekar genom parken.

4.Rosendalsparken

Rosendalsparken
Den lummiga Rosendalsparken har genomgått en uppfräschande förvandling! Välkommen till en grönskande oas där en lekplats fylld av skratt och glädje väntar. Spännande utmaningar lockar lite äldre barn och ungdomar, medan den vackra parken och grillhörnan bjuder in till avslappnade stunder.

För de yngsta besökarna mellan 2 och 8 år kanske parken inte är lika späckad med äventyr, men skönheten och det lugna tempot gör den ändå värd ett besök. Låt fantasin flöda i parkens gröna famn, där naturen målar upp en förtrollande tavla.

Läs mer: Lista 10 kaféerna i Huddinge Stockholm

5.Kästadalsparken

Kästadalsparken
Kästadalsparken är en förtrollande oas för alla åldrar, med sitt fantasifulla tema som väcker kreativiteten och lockar till äventyr. Parken erbjuder ett brett utbud av aktiviteter, från mystiska gömställen och roliga klätterställningar till avkopplande picknickplatser. Varje område erbjuder unika upplevelser, och ger en känsla av att kliva in i en annan värld.

För de yngsta besökarna finns det söta och lekfulla smådjur att upptäcka, medan större barn kan roa sig med de utmanande hinderbanorna. Och för de vuxna finns det gott om bänkar för avkopplande fikapauser i den vackra miljön. Kästadalsparken är en perfekt plats att koppla av, umgås med familj och vänner, eller helt enkelt njuta av naturens skönhet.

6.Sjötorpsparken

Sjötorpsparken
I hjärtat av Sjötorp, där Göta kanal varsamt slingrar sig fram, finner du Sjötorpsparken – en lekfull oas för både små och stora. Nyligen har parken genomgått en förvandling, med matematiken som ledstjärna. Bland klätterställningar, gungor och rutschkanor väcker interaktiva stationer nyfikenheten och inspirerar till lek med siffror och former.

Oavsett ålder lockas man in i parkens lekfulla famn. För de minsta bjuder sandlådan på oändliga byggmöjligheter, medan äldre barn kan mäta sin precision på klätterväggen eller svinga sig högt upp i luften. De inbjudande sittplatserna under tak ger föräldrar en välförtjänt vila medan barnen ger sig hän åt det matematiska äventyret. Sjötorpsparken är inte bara en lekplats – det är ett inbjudande friluftsmuseum där lärande och lek går hand i hand.

Läs mer: Lista 29 lekplatserna i Stockholm

7.Långsjöparken

En grön oas för hela familjen

  • Betyg: 4,5/5 (357 Review by google)
  • Adress:

    Stambanevägen 108, 141 39 Huddinge, Sverige

  • Öppettider:

    Öppet dygnet runt

  • Biljettjänst:

    ja, online

  • Högsäsong:

    maj-september

  • Attraktioner:

    Lekplats, plaskdamm, hundrastgård

  • Evenemang:

    Nej

  • Säkerhetsåtgärder:

    Övervakningskameror

Långsjöparken är en underbar lekplats inspirerad av den populära Mulle Meck-parken. Här kan barnen leka och skapa fantasifulla lekar i miljöer gjorda av återanvända material. Med sin kreativa design och inbjudande atmosfär blir Långsjöparken ett perfekt ställe att ta med barnen för en dag fylld av lek och upptäckter.

Utöver den spännande lekplatsen erbjuder Långsjöparken också en historisk upplevelse för besökare i alla åldrar. Genom att sätta upp skyltar och informationstavlor runt om i parken, får besökarna lära sig om områdets rika historia. Kombinera lekstunden med en lärorik promenad och upptäck den dolda historien som finns bevarad i denna charmiga park.

8.Rådsparken, Huddinge Kommun

Rådsparken, en oas i Huddinge kommun, är en plats där naturen möter underhållning och skapar minnen som värmer. Här kan du och dina nära och kära koppla av i grönskande omgivningar, samtidigt som de små njuter av lekens frihet. Parken bjuder på en mångfald av upplevelser, med allt från lekplatser och djurpark till ett mysigt café.

I djurparken får ni stifta bekantskap med charmiga åsnor och nyfikna getter, som garanterat får barnen att jubla. På lekplatsen kan de springa, klättra och åka rutschkana till sitt hjärtas belåtenhet. Och medan de leker kan ni vuxna njuta av en kopp kaffe i det trevliga caféet, eller varför inte packa en picknickkorg och slå er ner i parkens gröna oas? Rådsparken är helt enkelt en plats där alla kan trivas och skapa minnen för livet.

9.Lekplatsen

Lekplatsen
Lekplatsen bjuder på ett sant äventyr för dina små knattar! Med sina färgglada klätterställningar, gungor som når himlen och sandlådor som inbjuder till kreativa byggen, förvandlas denna lekplats till ett paradis för barn. Men tyvärr har lekplatsen tillfälligt stängt, så håll utkik efter information om när den öppnar igen.

10.Sjödalsparken

En grön oas för alla åldrar

Sjödalsparken
  • Betyg: 3,9/5 (323 Review by google)
  • Adress:

    141 47 Huddinge, Sverige

  • Öppettider:

    Öppet dygnet runt

  • Biljettjänst:

    Nej

  • Biljettpris:

    null

  • Högsäsong:

    Maj-september

  • Attraktioner:

    Lekplats, grillplatser, utegym

  • Evenemang:

    null

  • Säkerhetsåtgärder:

    Belysning, kameraövervakning

Sjödalsparken är en oas i centrala Stockholm, perfekt för den som söker lugn och ro eller vill njuta av trevliga evenemang. Ta en mysig promenad längs grönskande gångar, slå dig ner på en parkbänk med en god bok eller ta en picknick med vännerna. Vissa dagar bjuder parken även på spännande aktiviteter för alla åldrar.

Från parkens grönskande ytor har du en vacker utsikt över pittoreska sjöar och prunkande träd. Njut av solnedgången över vattnet eller täck in dig med en filt och koppla av i den friska luften. Sjödalsparken är en plats där den urbana pulsen möter naturens skönhet, och skapar en harmonisk miljö för en oförglömlig parkdag.

11.Honungsparken

Honungsparken
Honungsparken är en härlig oas för både stora och små äventyrare. Här samsas lekfulla och spännande lekredskap som utmanar fantasi och rörlighet. De minsta barnen kan susa nerför den mjuka rutschkanan eller utforska de färgglada klätterställningarna. För äldre barn finns det gott om utmaningar i form av balansbanor, klätternät och en spännande linbana.

När leken börjar ta ut sin rätt kan familjen slå sig ner på de inbjudande gräsmattorna och njuta av en medhavd picknick eller svalka sig med en glass från kiosken. Honungsparken är inte bara en plats för lek och skoj, utan också ett estetiskt nöje med sin väldesignade och välskötta miljö. Så samla familj och vänner och bege er till Honungsparken för en oförglömlig dag fylld av glädje och minnen.

12.Båtsparken

Båtsparken

13.BRF Edets Lekpark

BRF Edets Lekpark

14.Mossparken

Mossparken

15.Linbaneparken

16.Drejarparken

Postförslag