Lista 26 konstgallerier i Stockholm

Hanna Larsson

• Uppdaterad: 2024-07-28

Sammanställd från de bästa listorna om konstgallerier i Stockholm, kuraterad och noggrant forskad från respekterade webbplatser och bloggar. Inkluderar framträdande val som Nationalmuseum, Hotel At Six, CFHILL, Galleri Grip, Galleri T. Låt oss utforska!

1.Nationalmuseum

Ett museum för alla med något att erbjuda alla som är intresserade av konst och kultur.

Nationalmuseum
  • Betyg: 4,6/5 (6607 Review by google)
  • Adress:

    Södra Blasieholmshamnen 2, 111 48 Stockholm, Sverige

  • Fördelar:

    Rik samling konst, centralt läge, gratis inträde

  • Nackdelar:

    Öppettiderna kan vara begränsade, kan vara trångt, svårt att hitta parkering

  • Konstmuseum
  • Konst
  • Kultur
  • Historia
  • Stockholm
Ett besök på Nationalmuseum är en upplevelse utan dess like. Här möts du av vackra kompositioner med tavlor i "miljö" som skapar en levande och inbjudande utställning. Den luftiga och lättnavigerade designen gör det enkelt att hitta dina favoriter bland de många verken.

Museets restaurang lockar med sin utsökta mat och dryck, men var beredd på lite köande. I kaféet och baren finns ett stort utbud av förfriskningar och snacks, perfekt för en paus mellan utställningarna. Med sin prisvänliga nivå passar Nationalmuseum alla plånböcker, vilket gör det till ett utmärkt val för en kulturell utflykt.

2.Hotel At Six

Stockholms högsta hotell med fantastisk utsikt över staden.

Hotel At Six
  • Betyg: 4,5/5 (1950 Review by google)
  • Adress:

    Brunkebergstorg 6, 111 51 Stockholm, Sverige

  • Fördelar:

    Fantastisk utsikt, läckra matsalar och bekväma rum.

  • Nackdelar:

    Dyrt, liten pool och begränsade bekvämligheter.

  • Lyxhotell
  • Panoramautsikt
  • Centralt läge
  • Gourmetrestauranger
  • Spa
Välkommen till en upplevelse utöver det vanliga på Hotel At Six. På bästa läge i stadens hjärta bjuder vi på förstklassiga rum som får dig att känna dig som hemma från första stund. Vår hängivna personal strävar efter att göra din vistelse minnesvärd. Låt oss inte glömma vår omtalade frukostbuffé, en symfoni av smaker som sätter guldkant på din morgon.

Upplev en brunch utan like på Hotel At Six. Med ett dignande bord av kulinariska läckerheter har vi något för alla smaker. Vår meny erbjuder en bred variation, från klassiska till innovativa rätter. Även om enstaka godsaker kan saknas är det endast en petitess i jämförelse med den övergripande glädjen och förväntan som väntar dig.

Läs mer: Lista 28 kaféerna i Stockholm

3.CFHILL

CFHILL
I denna gamla byggnads ståtliga rum med högt i tak bjuds du på en spektakulär konstupplevelse. CFHILL Galleri förför med Eva Dahlgrens gripande bilder, som samspelar med galleriets övriga väggmålningar på ett unikt sätt. Men låt dig inte luras att tro att det slutar där. För att fullända din upplevelse väntar en ovanligt vacker våning ovanpå galleriet, där tavlorna verkligen får komma till sin rätt. Besök CFHILL och upplev konsten på ett sätt som du aldrig gjort förut!

Men vänta nu lite, en skönhetsupplevelse är inte komplett utan en fräsch toalett, eller hur? Det är därför vi måste nämna att CFHILL Galleri dessvärre avslutas med en smutsig sådan. Låt dock inte detta lilla missöde hindra dig från att besöka detta fantastiska konstgalleri. För den konstnärliga upplevelsen i sig är värd varenda minut av din tid. Boka ditt besök idag och låt dig hänföras av konstens magi på CFHILL Galleri!

4.Galleri Grip

Galleri Grip
Tack vare ditt underbara arbete och engagemang, Nina, kan ukrainska konstnärer finna stöd och värme i Sverige. När människor från olika delar av världen står enade kan vi bese Rysslands ondska och mörker. Ljuset måste segra! Tack så mycket! #StandWithUkraine

Galleri Grip tillhandahåller fantastiska tavlor skapade av en exceptionell artist. Hennes förmåga att engagera även de yngsta besökarna är beundransvärd. Ett stort tack till Galleri Grip för att ni gör konst tillgänglig för alla.

Läs mer: Lista 20 hotellen i Stockholm

5.Galleri T

Galleri T
I hjärtat av Gamla stan finner du Galleri T, en intim och charmig plats där konsten får ta plats. Här har du möjlighet att uppleva akvarelltavlor som fångar Stockholms skönhet i levande färger. Från 9-15 augusti välkomnar vi dig in i galleriet för att ta del av dessa förtrollande konstverk.

