Lista 12 konstgallerier i Västra Götaland

Johan Bergqvist

• Uppdaterad: 2024-07-28

Sammanställd från de bästa listorna om konstgallerier i Västra Götaland, kuraterad och noggrant forskad från respekterade webbplatser och bloggar. Inkluderar framträdande val som Galleri Egnell, JE Konstgalleri, Galleri 54, Galleri Backlund, Galleri Hammarén. Låt oss utforska!

1.Galleri Egnell

Galleri Egnell
I hjärtat av Göteborgs livfulla Linnéstaden finner du Galleri Egnell, en oas för konstentusiaster. Med sin unika kombination av begåvade konstnärer och slående konstverk blir ett besök här en oförglömlig upplevelse.

Stig in i galleriets inbjudande lokaler och möts av en samling målningar som utstrålar både skönhet och kreativitet. Konstnärernas skilda stilar vävs samman till ett harmoniskt mästerverk, vilket skapar en visuell fest som fångar blickarna. Galleri Egnell erbjuder en resa genom färger, texturer och känslor, en konstnärlig uppenbarelse som inte får missas under din vistelse i Göteborg.

2.JE Konstgalleri

JE Konstgalleri
"JE Konstgalleri är en kreativ oas där konstälskare och konstnärer möts i en varm och välkomnande atmosfär. Galleristerna Jasmine och Evelina har skapat ett hem för konst som är tillgänglig och inspirerande för alla. Vare sig du är en erfaren samlare eller bara nyfiken på konstens värld, kommer du att känna dig välkommen här."

"På JE Konstgalleri finns inga gränser för vem som kan uppskatta konst. Galleriet är en plats där alla känner sig avslappnade och bekväma att utforska sina egna konstnärliga preferenser. Med sin centrala läge och exceptionella utställningar är JE Konstgalleri en destination som du inte får missa när du besöker staden."

Läs mer: Lista 30 restauranger i Västra Götaland

3.Galleri 54

Galleri 54
"Upplev konstens sköna värld på Galleri 54, ett charmigt och intimt utrymme som ger en unik och personlig upplevelse. Låt dig förtrollas av en mångfald av konstverk, från klassiska mästerverk till moderna abstraktioner, som pryder galleriets väggar. Njut av ett glas vin eller en kopp kaffe medan du minglar med likasinnade konstentusiaster och fördjupar dig i samtal om estetik och inspiration."

"Galleri 54 är det perfekta stället att utvidga dina horisonter och finna dolda talanger. Utställningarna växlar regelbundet, vilket säkerställer ett ständigt föränderligt och spännande urval. Varje besök är en ny resa genom konstvärlden, där du kan upptäcka nya favoriter och skatter som du kommer att vårda i många år framöver."

4.Galleri Backlund

Galleri Backlund
I hjärtat av Göteborgs kulturella kvarter ligger Galleri Backlund, en oas för konstentusiaster och esteter. Med en varm och personlig atmosfär välkomnar galleriets ägare dig in i en värld av kreativitet och inspiration. Låt dig hänföras av det ständigt växlande utbudet av utställningar, där lokala och internationella konstnärer visar upp sina mästerverk.

Galleri Backlund är mer än bara ett utställningsrum; det är ett centrum för konstsamlare och passionerade konstnärer. Deras expertinramningstjänster ger din älskade konst det skydd och den presentation den förtjänar. Varje besök på detta unika galleri är en upptäcktsfärd, en inbjudan att fördjupa dig i konstvärldens rikedomar och att hitta den perfekta pjäsen att berika ditt hem eller kontor.

Läs mer: Lista 16 kaféerna i Västra Götaland

5.Galleri Hammarén

Galleri Hammarén
Galleri Hammarén är en oas för konstälskaren. I den luftiga lokalen får Lars Lerins underbara konst ta plats och skina. Utställningen är smakfullt hängd och den trevliga ägaren hälsar dig varmt välkommen. Här kan du i lugn och ro beundra Lerins magiska penseldrag och låta dig hänföras av hans konstnärskap.

Konstgalleriet har en avslappnad och intim atmosfär. Här kan du ta dig tid att verkligen uppskatta konsten utan att trängas med andra besökare. Det är det perfekta stället att fördjupa dig i Lars Lerins värld och låta hans konst beröra din själ. Galleri Hammarén är ett måste för alla som älskar konst och vill uppleva något alldeles extra.

