Lista 25 lekplatserna i Östergötlands

Anders Johansson

• Uppdaterad: 2024-07-31

Sammanställd från de bästa listorna om lekplatserna i Östergötlands, kuraterad och noggrant forskad från respekterade webbplatser och bloggar. Inkluderar framträdande val som Lill-Valla lekpark, Lekplats, Rättarehagens Lekplats, Ministaden, Lekplats. Låt oss utforska!

1.Lill-Valla lekpark

Ett roligt ställe för barn att leka

Lill-Valla lekpark
  • Betyg: 4,5/5 (706 Review by google)
  • Adress:

    583 30 Linköping, Sverige

  • Öppettider:

    Öppet dygnet runt

  • Biljettjänst:

    ja

  • Biljettpris:

    Gratis

  • Högsäsong:

    Under sommaren

  • Attraktioner:

    Lekplats, skatepark, fotbollsplan

  • Evenemang:

    Nej

  • Säkerhetsåtgärder:

    Staket runt lekplatsen

För en härlig dag med hela familjen, bjuder Lill-Valla lekpark i Kalmar på en magisk upplevelse. Låt de små utforska den spännande hinderbanan, klättra på höga torn och svinga sig högt upp i luften. Parken är utformad för att uppmuntra lek och rörelse, så ta med en picknickkorg och njut av en avkopplande dag mitt i det gröna.

2.Lekplats

Lekplats
Lekplatsen är ett härligt utflyktsmål för barn i alla åldrar. I parkens grönskande hjärta finner ni denna lekplats med allt som ett lekhungrigt barn kan önska sig. Här finns bland annat en vattenlekplats där barnen kan plaska och svalka sig varma sommardagar.

För de allra minsta finns det en separat avdelning med mindre klätterställningar och sandlådor. För de större barnen finns det höga rutschbanor, klätterväggar och gungor som utmanar både motorik och fantasi. Lekplatsen är centralt belägen och lätt att nå, vilket gör den till ett perfekt utflyktsmål för både barnfamiljer och grupper.

Läs mer: Lista 31 kaféerna i Östergötlands

3.Rättarehagens Lekplats

Rättarehagens Lekplats
På Rättarehagens lekplats väntar skoj och äventyr för alla små upptäckare. Den mjuka marken, istället för grus, ger en trygg och bekväm miljö för de allra minsta som ännu inte knäckt gåtan att gå. Lekplatsen må inte vara jättestor, men den rymmer ändå en härlig blandning av aktiviteter som passar både de yngsta och lite större barnen.

År 2017 fick lekplatsen ett rejält ansiktslyft med moderna gungor som svingar högt, en snurrkopp som får huvudet att snurra, en sandlåda som inbjuder till kreativa byggen och en klätterställning med två rutschkanor som ger en härlig adrenalinkick.

4.Ministaden

Ministaden
Leklust i miniatyr med Norrköpingskoppling Upptäck Jättefin, en förtrollande minilekplats i hjärtat av Norrköping! Här kan de små utforska stadens ikoniska landmärken medan de leker på de spännande lekredskapen. Från Rådhuset till vattentornet, varje detalj är noggrant utformad för att väcka fantasin. Med gott om sittplatser för föräldrar och åskådare kan du luta dig tillbaka och njuta av de glada skratten och ropen.

Låt dem uppleva lekens magi i Jättefin, en lekplats där Norrköpings charm möter barnens ohämmade glädje. Gör dig redo för oändliga timmar av upptäckter och skratt med din familj!

Läs mer: Lista 39 restauranger i Östergötlands

5.Lekplats

Lekplats
Lekplats Lekplatsen är välutrustad med stora gungor, balansleksaker och mycket mer. Här kan barnen leka och ha kul i timmar.

Ta med barnen till lekplatsen för en paus från bilresan. Här kan de springa av sig, gunga högt och leka med andra barn. Den perfekta platsen för en kort rast eller en underhållande utflykt.

6.Björkalunds lekplats är öppen för lek och gemenskap.

Björkalunds lekplats är öppen för lek och gemenskap.
Björkalunds lekplats är en härlig oas för lek och gemenskap, där barnens skratt förgyller luften. Med generöst med parkeringsplatser och gott om plats att springa på välkomnar den här lekplatsen stora som små besökare.

För barnen bjuder Björkalunds på en rad spännande utmaningar och aktiviteter. Den lilla bollplanen lockar till fotbollsmatcher, medan kikaren och rörtelefonen uppmuntrar till lek och fantasi. Och för de allra minsta finns det en separat del att utforska.

