Lista 15 lekplatserna i Täby Stockholm

Emma Nilsson

• Uppdaterad: 2024-08-09

Sammanställd från de bästa listorna om lekplatserna i Täby Stockholm, kuraterad och noggrant forskad från respekterade webbplatser och bloggar. Inkluderar framträdande val som Enstaleken, Lövbrunnaleken, Cirkusleken, Libbyängens lekplats, Linbaneleken. Låt oss utforska!

1.Enstaleken

Enstaleken
Upplev Ensta lekplats – en familjevänlig oas för alla åldrar!

Denna lilla skog i hjärtat av Täby är som en dold pärla, ett lugnt och naturskönt tillflyktsort. Den välskötta promenad- och löparbanan erbjuder en härlig atmosfär året runt, perfekt för en avkopplande promenad eller ett uppfriskande löppass. För lekfulla barn finns det en välplanerad lekplats med något för alla smaker, från gungor till klätterställningar. Ensta lekplats är det perfekta stället att umgås med familjen, njuta av naturen och skapa minnen som varar.

2.Lövbrunnaleken

Lövbrunnaleken
Välkommen till Lövbrunnaleken, en förtrollande lekplats som kittlar fantasin hos barn i alla åldrar! Med säkerhet som högsta prioritet välkomnar denna nybyggda oas dig till en värld av skoj och äventyr.

Dyk in i en klätterställning fylld av kluriga utmaningar, svinga dig i luften på gungorna, susa fram på mini-tåget eller ta dig an den spännande hinderbanan. För vuxna finns sköna sittplatser för avkoppling medan de små hjältarna roar sig. Och när hungern gör sig påmind, samla gänget vid grillplatsen för en välsmakande måltid under bar himmel!

Läs mer: Lista 21 restauranger i Täby Stockholm

3.Cirkusleken

Cirkusleken
Cirkusleken är en unik och spännande lekplats som förvandlas till en magisk värld när mörkret faller. De upplysta leksakerna lyser upp natten och skapar en förtrollande atmosfär. Här kan barn i alla åldrar leka och utforska i den kreativa miljön.

Cirkusleken är en lekplats som erbjuder något för alla. De mindre barnen kan njuta av det roliga och färgglada lekhuset, medan de äldre barnen kan utmana sig själva med klätterställningarna och linbanan. Föräldrar kan ta en paus och njuta av den lugna atmosfären medan barnen leker. Med sin unika charm och spännande leksaker är Cirkusleken en plats där barnens fantasi får fritt spelrum.

4.Libbyängens lekplats

Libbyängens lekplats
Libbyängens lekplats: Ett paradis för lekande barn och ett lugn för föräldrar Libbyängens lekplats är en lekplats som erbjuder något för alla. Med sina stora, öppna ytor och varierande lekredskap finns det gott om plats för barnen att springa, hoppa och leka. För de små finns det gungor, sandlådor och klätterställningar, medan de äldre barnen kan roa sig med rutschkanor, klätterväggar och linbanor. Lekplatsen har också gott om sittplatser för föräldrar och vårdnadshavare att koppla av och njuta av solen medan barnen leker.

Men det är inte bara barnen som kommer att älska Libbyängens lekplats. Den vackra omgivningen med gröna träd och blommande rabatter skapar en lugn och fridfull atmosfär som gör det till en perfekt plats att koppla av och njuta av naturen. Lekplatsen är också väl upplyst på kvällarna, vilket gör den till en säker och inbjudande plats för familjer att besöka även efter solnedgången. Så oavsett om du letar efter en plats där dina barn kan leka och ha kul eller om du bara vill ta en paus från vardagen och njuta av den vackra naturen, så är Libbyängens lekplats väl värt ett besök.

Läs mer: Lista 29 lekplatserna i Stockholm

5.Linbaneleken

Linbaneleken
Linbanan är som gjord för barn från fyra års ålder. Den ger en härlig adrenalinkick när man svischar fram över marken, och är ett perfekt sätt att uppleva naturen på ett nytt sätt. Barnen kommer att älska känslan av frihet när de glider fram genom luften, och föräldrarna kan njuta av att se deras glädje.

