Lista 12 sevärdheterna i Sollentuna Stockholm

Elin Lindström

• Uppdaterad: 2024-08-09

Sammanställd från de bästa listorna om sevärdheterna i Sollentuna Stockholm, kuraterad och noggrant forskad från respekterade webbplatser och bloggar. Inkluderar framträdande val som Stallbacken kultur, Badberget, Edsbergsparken, Överby Gård Konstcentrum, Tegelhagens badplats. Låt oss utforska!

1.Stallbacken kultur

Stallbacken kultur
Stallbackens kulturcenter är ett äkta konstparadis beläget i Sollentuna! Upplev en inspirerande resa genom samtida konst, där utställningarna roterar regelbundet för att hålla dig på tårna. Gå vilse i konstverkens värld när du förundras över skicklighet och kreativitet hos lokala talanger. Det bästa av allt? Inträdet är helt gratis!

Men det är inte allt! På Stallbacken kan du också släppa lös din egen inre konstnär i den spännande skaparverkstaden. Med kunniga instruktörer vid din sida kommer du att utforska olika tekniker och material, förvandla dina idéer till vackra konstskapelser. Oavsett om du är en erfaren konstnär eller nybörjare, hittar du inspiration och stöd på Stallbacken.

2.Badberget

Läs mer: Lista 26 restauranger i Sollentuna Stockholm

3.Edsbergsparken

Vid Edsbergsparkens norra strand möts du av en hänförande vy över Edsviken som breder ut sig likt en glittrande spegel under den klarblå himlen. Njut av den friska luften och de rogivande vågornas brus medan du blickar ut över det vackra landskapet.

Det charmiga slottet, med sina torn och torn, ger parken en touch av kunglig elegans. Promenera längs de lummiga stigarna och upptäck gömda platser där solen leker bland trädkronorna. Oavsett om du söker avkoppling i naturens lugn eller en dag fylld av äventyr, är Edsbergsparken den perfekta platsen för att skapa minnen som kommer att bestå i evighet.

4.Överby Gård Konstcentrum

Upptäck Överby Gård Konstcentrum, en oas för både konstentusiaster och fikasugna. Här kan du njuta av fantastisk konst mitt i natursköna omgivningar. Ta en promenad genom gallerierna fyllda med inspirerande konstverk som garanterat väcker din fantasi. Unna dig sedan en välförtjänt fikapaus i det mysiga kaféet, där hembakade kakor och nybryggt te eller kaffe serveras.

Konstcentrumets unika charm lockar besökare av alla åldrar. Låt barnen utforska konsten med lekfulla ögon, medan du njuter av en god bok i den lugna atmosfären. Butiken erbjuder även ett urval av handgjorda produkter och lokala delikatesser, inklusive honung och torkade trattkantareller. Återbesök är ett måste för att uppleva den ständigt föränderliga konsten och den varma gästfriheten på Överby Gård Konstcentrum.

Läs mer: Lista 15 sevärdheterna i Stockholm

5.Tegelhagens badplats

Njut av en härlig dag vid Tegelhagens badplats med sin mjuka sandbotten som låter dig promenera långt ut i det klara vattnet. Låt barnen leka och fiska medan du tar en avkopplande promenad längs sjöstranden, andas in den friska luften och beundra den vackra omgivningen.

Ta en paus från vardagsstressen och unna dig en minnesvärd stund vid Tegelhagens badplats. Den inbjudande sandstranden, det glittrande vattnet och de rofyllda omgivningarna ger den perfekta platsen för en avkopplande dag med familj och vänner. Oavsett om du vill simma, fiska, promenera eller bara njuta av naturens lugn, har Tegelhagens badplats något att erbjuda alla. Låt den bli din oas för avkoppling och skapa oförglömliga sommarminnen.

