Lista 16 kyrkorna i Malmö Skåne

Elin Lindström

• Uppdaterad: 2024-08-02

Sammanställd från de bästa listorna om kyrkorna i Malmö Skåne, kuraterad och noggrant forskad från respekterade webbplatser och bloggar. Inkluderar framträdande val som Sankt Petri kyrka, Fosie kyrka, S:t Pauli kyrka, S.t Andreas kyrka, Serbisk Ortodoxa Kyrkan i Malmö. Låt oss utforska!

1.Sankt Petri kyrka

Malmös äldsta bevarade kyrka med anor från 1300-talet

Sankt Petri kyrka
  • Betyg: 4,5/5 (3232 Review by google)
  • Adress:

    Göran Olsgatan 4, 211 22 Malmö, Sverige

  • Öppettider:

    10 till 18

  • Fördelar:

    Centralt belägen, historiskt värdefull, vacker arkitektur

  • Nackdelar:

    Kan vara trångt, svårt att hitta parkering, inte alltid öppet

  • Kyrka
  • Malmö
  • Historia
  • Arkitektur
  • Sevärdhet
Sankt Petri kyrka, ett historiskt mästerverk i hjärtat av Malmö, för dig tillbaka i tiden till 1300-talets arkitektoniska storhet. Genom de vackert bevarade medeltida takmålningarna upplever du historiens vingslag medan du vandrar genom denna tidlösa byggnad.

Kyrkans moderna interiör, vars skönhet utmejslades under 1800-talet, erbjuder en harmonisk kontrast till dess historiska rötter. Det rymliga kyrkorummet, dekorerat med konstfärdig omsorg, skapar en känsla av ro och andakt. Sankt Petri kyrka har även blivit en älskad plats för musikevenemang, där dess akustik gör varje not till en förtrollande upplevelse.

2.Fosie kyrka

Fosie kyrka
Besök Fosie kyrka, ett historiskt landmärke som bjuder på en fridfull oas mitt i det livliga stadslivet. Den lilla kyrkan är ett vackert exempel på medeltida arkitektur, med en enkel men ändå elegant fasad.

Inuti kyrkan hittar du en rogivande atmosfär, perfekt för eftertanke och reflektion. De höga valven och de färgglada glasfönstren skapar en ljus och luftig känsla. Utanför kyrkan ligger en fantastisk minneslund, en lugn plats för att minnas dina nära och kära. Med sina lummiga träd och välskötta gräsmattor är det en oas av skönhet och ro.

Läs mer: Lista 25 restauranger i Malmö Skåne

3.S:t Pauli kyrka

En oas i stadens hjärta, där historia och andlighet möts

S:t Pauli kyrka
  • Betyg: 4,5/5 (292 Review by google)
  • Adress:

    Kungsgatan 17, 203 12 Malmö, Sverige

  • Öppettider:

    11 till 17

  • Fördelar:

    Historiskt och vackert landmärke, centralt beläget, aktiv församling

  • Nackdelar:

    Kan vara trångt under populära gudstjänster, begränsade öppettider

  • kyrka
  • Malmö
  • landmärke
  • historia
  • andlighet
S:t Pauli kyrka, invigd 1882, är en magnifik rundkyrka vars skönhet fångar blicken både inifrån och ut. Kyrkan är en fantastisk plats att besöka och väl värd ett besök, oavsett om du är en arkitekturälskare eller bara uppskattar vacker arkitektur. S:t Pauli kyrka är ett måste för alla som besöker staden.

Jag har haft turen att besöka kyrkan flera gånger och varje gång har jag blivit lika imponerad av dess storhet. Kyrkans runda form skapar en intim och andaktsfull atmosfär, medan de höga valven och de vackra glasmålningarna skapar en känsla av vördnad. Oavsett om du är här för att be eller bara för att beundra dess skönhet, är S:t Pauli kyrka en plats som kommer att lämna ett varaktigt intryck.

4.S.t Andreas kyrka

S.t Andreas kyrka
Sankt Andreas kyrka är ett arkitektoniskt mästerverk som reser sig majestätiskt i Malmös hjärta. Denna moderna kyrka, invigd 1959, är en symbol för den tidens innovativa anda. Dess distinkta torn med urtavla är ett välkänt landmärke, synligt på långt håll.

