Lista 18 badplatser i Skåne

Hanna Larsson

• Uppdaterad: 2024-07-28

Sammanställd från de bästa listorna om badplatser i Skåne, kuraterad och noggrant forskad från respekterade webbplatser och bloggar. Inkluderar framträdande val som Lilleskog, Vaxsjön, Skåne, Vemmentorpasjön badplats, Dagstorpssjön-Västra badplatsen, Bosarpasjön badplats. Låt oss utforska!

1.Lilleskog

Ett lugnt och naturnära boende nära havet och centrum.

Lilleskog
  • Betyg: 4,5/5 (172 Review by google)
  • Adress:

    Västerleden 228-5, 271 91 Ystad, Sverige

  • Öppettider:

    Öppet dygnet runt

  • Fördelar:

    Lugnt läge, närhet till centrum och havet, bra service

  • Nackdelar:

    Något avlägset, begränsade parkeringsmöjligheter, ingen hiss

  • Lugnt
  • Naturnära
  • Havsnära
  • Centrum
  • Service
Lilleskog är en fristad för naturälskare som söker lugnet och ro. Här kan du koppla av och låta dagen glida förbi medan du kastar ett fiskespö i det kristallklara vattnet eller njuter av en promenad längs den hundvänliga stranden. Låt strandens mjuka sand smeka dina fötter och inandas den uppfriskande havsluften som föryngrar sinnet och ger ny energi.

Oavsett om du är en erfaren fiskare eller bara vill prova lyckan är Lilleskog ett utmärkt val. Fiskevattnen bjuder på en rik variation av arter, från gädda till abborre, vilket garanterar en spännande fisketur. Och när hungerns klor gör sig påminda kan du njuta av en picknick på stranden, omgiven av naturens skönhet.

2.Vaxsjön, Skåne

Vaxsjön, Skåne
Vaxsjön: En oas av skönhet och njutning i hjärtat av Skåne. Med sitt kristallklara vatten, böljande gröna kullar och en fridfull atmosfär erbjuder Vaxsjön en oförglömlig upplevelse för både badälskare och naturälskare. Ta ett dopp från bryggan, grilla med vänner vid en av de många grillplatserna eller helt enkelt njut av den fängslande utsikten över sjön.

Vaxsjön är mycket mer än bara en badplats. Vandra längs de natursköna stigarna, beundra den rika floran och faunan och upptäck den unika sjömiljön. Avsluta dagen med en picknick på den välskötta gräsmattan och njut av den lugnande skönheten i denna exceptionella pärla i Skåne.

Läs mer: Lista 17 restauranger i Skåne

3.Vemmentorpasjön badplats

Vemmentorpasjön badplats
Upplev sommaridyllen vid Vemmentorpasjön, en oas för badsugna och naturälskare. Det kristallklara vattnet inbjuder till uppfriskande dopp, medan den välskötta stranden erbjuder gott om utrymme för sol och lek. Låt de mjuka vågorna smeka fötterna och njut av den lugnande atmosfären som omger denna fridfulla plats.

Med sin rena och välskötta miljö är Vemmentorpasjön en idealisk destination för hela familjen. Den grunda strandlinjen gör den säker för små barn, medan de äldre kan utforska de djupare delarna av sjön. Området kring badplatsen är vackert inramat av grönskande lövverk, som skapar en skuggig oas under varma sommardagar. Unna er en förstklassig badupplevelse vid Vemmentorpasjön och skapa minnen som kommer att värma länge.

4.Dagstorpssjön-Västra badplatsen

Dagstorpssjön-Västra badplatsen
Dagstorpssjöns västra badplats är en idyllisk oas för sommardagar. Den lilla badplatsen, inbäddad bland träd, har en mysig atmosfär och en rogivande utsikt över sjön. Den vackra omgivningen gör det till ett perfekt resmål för avkoppling och avstressning.

Ta en promenad längs de natursköna vägarna som leder till sjön. Njut av den friska luften och få en glimt av det rika växt- och djurlivet. När du når badplatsen möts du av ett lugnt vatten som inbjuder till ett uppfriskande bad. Den lilla stranden är perfekt för att sola och bygga sandslott, medan de praktiska grillplatserna erbjuder möjligheter för en trevlig grillkväll med nära och kära. Med toaletter på plats säkerställs bekvämligheten under hela ditt besök. Dagstorpssjöns västra badplats är det perfekta valet för en oförglömlig dag vid sjön.

Läs mer: Lista 15 kaféerna i Skåne

5.Bosarpasjön badplats

Bosarpasjön badplats
Bosarpasjön är en sann oas i Skånes brusande hjärta. Denna idylliska sjö, omfamnad av frodiga ängar och lummiga skogar, är en fristad för både kropp och själ. Ta ett svalkande dopp i det kristallklara vattnet, sträck ut dig i den mjuka sanden eller njut av en lugn promenad längs den pittoreska strandlinjen.

Låt naturens harmoni stilla dina sinnen när du blickar ut över det glittrande vattnet. Fåglarnas sång fyller luften med en serenad medan vinden viskar skogens hemligheter. På Bosarpasjön har du chansen att uppleva en oöverträffad kontakt med naturen och skapa minnen som kommer att värma ditt hjärta länge efter att du lämnat denna magiska plats.