6.Östra Järvafältets naturreservat

Östra Järvafältets naturreservat är en oas i utkanten av Stockholm, ett böljande landskap som inbjuder till utomhusäventyr och stillsam avkoppling. Genomkorsat av slingrande stigar och lugna sjöar, väcker detta natursköna reservat liv i alla dina sinnen och erbjuder en välbehövlig flykt från stadens brus.

Oavsett om du är ute efter en lugn promenad, en uppfriskande cykeltur eller en energisk löprunda, har Östra Järvafältet något för alla. Den rika floran och faunan skapar ett levande ekosystem, där du kan få syn på allt från ekorrar som skuttar bland träden till fåglar som kvittrar i lövverket. Med sina välskötta stigar och utmärkta faciliteter är detta naturreservat perfekt för en dag fylld av upplevelser och återhämtning i naturens famn.

7.Edsbergs slott

8.Sollentuna kyrka

Sollentuna kyrka, en historisk skatt vars skönhet nu strålar starkare än någonsin efter en varsam renovering. Dess anor sträcker sig tillbaka till 1100-talet, och de gamla runstenarna utanför vittnar om kyrkans långa och rika historia.

Interiören bjuder på en syn för gudarna med en ny, majestätisk orgel som ger liv åt kyrkorummet med sina himmelska toner. De välbevarade freskerna och utsmyckningarna ger ett intryck av att tiden har stått stilla, vilket skapar en magisk och andäktig atmosfär. Sollentuna kyrka är ett måste för dem som söker en plats där historia, skönhet och andlighet möts i perfekt harmoni.

9.Opus Bilprovning Stockholm-Akalla

Säker och smidig bilprovning för alla

Opus Bilprovning Stockholm-Akalla
  • Betyg: 4,5/5 (219 Review by google)
  • Adress:

    Kronåsvägen 1-3, 191 46 Sollentuna, Sverige

  • Öppettider:

    07 till 16

  • Biljettjänst:

    nej

  • Biljettpris:

    null

  • Högsäsong:

    juli-augusti

  • Attraktioner:

    Bilprovning, besiktning, fordonstester

  • Evenemang:

    null

  • Säkerhetsåtgärder:

    Säkra rutiner, utbildad personal

10.Sollentuna kulturskola

Sollentuna kulturskola
Sollentuna Kulturskola är en plats där kreativiteten flödar och drömmar får ta form. Här kan unga talanger utforska sin passion för dans, musik, teater och bildkonst. Med erfarna och engagerade lärare som mentorer får eleverna en trygg och inspirerande miljö att växa och utvecklas i.

Danskurserna är särskilt populära, och det är inte svårt att förstå varför. Med rytmisk musik och graciösa rörelser skapas en magisk atmosfär som fångar elevernas fantasi. Oavsett om man föredrar balettens elegans eller hiphopens energi finns det något för alla på Sollentuna Kulturskola.

11.AB Sollentuna Gården

AB Sollentuna Gården

12.Scandic Star Sollentuna

En unik upplevelse av svensk matkultur

Scandic Star Sollentuna
  • Betyg: 3,9/5 (1532 Review by google)
  • Adress:

    Aniaravägen 8, 191 21 Sollentuna, Sverige

  • Biljettjänst:

    ja

  • Attraktioner:

    Matmuseum, utställningar, guidade turer

  • Säkerhetsåtgärder:

    Kontroller av väskor och säkerhetspersonal

Scandic Star Sollentuna är ett utmärkt hotell med ett fantastiskt läge nära Stockholms city. Hotellets personal är mycket vänlig och hjälpsam, och de går alltid utöver det vanliga för att se till att gästerna har en trevlig vistelse. Frukosten är en av de bästa jag har ätit på ett hotell, med ett brett utbud av varma och kalla rätter.

Rummen på Scandic Star Sollentuna är rena och bekväma, men de börjar visa tecken på slitage. Hotellet har också en bar som stänger tidigt på vardagar, kl. 23.00, men det finns andra barer i närheten som håller öppet längre. Sammantaget är Scandic Star Sollentuna ett bra hotell för både affärs- och fritidsresenärer.
Postförslag