Lista 31 lekplatserna i Skåne

Johan Bergqvist

• Uppdaterad: 2024-07-28

Sammanställd från de bästa listorna om lekplatserna i Skåne, kuraterad och noggrant forskad från respekterade webbplatser och bloggar. Inkluderar framträdande val som Sollekplatsen, Vattenlekplatsen, Stadslekan, Sagolekplatsen, Djurlekplatsen. Låt oss utforska!

1.Sollekplatsen

Kultur och historia i harmoni

Sollekplatsen
  • Betyg: 4,3/5 (698 Review by google)
  • Adress:

    Flaggskeppsgatan 18, 211 14 Malmö, Sverige

  • Öppettider:

    Öppet dygnet runt

  • Biljettjänst:

    ja

  • Attraktioner:

    Konst, musik, historia, arkitektur, park

  • Evenemang:

    Ingen information om särskilda evenemang

  • Säkerhetsåtgärder:

    Övervakningskameror, väktare

Sollekplatsen – en oas för lek och upptäckarglädje På Sollekplatsen väntar ett lekparadis som passar alla åldrar. Med sina generösa ytor och en uppsjö av spännande aktiviteter blir detta en plats där fantasin får flöda och minnen skapas. Klätterställningar, gungor och karuseller inbjuder till rörelseglädje, medan temalekplatsen med sin unika utformning lockar till kreativitet och samspel.

Sollekplatsen är mer än bara en lekplats – det är en upplevelsepärla för hela familjen. Bekväma sittplatser och picknickområden gör det möjligt att ta en paus och njuta av omgivningarna. De mindre dammarna, endast några centimeter djupa, blir en härlig plats för de små att svalka fötterna i sommarsolen. Med offentliga toaletter och vatten för både barn och husdjur finns allt du behöver för en bekymmersfri dag. Låt Sollekplatsen bli ert nästa äventyr och upplev en plats där lek, skratt och gemenskap står i fokus.

2.Vattenlekplatsen

Gratis inträde och öppet året runt

Vattenlekplatsen
  • Betyg: 4,2/5 (253 Review by google)
  • Adress:

    Hårds väg 107, 213 65 Malmö, Sverige

  • Öppettider:

    Öppet dygnet runt

  • Biljettjänst:

    nej

  • Biljettpris:

    null

  • Högsäsong:

    Sommarmånaderna

  • Attraktioner:

    Vattenrutschkanor, pooler, lekplatser

  • Evenemang:

    null

  • Säkerhetsåtgärder:

    Livräddare finns på plats

Vattenlekplatsen är ett mecka för sommarnöjen, med otaliga vattenäventyr för barn i alla åldrar. Från lekfulla sprutfontäner till hisnande vattenrutschbanor, kommer det att bli oändliga timmar av skratt och spänning. Men det slutar inte där! Här kan du också njuta av en avkopplande promenad längs den pittoreska strandpromenaden, grilla med nära och kära eller hämta en utsökt falafel att avnjuta på en picknickplats med utsikt över det glittrande vattnet.

Vissa har dock uttryckt oro över vattnets starka lukt. Även om vattnet sägs vara ofarligt för barn, kan den påträngande doften vara obehaglig för vissa. Men låt inte detta avskräcka dig från denna fantastiska lekplats. Ta med lite extra vatten att dricka och njut av en dag fylld av minnen och skratt på vattenlekplatsen.

Läs mer: Lista 17 restauranger i Skåne

3.Stadslekan

Historiskt och modernt möts i Helsingborg

Stadslekan
  • Betyg: 4,1/5 (214 Review by google)
  • Adress:

    Bollbrogatan, 252 18 Helsingborg, Sverige

  • Öppettider:

    Öppet dygnet runt

  • Biljettjänst:

    ja

  • Attraktioner:

    Gammal stad, hamnområde, Sofiero slott

  • Säkerhetsåtgärder:

    God belysning, övervakningskameror

Stadsleken är platsen där barnens skratt och lek ekar fritt i den vackra Stadsparken. En lekplats som inbjuder till fantasifulla äventyr, med en unik design som skiljer sig från mängden. Här är det alltid liv och rörelse, med barn som springer, klättrar och gungar med stora leenden på läpparna.