Inuti bjuder S:t Andreas kyrka på en fängslande upplevelse. Den brutalistiska betongarkitekturen skapar en känsla av rymd och ljus, medan tidstypiska muralmålningar och vackra glasfönster ger en touch av färg och inspiration. Kyrkans imponerande storlek och fantastiska akustik gör den till en idealisk plats för konserter, föreställningar och gudstjänster som lyfter själen.

Läs mer: Lista 23 kaféerna i Malmö Skåne

5.Serbisk Ortodoxa Kyrkan i Malmö

Serbisk Ortodoxa Kyrkan i Malmö
I hjärtat av Malmö, där stadens myller möter historiens vingslag, står Serbisk Ortodoxa Kyrkan som en oas av ro. En fristad för trötta själar, där den Helige Andens värmande ljus skingrar livets mörker. Inom dessa heliga murar finner du en andlig gemenskap som fyller dig med hopp och frid.

Prästerna, som Guds ödmjuka tjänare, välkomnar dig med öppna armar. De delar med glädje kyrkans rika traditioner och den gudomliga visdomen som vägleder oss genom livets stormar. I Serbisk Ortodoxa Kyrkan kan du uppleva den sanna glädjen i att lovsjunga Gud, känna gemenskapen med dina medmänniskor och finna tröst och vägledning under livets resa.

6.Sankta Maria i Rosengårds katolska kyrka

Sankta Maria i Rosengårds katolska kyrka
Upplev skönheten i Sankta Maria i Rosengård, en katolsk kyrka som erbjuder en unik blandning av kultur och andlighet. Kliv in i det lugna och rogivande inre, där den knäppta hettan utifrån ger vika för en sval och fridfull atmosfär. Njut av den vackra inredningen som ger en känsla av ro och eftertanke.

Mässorna på svenska, ledda av en varm och inbjudande präst, skapar en tillhörighet och gemenskap. Föräldrar med barn kan dra sig tillbaka till en avskild avdelning, vilket ger möjlighet för alla att delta i gudstjänsterna på ett bekvämt och välkomnande sätt. Upptäck Sankta Maria i Rosengård, en plats där mångfald och andakt möts i en harmonisk och upplyftande miljö.

Läs mer: Lista 34 kyrkorna i Skåne

7.S:t Johannes kyrka

En underbar oas i hjärtat av Malmö

  • Betyg: 4,6/5 (516 Review by google)
  • Adress:

    Rådmansgatan 20, 211 46 Malmö, Sverige

  • Öppettider:

    11 till 18

  • Fördelar:

    Läget, interiören, tillgängligheten

  • Nackdelar:

    Ofta mycket folk, kan vara varmt under sommaren, kan vara svårt att hitta parkering

  • Kyrka
  • Arkitektur
  • Historia
  • Kultur
  • Malmö
Upplev den förtrollande St Johanneskyrkan, ett arkitektoniskt mästerverk i jugendens anda. Dess utsmyckningar och väggmålningar förvandlar varje besök till en visuell fest.

Vandra in i den mäktiga kyrksalen och låt dig omslutas av en känsla av lugn och rymd. Den enastående akustiken förvandlar konserter till oförglömliga upplevelser. Låt Bachs Juloratorium fylla kyrkorummet med sin himmelska musik och skapa ett minne som du kommer att vårda för alltid.

8.Västra Skrävlinge kyrka

Västra Skrävlinge kyrka
Västra Skrävlinge kyrka är en förtrollande liten kyrka som ligger inbäddad i närheten av en pittoresk park. Dess klassiska design vittnar om tidens gång och skapar en atmosfär av förundran och vördnad. Kyrkans interiör är i sig ett konstverk, med utsmyckade valv och färgglada fönster som skapar en känsla av lugn och stillhet. Den friska luften som sipprar in genom de öppna fönstren bär med sig doften av blomstrande ängar och vajande träd, vilket gör ett besök här till en verkligt förförande upplevelse.

