Lista 13 platserna att besöka med barn i Skövde Västra Götaland

Erik Andersson

• Uppdaterad: 2024-08-08

Sammanställd från de bästa listorna om platserna att besöka med barn i Skövde Västra Götaland, kuraterad och noggrant forskad från respekterade webbplatser och bloggar. Inkluderar framträdande val som Arena Skövde Upplevelsebad, Stellas Lekland, Billingens fritidsområde, Stadsmuseet i Skövde, Helénsparken. Låt oss utforska!

1.Arena Skövde Upplevelsebad

Ett äventyr för hela familjen

  • Betyg: 4,3/5 (1739 Review by google)
  • Adress:

    Egnells väg 1, 541 30 Skövde, Sverige

  • Öppettider:

    Stängt

  • Biljettjänst:

    ja

  • Attraktioner:

    Rutschbanor, vågmaskin, klättervägg

  • Evenemang:

    Julbord, nyårsfirande

  • Säkerhetsåtgärder:

    Bevakningspersonal, kameraövervakning

Upptäck ett vattenäventyr utan like på Arena Skövde Upplevelsebad! Med gott om parkeringar och rena, välskötta faciliteter garanterar vi en obegränsad upplevelse för hela familjen. Våra praktiska skåp med armbandsslås säkerställer dina värdesaker, medan låga duschar gör det enkelt för barn att nå.

Njut av spänningen i våra sex vattenrutschbanor, som passar alla åldrar och våghalsighetsnivåer. Från lugna glidturer till hisnande droppar har vi allt! Avsluta din dag med en avkopplande stund i vår fina bastu och låt värmen smälta bort dina bekymmer. Arena Skövde Upplevelsebad är destinationen för minnesvärda familjedagar fyllda av skratt, lek och äventyr.

2.Stellas Lekland

Skövdes roligaste inomhuslekland för barn 0-12 år

Stellas Lekland
  • Betyg: 4,1/5 (688 Review by google)
  • Adress:

    Titanvägen 8, 541 39 Skövde, Sverige

  • Öppettider:

    10 till 19

  • Biljettjänst:

    ja

  • Biljettpris:

    160 kr

  • Högsäsong:

    Juli

  • Attraktioner:

    Lekplatser, trampoliner, hinderbanor

  • Evenemang:

    inga

  • Säkerhetsåtgärder:

    Personal finns på plats

Stellas Lekland erbjuder en underbar upplevelse för barn från tre år och uppåt. Detta medelstora lekland bjuder på spännande utmaningar och oändligt med skoj. För mindre barn kan variationen dock vara begränsad.

För den hungrige finns ett gott utbud av mat och fika, men till ett lite högre pris. Men låt inte det avskräcka dig, för det finns också en rad spelmaskiner som kostar en tia per omgång. Detta ger en extra dimension till lekupplevelsen. Även om ett besök på Stellas Lekland kan bli lite enformigt efter ett tag, är det en perfekt plats för några timmars underhållning. Tänk dock på att det inte är tillåtet att ta med egen matsäck, vilket kan göra en heldag till en kostsam historia för familjer med flera barn. Men det är värt att nämna att maten som erbjuds är av hög kvalitet.

Läs mer: Lista 28 restauranger i Skövde Västra Götaland

3.Billingens fritidsområde

En oas för friluftsliv och rekreation

Billingens fritidsområde
  • Betyg: 4,5/5 (734 Review by google)
  • Adress:

    Alphyddevägen, 549 48 Skövde, Sverige

  • Öppettider:

    Öppet dygnet runt

  • Biljettjänst:

    Ja

  • Biljettpris:

    Inget inträde

  • Högsäsong:

    Maj-september

  • Attraktioner:

    Vandringsleder, cykelleder, utegym och grillplatser

  • Evenemang:

    Rock in Alve i juli

  • Säkerhetsåtgärder:

    Belysning och övervakningskameror

Billingens fritidsområde erbjuder ett sant friluftsparadis med aktiviteter för hela familjen. Snöra på löparskorna och ge dig ut på välskötta spår som ringlar sig genom det vackra landskapet. Ta med barnen till den stora lekplatsen eller låt dem vandra längs förtrollande trollstigar.

På vintern förvandlas Billingen till ett vinterland med perfekta förutsättningar för skidåkning, skridskoåkning och pulkaåkning. Njut av den friska luften och den fantastiska utsikten från skidbackarna eller glida fram över isen under en stjärnklar himmel. Billingens fritidsområde är en oas för naturälskare, barnfamiljer och aktiva själar som söker äventyr och avkoppling i ett.

4.Stadsmuseet i Skövde

Stadsmuseet i Skövde
Stadsmuseet i Skövde bjuder på en oförglömlig kväll den 6 april med en fantastisk musikal framförd av musikskolans lärarorkester och elevkör. Den ljuvliga musiken och de rörande framträdandena kommer garanterat att fylla dig med känslor och lämna ett bestående minne.

På Stadsmuseet väntar också spännande utställningar som tar dig på en resa genom Skövdes fascinerande historia. Den kunniga personalen står redo att svara på alla dina frågor och ge dig en djupare inblick i stadens rika kulturarv. Så missa inte chansen att uppleva allt som Stadsmuseet i Skövde har att erbjuda – musik, historia och kunskap i en perfekt kombination!

Läs mer: Lista 13 platserna att besöka med barn i Västra Götaland

5.Helénsparken

Helénsparken
Mitt i Skövdes hjärta finner du Helénsparken, en förtrollande oas som leder dig bort från stadslivets brus. Här kan du strosa bland historiska byggnader, njuta av den grönskande miljön och förlora dig i parkens charm.