Linbanan är en säker och väldesignad attraktion, så du kan vara säker på att dina barn kommer att ha en rolig och minnesvärd upplevelse. Personalen är vänlig och hjälpsam, och de ser till att alla barn är tryggt fastspända innan de ger sig av. Så om du letar efter en rolig och aktiv utflykt för hela familjen, är linbanan ett utmärkt val.

6.Myrlejonets Lekpark

Myrlejonets Lekpark
Myrlejonets lekpark är en lekplats som ligger i en mysig skogsdunge. Här finns något för alla barn, med gungor, rutschkana, klättertorn och en liten träbyggnad där fantasin kan få fritt spelrum. Perfekt för en regnig dag, då lekparken erbjuder ett tak som skyddar mot vädrets makter.

Efter en rolig lekstund kan familjen njuta av en mysig picknick vid någon av de många grillplatserna med bord. Här finns gott om plats för alla, så ta med familj och vänner och tillbringa en härlig dag i det gröna på Myrlejonets lekpark.

7.Hägernäsparken

Hägernäsparken bjuder på ett lekfullt äventyr för barn i alla åldrar! Känn flygets sus när du svingar dig högt över marken, eller utmana dig själv i den spännande klätterställningen. Mjuka mattor ger en säker och bekväm lekplats där fantasin får fritt spelrum.

Med sitt välvårdade skick och uppslukande flygtema är Hägernäsparken en unik destination för härliga stunder utomhus. Låt barnen skapa minnen som varar en livstid i denna utmärkta lekpark, där skratt, lek och glädje står i centrum.

8.Havsleken

Havsleken lockar med ett unikt äventyr för barn i alla åldrar. Den lilla rutschkanan utan trappor blir en utmaning för de små att klättra på, vilket främjar deras motoriska färdigheter och fantasi. Den avlägsna platsen, utan en ordentlig cykelväg, bidrar till en känsla av lugn och ro, där barnen kan släppa loss och utforska utan distraktioner.

För föräldrarna erbjuder Havsleken en möjlighet att koppla av och njuta av den vackra omgivningen. Den lilla storleken på lekplatsen gör det lätt att hålla koll på barnen, så att ni kan slappna av och låta dem leka fritt. Och vem vet, kanske blir ni själva sugna på att delta i det roliga och uppleva barndomen på nytt.

9.Flygleken

Flygleken är en stor och välbesökt lekplats på Östermalm i Stockholm. Här finns något för alla åldrar, från små barn till större barn. För de äldre barnen finns det bland annat en stor klätterställning, en linbana och en rutschkana. För de mindre barnen finns det bland annat gungor och en sandlåda.

Lekplatsen är mycket uppskattad av både barn och föräldrar. Det finns gott om sittplatser för föräldrarna och det finns även toaletter på området. Flygleken är perfekt för en dagsutflykt med familjen eller för att låta barnen leka av sig efter skolan.

10.Hägerneholmsparken

Hägerneholmsparken bjuder på ett underbart äventyr för barn och vuxna. Den rymliga parken erbjuder något för hela familjen, från lekplatser till öppna fält perfekta för scooteråkning och fotboll.

Oavsett om dina barn vill svinga sig högt upp i skyn, åka rutschbana eller bara springa fritt, har Hägerneholmsparken allt. Föräldrarna kan koppla av på en av de många rastplatserna och njuta av omgivningens skönhet medan barnen utforskar parken. Det är lätt att ta sig hit med busshållplatsen alldeles i närheten.

11.Skarpängsleken

Skarpängsleken
Upptäck glädjen och fantasin i Skarpängsleken, en härlig lekplats som bjuder på otaliga timmar av skoj för barn i alla åldrar. Med sin strategi att hålla sig långt ifrån trafikerade vägar, erbjuder denna säkra oas en lugn och trygg plats för de små att leka.

Trots sin kompakta storlek är lekplatsen fullspäckad med spännande attraktioner som garanterat håller barnen underhållna. Klättra högt upp på klätterställningen och susa nerför den vindlande rutschkanan. Eller utmana dig själv i balans- och samordningsövningar på de färgglada lekredskapen.

12.Jaktleken

Jaktleken

13.Täby torg lekplats

Täby torg lekplats

14.Skogsleken

Skogsleken

15.Södra lekplatsen

Södra lekplatsen
Postförslag