Lista 10 lekplatserna i Sollentuna Stockholm

Anders Johansson

• Uppdaterad: 2024-08-09

Sammanställd från de bästa listorna om lekplatserna i Sollentuna Stockholm, kuraterad och noggrant forskad från respekterade webbplatser och bloggar. Inkluderar framträdande val som Torkils väg, Tennisparken, Slottsvägen, Lekpark Malungsvägen, Lekplatsen Alströmervägen 77. Låt oss utforska!

1.Torkils väg

Torkils väg
Torkils väg erbjuder en förtrollande lekplats i hjärtat av ett barnvänligt bostadsområde. Här flätas fantasifulla lekställningar och dolda utmaningar samman till ett äventyr för alla åldrar. Den största lekställningen, en imponerande labyrint av klätternät och ramper, utmanar även de mest modiga utforskarna. För yngre äventyrare finns en separat lekställning med färgglada rutschkanor och balansövningar som väcker nyfikenhet och stimulerar motoriken.

Leken på Torkils väg sker under skyddande trädkronor och inramas av grönskande ängar. Med sin lugna atmosfär och närhet till bostadshus utgör den en idealisk destination för både föräldrar med små barn och större barn som söker spänning och gemenskap. Torkils väg är ett paradis för barn, en plats där lek och fantasi tar en förtrollad form.

Läs mer: Lista 26 restauranger i Sollentuna Stockholm

2.Tennisparken

Tennisparken
Ta en paus från promenaden längs den natursköna Edsviken och njut av en avkopplande stund i Tennisparkens skugga. Den mysiga tennisrestaurangen erbjuder svalkande glassar som förgyller din dag vid vattnet. Njut av den friska brisen och den bedårande utsikten över viken medan du fyller på med energi.

Fördjupa dig i den rogivande atmosfären på Tennisparken, där lugnet omsluter dig. Låt det kristallklara vattnet i Edsviken fånga din blick och sänk dina axlar i avslappning. Oavsett om du är sugen på en snabb uppfriskning eller en längre paus, kommer Tennisparkens utsökta glassar och charmiga miljö skapa ett oförglömligt ögonblick vid den vackra Edsviken.

Läs mer: Lista 29 lekplatserna i Stockholm

3.Slottsvägen

Slottsvägen är den perfekta platsen att ta med barnen för lite lek och glass i solen. Lekplatsen har flera klätterställningar, sittplatser och en sandlåda, så det finns något för alla åldrar. Glassbaren i närheten serverar utsökt hemgjord glass som kan avnjutas medan du njuter av den fantastiska utsikten över havet. Det är den perfekta platsen att tillbringa en eftermiddag med familjen.

Lekplatsen är liten och inte så mycket att göra, men det är den perfekta storleken för små barn. Det finns också ett trevligt glassställe i närheten, så du kan ta en paus från leken för att njuta av en glass i solen. Glassbaren har hemgjord glass som kan avnjutas med en härlig utsikt över havet. Oavsett om du vill leka eller bara njuta av utsikten är Slottsvägen den perfekta platsen att besöka.

4.Lekpark Malungsvägen

Lekpark Malungsvägen
Välkommen till lekplatsen på Malungsvägen, den ultimata destinationen för skoj och äventyr i området!

Denna lekplats är ett sant paradis för barn i alla åldrar, med ett brett utbud av spännande lekutrustningar som garanterar timmar av underhållning. Från mysiga lekstugor där fantasin kan flöda, till utmanande klätterställningar som lockar till fysisk aktivitet, finns det något för alla. Och det bästa av allt – det finns gott om picknickbord i skuggan, så att du och din familj kan ta en paus från leken och njuta av en härlig måltid tillsammans. Så ta med barnen och bege er till lekplatsen på Malungsvägen, där skratt och minnen skapas för livet!

5.Lekplatsen Alströmervägen 77

Lekplatsen Alströmervägen 77
Lekplatsen på Alströmernas väg 77 är en plats för lek och bus för både stora som små. Här finns något för alla, oavsett ålder eller intresse. Fotbollsplanen är perfekt för ett fartfyllt fotbollsmatch, medan de stora gräsytorna inbjuder till picknick eller lek.

Den ena lekplatsen är designad för de minsta barnen, med roliga gungor, rutschkanor och sandlådor. Den andra lekplatsen är något större och mer utmanande, med klätterställningar, balansbanor och linbanor. Här kan barnen utveckla sin motorik, koordination och fantasi. Omgivningen är lugn och bilfri, så du kan låta ditt barn leka i lugn och ro.

6.Poppelvägen lekplats

Poppelvägen lekplats
Ta med dina ögonstenar till Poppelvägens lekplats – ett paradis för små äventyrare! Den imponerande klätterställningen står majestätiskt med sin svindlande rutschkana, och i fonden vinkar den grönskande skogen som ett lockande sagoland. Låt dina små hjältar klättra, susa och utforska till sin belåtenhet medan du njuter av lugnet och det vackra landskapet.

Poppelvägens lekplats är den perfekta destinationen för en härlig familjedag. Packa en picknickkorg och slå er ner på de mysiga bänkarna under skuggande träd. Låt barnen springa av sig energi medan du slappnar av och njuter av den friska luften och barnens glada skratt. Försäkra dig om att skapa minnen som kommer att värma era hjärtan i många år framöver.

7.Riddarparken (Viby Källa)

Riddarparken (Viby Källa)
Upptäck Riddarparkens magiska lekland i Viby Källa, där barnens fantasier får fritt spelrum! Denna ljuvliga oas bjuder på ett överflöd av ytor där bollspel och skogslekar kan frodas. Låt de små äventyrarna bygga fantasifulla dammar vid den porlande bäcken, medan du som förälder slappnar av i den fräscha miljön. Det finns dessutom ett PokéStop för dig som vill fånga lite digitala skatter.

Barn i alla åldrar kommer att älska Riddarparken. 9- och 11-åringar ger den sitt helhjärtade godkännande med förslag om att regelbundet återvända till detta lekparadis. Så samla familjen, packa matsäcken och gör er redo för en oförglömlig dag vid Riddarparken! Låt lekens magi svepa in er och skapa minnen som kommer att värma era hjärtan i många år framöver.

8.Raketparken

9.Lekplats

Lekplats

10.Lekplats Ytterbyvägen (kallas även Harparken)

Lekplats Ytterbyvägen (kallas även Harparken)
Harparkens lekplats, populärt känd som Lekplats Ytterbyvägen, är en rymlig och välskött lekplats som erbjuder ett överflöd av grönområden. Med sin väl underhållna utrustning och lagom stora storlek är lekplatsen idealisk för både korta och långa besök.

För de yngre barnen finns det en mängd åldersanpassade aktiviteter att njuta av, medan äldre barn kan roa sig med mer utmanande lekredskap. Oavsett om du söker en plats för avslappnad lek eller ett spännande äventyr, är Harparkens lekplats ett utmärkt val som garanterar en minnesvärd upplevelse för hela familjen.
Postförslag