Lista 18 keramikkurser i Skåne

Anders Johansson

• Uppdaterad: 2024-07-30

Sammanställd från de bästa listorna om keramikkurser i Skåne, kuraterad och noggrant forskad från respekterade webbplatser och bloggar. Inkluderar framträdande val som Ateljé Råbygård, Ateljé Brännorna, Atelje 1030, LerAN'S Konsthantverk, Kajsa H Konst & Keramik. Låt oss utforska!

1.Ateljé Råbygård

Ateljé Råbygård
Upplev det förtrollande Ateljé Råbygård, en oas av kreativitet och kulinariska läckerheter. Låt din bil vila i trygg förvaring, för Ateljé Råbygård är väl värt att uppleva till fots.

Vår prova-på-kurs är en mästerlig upplevelse för alla med en nyfiken själ. Med erfarna handledare vid din sida kommer du att skapa verk som kommer att imponera på dig själv och dina nära. Under tiden bjuder vi på avkopplande "fika" med vårt utsökta kaffe och en hembakad pepparkaka. För att förhöja din upplevelse rekommenderar vi att du tar med dig en lätt fika och dryck.

2.Ateljé Brännorna

Ateljé Brännorna
Besök Ateljé Brännorna och upptäck Thomas fantastiska keramikkonst. Här möts konst och funktion i en härlig symfoni av färger och former. Från dekorativa prydnader till praktiska föremål finns något för alla smaker.

Träd in i ateljén och låt dig fascineras av de unika skapelserna. Varje verk är ett konstverk i sig, varsamt tillverkat i Thomas skickliga händer. Unna dig en bit av denna keramiska skatt och ta med dig en minnesvärd souvenir från ditt besök i Ateljé Brännorna.

Läs mer: Lista 17 restauranger i Skåne

3.Atelje 1030

Atelje 1030
Upptäck Ateljé 1030 – en oas för keramisk skönhet och praktisk användbarhet. Våra unika verk är perfekta gåvor eller en touch av förnyelse till ditt hem. Varje pjäs är ett mästerverk av hantverk, tillverkad med omsorg och kärlek till detaljer.

Besök oss på Almaröd 1030 och låt dig hänföras av vår keramiska samling. Från eleganta vaser till charmiga skålar och dekorativa figurer – våra verk är utformade för att inspirera och försköna varje utrymme. Upplev den taktila glädjen med handgjord keramik och upptäck oändliga möjligheter att uttrycka din personliga stil.

4.LerAN'S Konsthantverk

LerAN'S Konsthantverk
LerANs Konsthantverk är en oas för konstälskare som uppskattar det genuina. I denna charmiga lilla butik gömmer sig ett unikt utbud av svenskt hantverk som värmer både hjärta och själ. När du kliver in i butiken kommer du att mötas av ett välordnat sortiment som bjuder in till upptäcktsfärd. Här har varje föremål en historia att berätta, och du kan känna passionen och kärleken som har lagts ner i varje skapelse.

Ta dig tid att vandra runt bland de vackra föremålen och låt dig inspireras. Kanske hittar du en unik gåva till en nära och kär, eller kanske något alldeles speciellt till ditt eget hem. Oavsett vad du söker efter är du garanterad att hitta något som kommer att fylla dig med glädje och lycka. Besök LerANs Konsthantverk idag och upplev det bästa av svenskt hantverk!

Läs mer: Lista 15 kaféerna i Skåne

5.Kajsa H Konst & Keramik

Kajsa H Konst & Keramik

6.Keramiket

Keramiket

Läs mer: Lista 17 hotellen i Skåne

7.Sofia Nilsson Keramik

Sofia Nilsson Keramik
Upplev den förtrollande kreativiteten på Sofia Nilsson Keramiks två timmar långa kurs. Sofia, en mästare i sitt hantverk, förvandlar lerans formbarhet till konstverk av sann skönhet. Få vägledning av hennes kunniga hand när du formar egna lerkreationer, och skapa minnen som kommer att värma ditt hjärta i många år framöver.

Sofias signaturstil utmärker sig genom sin förmåga att kombinera skandinavisk minimalism med en slående känsla av livlighet. Hennes konstverk förkroppsligar naturens harmoni och ger en känsla av frid och elegans till varje hem. Unna dig en samling av dessa utsökta bitar som kommer att bli uppskattade helger under lång tid framöver. Sofia erbjuder också omtänksam hjälp med att packa dina inköp så att de säkert kan resa hem med dig. Besök Sofia Nilsson Keramik och låt din inre konstnär blomstra medan du skapar minnen och tar med dig skönhet som kommer att pryda ditt hem.