Helénsparken bjuder på en unik upplevelse som få känner till. Dolda i grönskan tronar vackra hus, vittnen om en svunnen tid. Den rogivande atmosfären inbjuder till avkoppling och reflektion. Promenera genom de vindlande gångarna, låt fågelkvittret fylla dina öron och låt tankarna vandra fritt. Upplev lugnet och stillheten i Helénsparken – en gömd pärla som väntar på att upptäckas av dig.

6.Boulognerskogen, Skövde

En oas för rekreation och gemenskap

  • Betyg: 4,2/5 (905 Review by google)
  • Adress:

    541 37 Skövde, Sverige

  • Öppettider:

    Öppet dygnet runt

  • Biljettjänst:

    nej

  • Biljettpris:

    null

  • Högsäsong:

    April-augusti

  • Attraktioner:

    Lekplats, minigolf, utegym, grilllplatser

  • Evenemang:

    null

  • Säkerhetsåtgärder:

    Belysning, kameraövervakning

Upplev den förtrollande Boulognerskogen i Skövde, en oas för både unga och gamla. Bred ut din picknickfilt och njut av ett ögonblick av rofylld harmoni. Parkens enkla skönhet kommer att betaga dig och skapa minnen som varar i evighet.

Tillbringa en avkopplande dag med en vandring längs grönskande stigar, eller ta med hela familjen till den inbjudande badplatsen. Oavsett om du söker en lugn retreat eller ett spännande äventyr, kommer Boulognerskogen att uppfylla dina önskningar.

7.Skövde Kulturhus

Skövde Kulturhus
Låt dig svepas med av magin i Skövdes Kulturhus, en intim och gemytlig teater som bjuder på högklassiga föreställningar. Med sin perfekta storlek skapas en hemtamt stämning som förhöjer varje ögonblick. Stig in i en värld av kultur och låt dig trollbindas av mästerverk på scen. Känn spänningen när ridån går upp och artisterna förflyttar dig till nya dimensioner. Skövde Kulturhus är platsen där minnen skapas och passionen för teater väcks till liv.

8.Kulturlabbet

Kulturlabbet
Kulturlabbet är en spännande plats som regelbundet huserar varierande evenemang. Detta urbana nav är särskilt uppskattat av barn och ungdomar som här finner ett myller av fritidsaktiviteter som passar alla smaker.

Personalen på Kulturlabbet är inte bara vänlig och hjälpsam, utan även engelsktalande. Detta tillgängliggör platsen för besökare från hela världen och skapar en inkluderande atmosfär där alla känner sig välkomna. Med sitt breda utbud av evenemang och aktiviteter är Kulturlabbet ett utmärkt val för en dag fylld av underhållning, lärande och kreativt uttryck.

9.Skövdehem Arena

Skövdehem Arena
Skövdehem Arena erbjuder en förstklassig upplevelse för sportentusiaster. Med sina skinande rena lokaler och moderna faciliteter skapar arenan en inbjudande atmosfär för både spelare och åskådare. Om du söker en bekväm plats att bevittna spännande matcher, se till att boka din plats i tid.

Även om det kan finnas utrymme för förbättringar, såsom att tillhandahålla sittplatser på läktarna, står Skövdehem Arena som en destination för oförglömliga sportevenemang. Ta chansen att uppleva spänningen och energin när lokala hjältar ger allt på planen. Med sin centrala läge och utmärkta faciliteter är Skövdehem Arena den perfekta platsen för att skapa minnen som kommer att hålla livet ut.

10.Skövde Kulturfabrik

Välkommen till Skövde Kulturfabrik, ett sprudlande centrum för historia, konst och gemenskap. På detta kulturarvshus kan du utforska den fascinerande historien om Skövde genom interaktiva utställningar, beundra lokala och regionala konstverk och fördjupa dig i fascinerande föredrag. Oavsett om du är en historieentusiast, en konstnärlig själ eller bara nyfiken på din egen släkt, erbjuder Kulturfabriken något för alla.

I det ljusa och luftiga utställningsutrymmet kommer du att möta Skövdes förflutna, från de tidigaste bosättningarna till den moderna stadens framväxt. Du kommer att upptäcka hur industrin formade staden och lära dig om de människor och händelser som har präglat dess rika historia. Kulturfabriken är också ett nav för släktforskning, med resurser och experter för att hjälpa dig avslöja dina rötter. Så oavsett om du vill lära dig mer om Skövde eller söka efter din egen familjehistoria, är Kulturfabriken den perfekta destinationen för att utforska, upptäcka och få kontakt med det förflutna.

11.Balthazar Science Center

Balthazar Science Center

12.GöteborgsOperan AB Skövdescenen

GöteborgsOperan AB Skövdescenen

13.Arena Skövde Hall

Arena Skövde Hall
Arena Skövde Hall är en fantastisk arena som erbjuder en mängd aktiviteter under ett och samma tak. För den som älskar att bada finns ett härligt badhus med både bassänger och rutschkanor. Bowlingentusiaster kan roa sig på de moderna bowlingbanorna, och för handbollsspelare finns det flera hallar att tillgå. Dessutom finns ett fräscht fik och en sportbar där du kan koppla av med något gott att äta och dricka.

Parkering är inga problem på Arena Skövde Hall. Det finns gott om platser, inklusive laddningsplatser för elfordon och snabbladdningsplatser. Så oavsett om du kommer med bil eller med kollektivtrafik är det enkelt att ta sig till arenan. Så vad väntar du på? Ta en tur till Arena Skövde Hall och upplev allt som den har att erbjuda. Du kommer garanterat att få en oförglömlig dag!
Postförslag