Läs mer: Lista 32 hotellen i Östergötlands

7.Trädgårdsleken

Trädgårdsleken
Välkommen till ett grönt paradis för alla små äventyrare! På Trädgårdsleken kan barnen ta sig an idel spännande utmaningar i en lekplats skapad för att väcka fantasi och rörelseglädje. Här finns något för alla åldrar, från den lilla sandlådan till den höga rutschbanan som bjuder på fartfyllda åk. Barnen kan svinga, klättra, hoppa och balansera - allt medan de njuter av den friska luften och den härliga grönskan som omger lekplatsen.

Trädgårdsleken är mycket mer än bara en lekplats - det är en plats för skratt, lek och upptäckarglädje. Här kan barnen utveckla sin motorik, sin kreativitet och sin sociala förmåga genom oändliga timmar av roliga aktiviteter. Föräldrarna kan luta sig tillbaka och se sina små älsklingar växa och lära sig i en trygg och stimulerande miljö, omgiven av naturens skönhet och lekens magi.

8.Lekplats

Lekplats
Upptäck paradiset för små äventyrare i hjärtat av Söderköping! Vår lekplats är en oas mitt i vimlet, ett lekande barnrike där skratten ekar och fantasin flödar. Gunga högst upp mot himlen, susa nedför den vindlande rutschkanan och låt den lilla klätterapan i dig ta över på det klättervänliga tornet.

Med sin centrala placering och charmiga omgivning blir vår lekplats en perfekt paus från shopping, sightseeing eller en mysig fika på stan. Låt barnen leka av sig medan ni njuter av en vacker utsikt över den pittoreska slussen och Södra Ström. Oavsett ålder eller humör kommer ni att hitta något som roar på vår lekplats – den perfekta platsen för att skapa minnen som kommer att värma långt efter hemkomsten.

9.Lekbäcken

Lekbäcken
I hjärtat av staden, där liv och rörelse blomstrar, finner du den förtrollande lekplatsen Lekbäcken. Norrköpings kommun har trollat fram en magisk plats för stadens små, där fantasin får fritt spelrum. Här kan barnen klättra, svinga och springa i timmar, medan föräldrarna njuter av lugnet i den vackra parken. Lekbäcken ligger smidigt nära stadens puls, med avgiftsbelagd parkering i närheten.

Låt barnen upptäcka lekglädjens oändliga möjligheter i Lekbäckens lekvärld. Med sin imponerande design och noggrant utvalda lekutrustning skapar lekplatsen minnen för livet. Från de minsta till de lite större barnen finns något för alla att njuta av. Ta med familjen och upplev en dag fylld av glädje och skratt på denna unika lekplats i hjärtat av Norrköping!

10.Lekplats Ullstämmavägen

Lekplats Ullstämmavägen
Lekplatsen vid Ullstämmavägen är en riktig pärla för barn i alla åldrar. Belägen i utkanten av skogen erbjuder den en idyllisk miljö med äventyr runt varje hörn. Genomtänkta lekar och kreativt utformade klätterställningar sätter fantasin i rörelse, medan sandlådor och gungor lockar till skratt och skoj.

För de allra minsta finns det en särskild avdelning med snälla och mjuka lekredskap. Ta med en picknickkorg och njut av den natursköna omgivningen medan barnen leker och utforskar. Här är lek och gemenskap i fokus, vilket gör det till ett perfekt utflyktsmål för hela familjen.

11.Stora Lekparken

Stora Lekparken, ett omtyckt paradis för de små, välkomnar er med öppna armar. Här kan barnen svinga sig högt upp mot himlen, susa nerför rutschkanor i full fart och låta fantasin flöda i de spännande klätterställningarna.

Trots att lekparken har stått stolt i många år, märks tiden i vissa av dess delar. Några små reparationer här och där skulle få den att blomstra upp igen. En ny attraktion skulle dessutom ge barnen ännu mer att upptäcka och utforska. Stora Lekparken är en plats där skratt och lek står i centrum, och vi ser fram emot att välkomna er för en oförglömlig upplevelse.

12.Trollskogen

13.Skeppet på Kölgatan

14.Lekplatsen i Magistratshagen

15.Fridhemsparken

16.Lekplats Trollet

17.Lekplats Gula Lekparken

Lekplats Gula Lekparken

18.Mästermansgatans Lekplats

Mästermansgatans Lekplats

19.Lindös lekplats

Lindös lekplats

20.Lekplats

Lekplats

21.Ortgatan lekpark

Ortgatan lekpark

22.Landgångens lekplats

Landgångens lekplats

23.Lekplats

Lekplats

24.Långspångsgatans lekpark

Långspångsgatans lekpark

25.Lekplats

Lekplats
Postförslag