I kombination med parkens fridfulla skönhet erbjuder Västra Skrävlinge kyrka en unik reträtt från vardagens stress. Promenera längs de slingrande stigarna, andas in naturens ljuva dofter och låt dina sinnen vila i den härliga omgivningen. Oavsett om du söker ett ögonblick av andlig eftertanke eller helt enkelt vill njuta av ett lugnande tillfälle i naturens famn, kommer Västra Skrävlinge kyrka och den omgivande parken att ge dig en oförglömlig upplevelse.

Läs mer: Lista 28 hotellen i Malmö Skåne

9.S:t Maria kyrka

S:t Maria kyrka
S:t Maria kyrka, ett arkitektoniskt mästerverk, välkomnar dig med öppna famnar. Kliv in i dess luftiga interiör, fylld av värme och andlighet, och låt kyrkans förflutna omsluta dig. Upplev ljudet av körsång som fyller luften, deras röster svävar genom de imposanta valven och skapar en atmosfär av stillhet.

Personalen på S:t Maria kyrka är en lysande stjärna, alltid redo att guida dig med vänliga leenden och dela kyrkans rika historia. Saknaden efter ett kafé och en samlingsplats är påtaglig, en längtan som ekar genom kyrkans storslagna rum. Men trots denna lilla brist är S:t Maria kyrka ett testament på kristendomens ihållande kraft och en plats där du kan söka efter inre frid och inspiration.

10.Kirsebergs kyrka

Kirsebergs kyrka
I det hjärtliga Kirseberg, där gemenskapen blomstrar, finner du Kirsebergs kyrka – en oas för själen. Här möts du av en välkomnande präst som med visdom och empati guidar dig på din andliga resa. Körens mäktiga toner fyller den mindre kyrkan och skapar en atmosfär som upplyfter och inspirerar.

I Kirsebergs kyrka kan du finna en stund för eftertanke, återhämtning och fördjupning. Oavsett om du söker tröst, vägledning eller helt enkelt en stunds sinnesro, är denna kyrka en plats som ger dig det du behöver. Låt dig omslutas av dess fridfulla atmosfär och låt kyrkans gemenskap bli en källa till glädje och styrka.

11.Immanuelskyrkan Malmö

Immanuelskyrkan Malmö
Immanuelskyrkan i Malmö är en kyrka som för det mesta tar hand om ensamkommande och flyktingar. Här kan man få mat, kläder och en plats att sova. Kyrkan har också en caféverksamhet där man kan fika och umgås.

Immanuelskyrkan är en viktig plats för många människor som har flytt från sina hemländer. Här kan de få stöd och hjälp i en ny och svår situation.

12.S:t Nicolai kapell

S:t Nicolai kapell

13.Rumänska Ortodoxa Församlingen i Södra Sverige

Rumänska Ortodoxa Församlingen i Södra Sverige

14.Vår Frälsares katolska kyrka

"En oas av frid och gemenskap i hjärtat av Malmö"

  • Betyg: 4,5/5 (153 Review by google)
  • Adress:

    Erik Dahlbergsgatan 28, 211 48 Malmö, Sverige

  • Öppettider:

    09 till 12

  • Fördelar:

    **1. Centralt läge:** Vår Frälsares katolska kyrka ligger i hjärtat av Malmö, med enkel tillgång till kollektivtrafik och parkering. **2. Vacker arkitektur:** Kyrkan är ett arkitektoniskt mästerverk och erbjuder en fridfull och inspirerande miljö för gudstjänster och besök. **3. Engagerad församling:** Församlingen är välkomnande och aktiv, med ett brett utbud av program och aktiviteter för alla åldrar.

  • Nackdelar:

    **1. Begränsade parkeringsplatser:** På grund av dess centrala läge kan det vara svårt att hitta parkering i närheten av kyrkan, särskilt under helger och evenemang. **2. Höga avgifter:** Vissa aktiviteter och evenemang i kyrkan kan kräva en avgift, som kan vara höga för vissa medlemmar av församlingen. **3. Språkbarriärer:** Gudstjänster och aktiviteter hålls främst på svenska, vilket kan vara en barriär för icke-svensktalande medlemmar.

  • Katolska kyrkan
  • Malmö
  • Centralt läge
  • Vacker arkitektur
  • Engagerad församling

15.Södra Sallerups kyrka

16.Caroli kyrka, Malmö

Caroli kyrka, Malmö
Postförslag