8.Sabina Morin Studio

Sabina Morin Studio
Sabina Morins Studio: Unik keramik, omtänksam service Stig in i Sabina Morins värld av utsökt keramik. Varje handgjord skapelse är ett konstverk i sig, perfekt som gåva till dina nära och kära. Sabina tar emot dig med ett leende och hjälper dig att hitta den perfekta presenten, oavsett om det är till en födelsedag, bröllop eller bara för att visa din uppskattning.

I Sabinas studio möts kreativitet och omtanke. Hon har ett öga för detaljer och det syns i hennes utsökta keramik. Oavsett om du letar efter en färgstark skål, en elegant vas eller ett set unika koppar, kommer du garanterat att hitta något som fångar ditt hjärta. Sabinas vänliga service gör att du känner dig som hemma, och hennes passion för keramik smittar av sig på alla som besöker hennes studio.

9.Solbränd keramik

Solbränd keramik

10.Lerbiten Keramik

Lerbiten Keramik är den ultimata destinationen för kreativa själar och keramikälskare. Vår studio erbjuder en mängd olika alternativ, från kurser och workshops till en fullt utrustad keramikverkstad, allt under ledning av den skickliga och inspirerande Anna-Lena.

Anna-Lenas passion för keramik smittar av sig på alla som besöker studion. Hennes pedagogiska och vänliga vägledning gör det möjligt för deltagare på alla nivåer att utveckla sina färdigheter och skapa vackra keramikföremål. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren keramiker kommer du att hitta inspiration och stöd i den här välkomnande atmosfären.

11.Keramikverkstan

Keramikverkstan

12.Paus Studio

Paus Studio
Paus Studio erbjuder en kreativ oas där din inre konstnär får blomma. Låt händerna dansa över drejskivan och forma leran till unika mästerverk. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren keramiker, finns det något för alla i denna inspirerande verkstad.

Hyr en drejskiva och låt kreativiteten flöda, eller utforska den färdiga keramiken som finns till försäljning. Här hittar du vackra föremål som både pryder hemmet och ger en känsla av äkta hantverk. Paus Studio är inte bara en plats för kreativitet, utan också en gemenskap av konstentusiaster som delar kärleken till att forma lera. Kom och upplev magin!

13.Lerbruket

Upplev Lerbruket, en plats där välmående står i centrum! Fördjupa dig i en kurs som ger dig inspiration, insikt och vägar för att leva ett mer hälsosamt, meningsfullt liv.

På Lerbruket omges du av inspirerande människor som strävar efter att skapa ett hållbart samhälle. Njut av god, närodlad mat, delta i givande workshops och finn ro i den vackra naturen. Låt Lerbruket bli ditt hem för ett liv i balans och harmoni.

14.Helena af Hyltarp Keramik

Helena af Hyltarp Keramik

15.Seveds Lera

Seveds Lera
Varmt välkommen till Seveds Lera, en oas för keramikälskare och den ultimata destinationen för att släppa loss din kreativitet. Vi är inte bara en keramikverkstad, utan ett hem för alla som vill fördjupa sig i konstens vackra värld.

Våra erfarna keramiker guidar dig genom varje steg i processen, från att välja den perfekta leran till att forma och glasera ditt mästerverk. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren, kommer du att hitta något som passar dig i vår välutrustade verkstad. Vår passion för keramik smittar av sig på allt vi gör, och vi strävar efter att skapa en varm och välkomnande miljö för alla som passerar våra dörrar. Låt oss ta dig med på en resa där leran förvandlas till något alldeles extraordinärt.

16.Dreja och Greja Studio

Dreja och Greja Studio
Dreja och Greja Studio är en förtrollande oas där kreativiteten flödar och stämningen är varmt inbjudande. Den passionerade ägaren guidar dig genom en värld av lera och inspiration, där du kan skapa dina egna unika verk.

Tyvärr kan jag inte återge samma positiva upplevelse. Efter en månads väntan, försenad av en oförutsedd ledig dag, anlände jag till studion ivrig att hämta mina kreationer. Till min förfäran upptäckte jag att mina verk hade kastats bort. Det är en smärtsam påminnelse om att även vid de mest lovande strävanden, kan det ibland uppstå händelser som sätter vår tålamod och entusiasm på prov.

17.The Clay Lab

The Clay Lab

18.Artibus Malmö

Artibus Malmö
Postförslag