Lista 16 konstgallerier i Malmö Skåne

Johan Bergqvist

• Uppdaterad: 2024-07-30

Sammanställd från de bästa listorna om konstgallerier i Malmö Skåne, kuraterad och noggrant forskad från respekterade webbplatser och bloggar. Inkluderar framträdande val som Malmö Konsthall, Galleri Gustus, Miva Fine Art, REDAN Galleri, Galleri Lohme. Låt oss utforska!

1.Malmö Konsthall

Samtida konst för alla

Malmö Konsthall
  • Betyg: 4,2/5 (1058 Review by google)
  • Adress:

    S:t Johannesgatan 7, 205 80 Malmö, Sverige

  • Öppettider:

    11 till 17

  • Fördelar:

    Fri entré, varierande utställningar, centralt läge

  • Nackdelar:

    Kan vara trångt under populära utställningar, något litet, inte alltid barnvänligt

  • Konst
  • Utställningar
  • Malmö
  • Kultur
  • Gratis

2.Galleri Gustus

Galleri Gustus
Denna gamla byggnad, med anor från tiden innan denna del av nationen blev svensk, är nu ett galleri fyllt med en fascinerande blandning av konstnärliga skapelser. Galleri Gustus är en plats där konsten alltid är levande och föränderlig, med nya verk som ständigt dyker upp och erbjuder besökaren något nytt att upptäcka.

Galleriet består av två våningar, med skulpturer och glaskonst på bottenvåningen och målningar och skulpturer på andra våningen. Detta erbjuder en varierande upplevelse för konstälskaren, med verk som passar alla smaker och preferenser. Oavsett om du söker en unik gåva eller helt enkelt är ute efter att pryda ditt hem med ett minnesvärt konstverk, är Galleri Gustus det perfekta resmålet.

Läs mer: Lista 25 restauranger i Malmö Skåne

3.Miva Fine Art

Miva Fine Art
Välkommen till Miva Fine Art, ett konstgalleri som hyser en fantastisk samling av exakta målningar. Här finner du en unik och förtrollande konstupplevelse, ackompanjerad av en passionerad och kunnig personal.

Låt våra experter guida dig genom våra välsorterade salar, där varje målning berättar en egen historia. Från mästerliga landskap till abstrakta verk, finns det något för alla som uppskattar skönhetens kraft. Vårt galleri har ett brett urval av konstverk som sträcker sig bortom det som visas, så tveka inte att fråga om du inte hittar exakt vad du söker. Vi hjälper dig gärna att hitta den perfekta konstnärliga skatten som kommer att berika ditt hem och din själ.

4.REDAN Galleri

REDAN Galleri
Galleri Ett, som ligger vägg i vägg med Taboo, är Möllans galleripärla med ständigt fantastiska utställningar. Här kan du diskutera konst över en kopp presskaffe, ett måste för alla konstintresserade. Upptäck en explosion av kreativitet i hjärtat av ett av Malmös mest kulturella kvarter. Galleri Ett erbjuder en oas där du kan fördjupa dig i tankeväckande och inspirerande uttryck. Från provokativa installationer till fängslande målningar lovar galleriet en resa som stimulerar både sinnena och intellektet.

Läs mer: Lista 23 kaféerna i Malmö Skåne

5.Galleri Lohme

Galleri Lohme
Galleri Lohme är en dold pärla som erbjuder en unik och fängslande upplevelse för konstälskare. Med ett brett utbud av konstverk från begåvade konstnärer skapar galleriet en levande miljö där varje vägg berättar en historia. Deras vänliga och kunniga personal är alltid redo att guida dig genom utställningarna och dela sin passion för konst med dig. Galleri Lohme är inte bara ett galleri, det är en destination för upptäckter och inspiration.

Upplev en resa genom konstens värld på Galleri Lohme, där varje verk målar en livfull bild och väcker din fantasi. Från abstrakta mästerverk som utmanar gränserna till realistiska landskap som fångar naturens skönhet, erbjuder galleriet en eklektisk mix av stilar och tekniker. Med sitt engagemang för kvalitet och en passion för att främja konst och kultur är Galleri Lohme den perfekta platsen att fördjupa dig i konstens transformerande kraft.

6.Galleri CC

Galleri CC
Välkommen till Galleri CC, en plats där kreativitet blomstrar och konstupplevelser väntar runt varje hörn. Här samlas målare, skulptörer, fotografer och andra begåvade konstnärer för att visa upp sina verk och inspirera betraktare. Med varierande utställningar som ständigt uppdateras finns det alltid något nytt och spännande att upptäcka.