6.Mjönäs badplats

Mjönäs badplats
Mjönäs badplats är ett naturskönt paradis som lockar med sitt kristallklara vatten och orörda skönhet. Låt dina fötter sjunka ner i den sandsträckta stranden medan du njuter av den lugnande utsikten över Immeln. Ta ett uppfriskande dopp i det glittrande vattnet, svalkande dig från sommarens hetta.

Men det är inte bara vattnet som förtrollar på Mjönäs badplats. Den lummiga grönskan som omger stranden skapar en idyllisk ram för en dag full av lek, avkoppling och av minnen som kommer att bestå länge. Packa en picknickkorg och slå dig ner i det gröna, njut av den lugna atmosfären och låt naturen bli din guide för en dag fylld av ro och harmoni.

Läs mer: Lista 17 hotellen i Skåne

7.Store sjö badplats

Store sjö badplats
Store sjö badplats – ett Magnifikt depåstopp för både små och stora Välkommen till den vackraste badplatsen i gränslandet mellan Skåne, Småland och Halland! Store sjö badplats erbjuder något för alla, oavsett ålder. Njut av det klara vattnet och simma ut på den långa bryggan eller den flytande bryggan långt ute i sjön. För de minsta finns en härlig sandstrand där de kan bygga sandslott och leka i timmar.

Ta med dig familjen, packa en picknickkorg och slå er ner på de gröna ängarna som omger sjön. Låt barnen springa och leka medan ni njuter av den lugna och fridfulla omgivningen. Store sjö badplats är den perfekta platsen för en dagsutflykt eller en härlig sommarsemester. Missa inte denna pärla i den småländska naturen!

8.Ekestad badplats

Ekestad badplats
Upplev natursköna Ekestad badplats, en oas i skogens famn. Här kan du njuta av ett uppfriskande dopp i det kristallklara vattnet, medan myggorna surrar stillsamt i den lummiga grönskan. Anläggningen är välskött och erbjuder bekvämligheter för alla smaker.

Ta med familjen på en härlig utflykt till Ekestad. Låt barnen svinga i gungorna eller leka vid grillplatsen. Packa en picknickkorg och slå dig ner vid borden och bänkarna för en avkopplande stund i naturen. Oavsett din ålder kommer du att charmas av Badplatsens fridfulla atmosfär. Välkommen att upptäcka denna dolda pärla!

9.Östra Sand havsbad

Östra Sand havsbad
Upplev Östra Sands magiska havsbad, en dold pärla som lockar badgäster med sin orörda skönhet och förvånansvärt stora popularitet trots att det ligger en bit från bekvämligheter som servering och glasskiosk. Här väntar en vidsträckt parkering för dig som kommer med bil, och även om det är en kort promenad på några hundra meter till stranden, är det värt besväret. Vattnet är grunt, perfekt för bad och lek för alla åldrar.

Östra Strand är ett must-besök för soldyrkare och vattenälskare. Låt naturens lugn skölja över dig när du sjunker ner i den mjuka sanden, omgiven av glittrande vågor och den friska brisen från havet. Doppa tårna i det kristallklara vattnet, bygg sandtorn med barnen eller njut av en avkopplande promenad längs den vackra stranden. Östra Strand är ett paradis för alla som söker en bit av sommarmagi.

10.Råbocka havsbad

Råbocka havsbad
Upplev Råbocka havsbad, en paradisisk oas utmed Skånes vackra kust. Här väntar en kilometerlång sandstrand som inbjuder till avkopplande promenader eller uppiggande löprundor. Låt bränningarna smeka dina fötter när du njuter av den hänförande utsikten.

Havsbadet stoltserar med en imponerande brygga som sträcker sig ut i det glittrande vattnet. Stig ombord och låt de svalkande vågorna omsluta dig medan du beundrar det vidsträckta panoramat. Njut av bekvämligheterna med tillgängliga toaletter och soptunnor även under vintermånaderna. Räkna med att bli förtrollad av Råbockas charmiga landgångar som förhöjer din upplevelse till ett minnesvärt äventyr.

11.Revhaken Havsbad

Upplev Revhaken Havsbad, en oas vid havet som lockar året runt. Sommarens dopp eller en promenad längs den vackra stranden är ett måste. Medhavd fika njuts på en plats med havsutsikt, medan skogen skyddar mot västvindar. Glöm inte kikaren för att studera fågellivet.

Även vintertid bjuder Revhaken på en härlig upplevelse. Att bara sitta och betrakta havet är rogivande. Den vidsträckta stranden inbjuder till långa promenader, och den friska havsluften stärker kropp och själ. Så oavsett årstid, besök Revhaken Havsbad och njut av naturens skönhet och lugnande atmosfär.

12.Lerjevallen

13.Hjälmsjön, Skåne

14.Skanörs Havsbad

15.Kallsjön badplats-Skåne

16.Vikens Havsbad

Vikens Havsbad

17.Korsholmen badplats

Korsholmen badplats

18.Gropahålets naturistbad

Gropahålets naturistbad
Postförslag