Galleri T är ett hem för en växande konstnärskollektiv, och vi är stolta över att få presentera den här fantastiska samlingen av akvareller. Varje tavla är en kärleksfull hyllning till stadens unika arkitektur och livfulla atmosfär. Oavsett om du är en konstälskare eller helt enkelt letar efter en minnesvärd gåva, kommer dessa konstverk att fylla ditt liv med skönhet och inspiration.

6.Konstnärshuset

Konstnärshuset
Konstnärshuset: Ett pulserande kulturcentrum, där målarens själ möter nutidens konstnärliga puls. Här förenas det förflutnas mästare med samtidens kreativa visionärer i en symbiotisk dans på duk. Utställningarna ger en fascinerande inblick i konstens ständigt föränderliga landskap, som en kalejdoskop av färger, former och idéer.

Detta konstnärliga paradis har sitt hem i stadens hjärta, ett läge som är lika centralt som inspirerande. Här blir gatorna till ett konstgalleri och varje steg du tar leder dig närmare det kreativa sinnets oändliga möjligheter. Konstnärshuset är en portal till en värld där konstnärens röst ekar genom tiden och skriver nya kapitel i den mänskliga upplevelsens stora bok.

7.Galleri KONSTOCHFOLK

Galleri KONSTOCHFOLK
För den konstälskande är Galleri KONSTOCHFOLK ett måste. Som medlem njuter du av exklusiva fördelar, såsom generösa rabatter på inramningar, vilket i sig är värt investeringen. Men medlemskapet ger så mycket mer – du blir inbjuden till spännande aktiviteter, deltar i utlottningar och får ta del av unika erbjudanden.

Galleriet erbjuder en bred samling konst i varierande prisklasser, vilket gör det tillgängligt för alla att hitta sitt perfekta konstverk. Oavsett om du söker en statement piece för ditt hem eller en mindre tavla som förskönar din arbetsplats, kommer du garanterat finna det du söker på Galleri KONSTOCHFOLK.

8.Galleri Zest

Galleri Zest
Galleri Zest erbjuder en sann konstfest för alla sinnen. Här möts du av en imponerande samling konstverk i varierande stilar och format, från ståtliga målningar till fängslande skulpturer. Personalens värme och kunskap skapar en inbjudande atmosfär som gör besöket till en ren njutning.

Bland de många konstnärliga höjdpunkterna finns en förtrollande samling från det pittoreska Makedonien. Dessa verk fångar landets själ och väcker liv i dess rika historia och kultur. Varje konstverk är ett mästerverk i sig, och tillsammans skapar de en mångfacetterad mosaik som lämnar ett oförglömligt intryck. Upptäck Galleri Zest idag och låt konstens kraft upplysa och inspirera dig.

9.Original Global Art

Original Global Art
Upplev den globala konstvärldens hjärta i Gamla stans charmiga gränder. Global Art erbjuder ett utsökt urval av konstverk från världens alla hörn, vars mångfald speglar mänsklighetens rikedom. Här sammanflätas olika kulturer och perspektiv i en kalejdoskopisk utställning som utmanar konventioner och väcker dina sinnen.

Fördjupa dig i en värld där det verkliga och det imaginära möts. Global Arts samling tar dig på en resa genom tid och rum, där varje verk berättar en unik historia om den mänskliga upplevelsen. Från kraftfulla målningar som fångar tidens flykt till fängslande skulpturer som förkroppsligar rörelsens dynamik, erbjuder Global Art en visuell fest för alla som söker inspiration, estetik och en djupare förståelse för världens mångfald.

10.Galerie Nordenhake

Galerie Nordenhake
Galleri Nordenhake bjuder på en fängslande upplevelse av samtida konst från världsledande artister. Som ett av Sveriges mest framstående gallerier, knyter det starka band till sin systerfilial i Berlin, vilket skapar en dynamisk plattform för konstutställningar i internationell skala.

På galleriets väggar målas en ständigt föränderlig canvas av visionära konstnärer. Här möter du stilar och uttryck som omfamnar en oändlig palett av känslor och perspektiv. Från Stanley Whitneys pulserande och geometriska verk till nyare, banbrytande skapelser, kommer Galleri Nordenhakes mångfacetterade utställningar att väcka din inre konstnär och lämna ett bestående intryck.

15.Andréhn-Schiptjenko

Andréhn-Schiptjenko

16.Åmells Konsthandel

Åmells Konsthandel

17.Galleri Stockholm (GalleriStockholm.se)

Galleri Stockholm (GalleriStockholm.se)

19.Galleri Hantverket Stockholm Ek För

20.Galleri Bellman

21.galleri blås & knåda

23.STUDIO L2

STUDIO L2

26.Galleri Glas

Galleri Glas
Postförslag