På Galleri CC möts du av en livfull atmosfär fylld av passion för konst. Från abstrakta målningar som utmanar ditt sinne till detaljerade skulpturer som fångar livets nyanser, finns det verk som talar till alla sinnen. Vårt team av kunniga gallerister guidar dig gärna genom utställningarna och delar sina kunskaper om konstnärerna och deras inspiration. Besök Galleri CC idag och låt din själ fyllas av skönhet och inspiration.

Läs mer: Lista 19 konstgallerier i Skåne

8.Galleri Pildammstornet

Galleri Pildammstornet
Upplev den förtrollande Galleri Pildammstornet, en oas av lugn och skönhet. Här kan du njuta av vidsträckta grönområden, där frodiga gräsmattor möter böljande sjöar och stilla skogar. Den fridfulla atmosfären gör att du kan koppla av och njuta av naturen i all dess prakt.

Men det som verkligen fångar ögat är mängden majestätiska änder. Deras eleganta rörelser över vattnet och deras vackra fjäderdräkter skapar en syn som tar andan ur en. Denna unika plats erbjuder en minnesvärd upplevelse för alla som söker en tillflykt från stadens larm och en chans att uppskatta naturens skönhet.

Läs mer: Lista 28 hotellen i Malmö Skåne

9.Galleri Format

Galleri Format
Geleri Format är Malmös främsta destination för fotoälskare. Här finner du en inspirerande oas där passionerade konstnärer och nyfikna besökare möts. Galleriet rymmer en ständigt växlande utställning av framstående fotokonst, vilka kommer att beröra och fängsla din själ.

Galleri Format är mer än bara ett galleri – det är en plats där kreativitet flödar och drömmar tar form. Den kunniga personalen står alltid redo att dela sina kunskaper och passion, vilket ger besökarna en oförglömlig upplevelse. Vare sig du är en erfaren konstkännare eller en nyfiken nybörjare, lovar vi dig att Galleri Format kommer att lämna ett bestående intryck.

10.Galleri Ping-Pong

Galleri Ping-Pong
Galleri Ping-Pong är en unik destination som sammanför två världar: konst och vinyl. Galleriet har gjort sig känt för sina fängslande utställningar som presenterar ett brett spektrum av talangfulla konstnärer. Varje utställning är noggrant utvald för att ge besökarna en inspirerande och tankeväckande upplevelse.

Förutom konstutställningar är Galleri Ping-Pong också en älskad samlingspunkt för vinylentusiaster. Galleriets omfattande samling av vinylskivor erbjuder något för alla smaker, från klassiska album till obskyra rariteter. Besökare kan njuta av att bläddra bland hyllorna, upptäcka nya artister och lägga till några musikaliska skatter till sina samlingar.

11.Galleri Final

Galleri Final
Galleri Final bjuder på en fascinerande tidsresa genom svartvita bilder som väcker nostalgiska minnen och ger en unik inblick i det förflutna.

Utställningen kompletteras av Ardy Strüwers enastående konstverk, som med sin lekfulla blandning av färger och former fångar betraktarens uppmärksamhet. Varje verk är en explosion av liv och fantasi, som inspirerar till glädje och förundran. Galleri Final är ett måste för alla konst- och historieentusiaster som söker en oförglömlig upplevelse.

12.Galleri Rostrum

Galleri Rostrum
Galleri Rostrum är en oas för konstälskare, ett konstnärsdrivet galleri där passionen för skapande lyser igenom. Stig in i en värld av färger, former och inspiration. Här hittar du unika verk från skickliga konstnärer, som var och en förmedlar sin unika vision på ett sätt som berör och inspirerar.

Gå på en konstnärlig upptäcktsfärd genom Galleri Rostrums utställningar. Varje verk har en historia att berätta, en känsla att förmedla. Låt dig fängslas av måleriets kraft, skulpturens tredimensionalitet och fotografiets ögonblicksbilder. Upptäck nya perspektiv, utmana dina sinnen och skapa minnen som kommer att följa dig länge efter ditt besök.

13.Skånes konstförening

Skånes konstförening

14.Digitaliseum

Digitaliseum

15.Galleri GKM

Galleri GKM

16.SVENSKA KONSTGALLERIET

SVENSKA KONSTGALLERIET
Postförslag