6.Galleri Majnabbe

Galleri Majnabbe
I det nyrenoverade Kustens Hus finner ni Galleri Majnabbe, ett modernt galleri med en unik utsikt över hamnen och havet. I detta mysiga och inbjudande utrymme kan ni fritt vandra bland Elisabeth Ohlson Wallins tankeväckande bilder.

Vernissagen var en välbesökt och uppskattad tillställning. Elisabeth Ohlson Wallins utmanande verk fick många att stanna till och reflektera. Konstnärens förmåga att fånga essensen av mänskligt beteende med sina fotografier är imponerande. Galleri Majnabbe är ett måste för alla konst- och fotointresserade, och vi rekommenderar varmt ett besök i detta nyrenoverade kulturhus.

Läs mer: Lista 15 hotellen i Västra Götaland

7.Galleri PS

Galleri PS
Upplev konstnärlig briljans i hjärtat av Stockholm på Galleri PS. Här möts ett intimt och personligt galleri med konst som berör. Galleri PS bjuder på ett noggrant utvalt sortiment av målningar, skulpturer och keramik som kommer att fängsla ditt sinne och lämna ett bestående intryck. Varje verk är handplockat för sin unika stil och djupa känslomässiga resonans.

Personalen på Galleri PS är exceptionellt kunnig och passionerad om att dela sin kärlek till konsten. De är redo att guida dig genom utställningarna, ge insiktsfull information och hjälpa dig hitta det perfekta konstverket som talar till din själ. Oavsett om du är en erfaren konstsamlare eller bara uppskattar skönhetens kraft, är Galleri PS en oas där inspiration och uppskattning frodas.

8.Galleri BOX

Galleri BOX

9.Galleri Scandinavia

Galleri Scandinavia
Galleri Scandinavia, beläget på pittoreska Engelbrektsgatan i hjärtat av Göteborg, förbereder sig för en spännande ny utställning som kommer att fängsla konstentusiaster och försköna dina hem. Galleriet är ett verkligt Mekka för konstälskare, med ett noggrant kuraterat urval av verk från framstående svenska och internationella konstnärer.

Från de livfulla färgexplosionerna i akvarellmålningar till de subtila nyanserna i oljor och den graciösa rörelsen i skulpturer, erbjuder Galleri Scandinavia en oöverträffad resa genom konstens värld. Varje utställning är en unik upplevelse, noggrant planerad för att presentera de senaste trenderna och inspirera ditt sinne. Besök galleriet idag och låt dig förundras över konstverk som kommer att berika ditt liv och skapa en oförglömlig atmosfär i ditt hem.

10.MIVA Fine Art

MIVA Fine Art
MIVA Fine Art presenterar ett utsökt sortiment av konstverk som garanterat kommer att berika ditt hem eller kontor. Från klassiska mästerverk till samtida abstraktioner finns det en målning som passar alla smaker och stilar.

Varje konstverk på MIVA Fine Art är noggrant utvalt för sin unika skönhet och kvalitet. Galleriet samarbetar med renommerade konstnärer från hela världen, vilket säkerställer att du alltid hittar den perfekta målningen för att komplettera din inredning. Oavsett om du letar efter ett statement piece eller något mer subtilt har MIVA Fine Art allt du behöver. Besök galleriet idag och upplev det själv!

11.Galleri Gustafsson Trollhättan Ab

Att besöka Galleri Gustafsson i Trollhättan är en upplevelse för alla sinnen. Galleriet har ett brett utbud av konstverk, från måleri och skulptur till grafik och foto. Konstverken är noggrant utvalda och representerar ett brett spektrum av stilar och tekniker.

Personalen på Galleri Gustafsson är kunnig och passionerad om konst. De hjälper gärna besökare att hitta det perfekta konstverket för deras hem eller samling. Galleriet erbjuder också ett brett utbud av tjänster, inklusive inramning, hängning och frakt. Med sin unika samling av konstverk och exceptionella kundservice är Galleri Gustafsson det perfekta resmålet för alla som älskar konst.

12.Ditt Galleri

Ditt Galleri
Postförslag