I det centrala hjärtat av Helsingborg finner du Stadsparken, en oas av grönska och lugn där Stadsleken har sin hemvist. Ta en promenad i de lummiga alléerna, slå dig ner på en bänk och njut av fågelsången eller packa en picknickkorg och låt barnen leka av sig medan du njuter av det vackra omgivningarna. Stadsleken är mer än bara en lekplats – det är en plats där minnen skapas och barndomen får ta plats.

4.Sagolekplatsen

Sagolekplatsen
  • Betyg: 4,3/5 (287 Review by google)
  • Adress:

    Kung Oscars väg 11, 211 33 Malmö, Sverige

  • Öppettider:

    Öppet dygnet runt

  • Biljettjänst:

    ja

  • Attraktioner:

    Barnens favorit i Malmö

  • Säkerhetsåtgärder:

    Ingen information

En förtrollande lekplats, belägen mitt i hjärtat av Malmö, ansluter till den mysiga Sagolekplatsen. Omfamnad av den grönskande Stadsparken, erbjuder den här lekplatsen en fristad för små upptäckare, med bekväm tillgång till både stadsbiblioteket och närliggande toaletter.

Tydligt utformad och omsorgsfullt underhållen, Sägolekslplatsen lockar barn i alla åldrar. Staket och låsta grindar garanterar säker lek, medan det breda utbudet av lekredskap inbjuder till äventyr och kreativitet. Föräldrar och medföljare kan njuta av avkopplande stunder på bekväma bänkar runt lekplatsen, insvepta i den charmiga atmosfären som råder här.

Läs mer: Lista 15 kaféerna i Skåne

5.Djurlekplatsen

Djurlekplatsen
På Djurlekplatsen njuter både stora och små av en aktiv och lekfull tillvaro. Här kan barnen svinga sig högt upp i luften, åka rutschkana i racerfart och klättra på spännande klätterställningar. Parken är inramad av grönskande träd och blomsterrabatter som skapar en rogivande atmosfär.

För den som behöver en paus från leken finns ett mysigt café där man kan få sig en fika eller en svalkande dryck. Och under sommaren förvandlas parken till en livlig scen för SVT:s populära sommarlovsprogram, vilket gör den till en perfekt plats för barnfamiljer att skapa minnen som varar livet ut.

6.Äventyrslekplatsen

Äventyrslekplatsen
En oas i stan med lekplatsen Trevlig Park! Upplev äventyren på de böljande kullarna, perfekt för lek och bus. Promenera längs de lummiga stigarna, njut av grönskan och lugnet. Parken är en ren fröjd för ögat, med sin välskötta omgivning och tydliga vägar som gör den lätt att utforska.

Stig uppför kullarna och njut av utsikten över staden. På toppen finns en lekplats med gungor, rutschbanor och klätterställningar som garanterat roar barnen i timmar. Missa inte denna gömda pärla, mitt i stadens brus. Trevlig Park är en plats för både äventyr och avkoppling, som lovar en minnesvärd upplevelse för hela familjen.

Läs mer: Lista 17 hotellen i Skåne

7.Lekplatsen Trollsjön

Lekplatsen Trollsjön
Lekplatsen Trollsjön är en magisk plats för barn att utforska och fantisera. Med sina unika lekstrukturer i form av svampar, grottor och torn, erbjuder den ett oändligt antal äventyr. Närheten till en grill och bänkar gör det också till ett perfekt utflyktsmål för familjer som vill njuta av en avkopplande dag utomhus.

För de som söker en mer lugn upplevelse erbjuder Trollsjön en mängd vackra stigar och bänkar som inviterar till avkoppling och eftertanke. Här kan du njuta av den lugnande ljudet av vågorna som slår mot stranden och den friska doften av skogsluft. Oavsett om du letar efter en dag fylld av skratt och upptäckter för barnen eller en rofylld oas för att varva ner, är Lekplatsen Trollsjön den perfekta platsen att besöka.

8.Spindellekplatsen

Spindellekplatsen
Spindellekplatsen är en härlig lekplats med generöst med skugga från alla träd som omger den. Det gör att det är svalare att leka här jämfört med många andra lekplatser. Lekplatsen behöver dock en översyn och renovering. Det finns sittplatser i närheten där du kan äta. Lekplatsen är halvt inhägnad.

Vi rekommenderar ett besök på Spindellekplatsen, inte minst för de mysiga små husen. Omgivningarna är vackra och det är härligt att kunna sitta i skuggan en varm sommardag medan barnen leker.

9.Nangijalalekplatsen

Nangijalalekplatsen
Nangijala lekplats är en förtrollande plats som erbjuder ett magiskt äventyr för barn och familjer. Det mysiga området, som är särskilt underbart på kvällarna när snön gnistrar, är en oas av glädje. Den rymliga och väldesignade parken inbjuder till lek och utforskning, vilket gör den till en perfekt plats att skapa minnen som kommer att hålla en livstid.

Vidare är Nangijala lekplats strategiskt placerad och erbjuder en panoramautsikt över den charmiga staden Oxie och dess omgivningar. Denna hisnande vy förhöjer upplevelsen och gör den till en plats som är värd att besöka om och om igen.

10.Karlslunds lekplats

Karlslunds lekplats
Karlslunds lekplats erbjuder en härlig tillflykt för både barn och hundar. Dess rymliga hundrastgård är ett stort plus, vilket ger hundar möjlighet att springa fritt och socialisera. Lekplatsen i sig är väldesignad, med en mängd aktiviteter som passar barn i alla åldrar.

Det enda negativa med lekplatsen är det förekommande hundbajset på gräset som omger den. Detta kan vara ett problem, särskilt för små barn som kryper eller leker på marken. Det är viktigt för hundägare att plocka upp efter sina husdjur för att hålla området rent och säkert för alla besökare.

11.Lekplats Storan

Lekplats Storan
Lekplatsen Storan är en underbar plats för barn att leka och släppa loss sin fantasi. Den har en mängd olika lekredskap för barn i alla åldrar, så det finns något för alla. Redskapen är innovativa och stimulerande, så barnen kommer aldrig att tröttna.

Det enda minuset är att lekplatsen inte är inhägnad, vilket kan göra föräldrar oroliga för att deras barn ska springa ut på vägen. Men bortsett från det är Storan en fantastisk lekplats som kommer att ge timmar av nöje för barnen. Föräldrar kan koppla av och njuta av solen medan barnen leker och har kul.

12.Öresundslekplatsen

Öresundslekplatsen

13.Nyvångs lekplats

Nyvångs lekplats

14.Perslunds lekplats

Enkel och rolig lekplats för mindre barn

  • Betyg: 4,3/5 (184 Review by google)
  • Adress:

    Perslund 1, 265 38 Åstorp, Sverige

  • Öppettider:

    Öppet dygnet runt

  • Biljettjänst:

    nej

  • Attraktioner:

    Lekplats, gungor, rutschkana, sandlåda, klätterställning

  • Säkerhetsåtgärder:

    Ingen övervakning eller inhägnad

15.Trädgårdslekplatsen

16.Den hemliga staden

17.Vildandsparken

18.Tallbackens lekplats

19.Barnens Sofiero

Barnens Sofiero

20.Lekplats

Lekplats

21.Skånelekan

Skånelekan

22.Pingvinens lekplats

Pingvinens lekplats

23.Namnlekan (Svamplekplatsen)

24.Fiskelekplatsen

Fiskelekplatsen

25.Rymdlekplatsen

26.Hällans lekplats

Hällans lekplats

27.Nya lekplatsen

28.Prins Oscars Naturlek

Prins Oscars Naturlek

29.Lekplats Skåne-Tranås

Lekplats Skåne-Tranås

30.Lekplats

Lekplats

31.Lekplats

Lekplats
Postförslag