Lista 30 kyrkorna i Uppsala

Johan Bergqvist

• Uppdaterad: 2024-07-30

Sammanställd från de bästa listorna om kyrkorna i Uppsala, kuraterad och noggrant forskad från respekterade webbplatser och bloggar. Inkluderar framträdande val som Uppsala domkyrka, Gamla Uppsala Kyrka, Sankt Lars katolska kyrka, HeligaTrefaldighets Kyrka, Rasbo kyrka. Låt oss utforska!

1.Uppsala domkyrka

Upplev Sveriges nationalhelgedom med dess imponerande gotiska arkitektur

Uppsala domkyrka
  • Betyg: 4,7/5 (5787 Review by google)
  • Adress:

    Domkyrkoplan, 753 10 Uppsala, Sverige

  • Öppettider:

    08 till 18

  • Fördelar:

    Historiskt och arkitektoniskt intressant, välbevarad, centralt belägen

  • Nackdelar:

    Kan vara trångt vid populära tider, begränsade öppettider under vissa perioder, inte gratis att besöka

  • Domkyrka
  • Uppsala
  • Gotisk arkitektur
  • Sveriges nationalhelgedom
  • Historiskt landmärke

2.Gamla Uppsala Kyrka

Upplev en historisk resa i Gamla Uppsala kyrka.

Gamla Uppsala Kyrka
  • Betyg: 4,5/5 (513 Review by google)
  • Adress:

    Disavägen 8, 754 40 Uppsala, Sverige

  • Fördelar:

    Mycket vackert belägen kyrka, intressant historia och öppettider på helger.

  • Nackdelar:

    Ingen parkering, svårt att nå med kollektivtrafik, inte öppet varje dag.

  • Kyrka
  • Historia
  • Arkitektur
  • Turism
  • Uppland
Mitt i det historiska hjärtat av Gamla Uppsala, där de majestätiska kungshögarna från vikingatidens storhetsdagar tornar upp sig, ligger den storslagna Gamla Uppsala kyrka. Denna praktfulla byggnad, en av de äldsta i Sverige, utstrålar en århundraden gammal aura, och dess väggar har sett otaliga historiska händelser utspela sig.

Inträd i Gamla Uppsala kyrka och låt dig uppslukas av dess andaktsfulla atmosfär. Tänd ett ljus för en älskad eller för att hylla den rika historia som omger denna heliga plats. Varje sten och varje valv vittnar om de människor som har levt, dyrkat och skapat ett oförglömligt avtryck i denna unika kyrka.

Läs mer: Lista 34 restauranger i Uppsala

3.Sankt Lars katolska kyrka

Sankt Lars katolska kyrka
Sankt Lars katolska kyrka i Uppsala är en vacker och fridfull plats som välkomnar alla. Varannan söndag firas mässa på polska, en gudstjänst som lockar troende från hela regionen. Kyrkan erbjuder också en möjlighet att tända ett ljus för en älskad eller för att be om vägledning, till en kostnad av endast 2 kronor per ljus.

Uppsala är en livlig universitetsstad med en rik kulturell scen, och Sankt Lars katolska kyrka utmärker sig som en oas av lugn och andlighet. Kyrkans arkitektur är imponerande, med höga valv och färgstarka glasmålningar som skapar en känsla av vördnad. Om du letar efter en plats för tillbedjan, eftertanke eller bara en lugn stund för reflektion, är Sankt Lars katolska kyrka det perfekta resmålet.

4.HeligaTrefaldighets Kyrka

En historisk kyrka i hjärtat av Uppsala

HeligaTrefaldighets Kyrka
  • Betyg: 4,5/5 (244 Review by google)
  • Adress:

    Nathan Söderbloms plan, 753 10 Uppsala, Sverige

  • Öppettider:

    09 till 17

  • Fördelar:

    Stor och rymlig kyrka, vacker arkitektur, centralt läge

  • Nackdelar:

    Mycket folk under gudstjänster, kan vara kallt, dålig akustik

  • Kyrka
  • Uppsala
  • Heliga Trefaldighet
  • Gudstjänst
  • Evenemang
Den Heliga Trefaldighets kyrka, en dold skatt som förtjänar mer uppmärksamhet än den får. En vacker och historisk byggnad som för länge sedan glömts bort i domkyrkans skugga. Men när du kliver innanför dess dörrar möts du av vackra väggmålningar av Albertus Pictor, symboler av den heliga treenigheten och ett fridfullt kyrkorum som inbjuder till eftertanke.

Den Heliga Trefaldighets kyrka, en oas i stadens brus, en plats för stillhet och reflektion. Upplev den rika historien, beundra den utsökta konsten och låt kyrkans atmosfär lugna din själ. Den Heliga Trefaldighets kyrka, en dold pärla i Västerås som du inte får missa.

Läs mer: Lista 22 hotellen i Uppsala

5.Rasbo kyrka

Rasbo kyrka
Rasbo kyrka är ett mästerverk som reser sig majestätiskt mot himlen, med sitt unika utseende som väcker både nyfikenhet och beundran. Den imponerande storleken på denna kyrka vittnar om århundraden av tro och hängivenhet, och dess fascinerande arkitektoniska detaljer fångar ögat med en tidlös charm.

Längs kyrkans väggar breder en förtrollande skogsbacke ut sig, som en grön matta som inbjuder till lugna promenader. Under de höga träden och den susande vinden hittar du ett fridfullt tillflyktsort, en plats där du kan koppla av, andas in den friska luften och uppskatta den enastående skönheten som omger dig.

6.Sunnersta kyrka

Sunnersta kyrka
Fullerö bjöd på en minnesvärd minnesstund i Sunnersta kyrka. Med våra vällagade rätter skapade vi en kulinarisk upplevelse som kompletterade kyrkans fridfulla atmosfär. Vår passion för matlagning och vår hängivenhet till att skapa minnesvärda tillfällen lyste igenom i varje serverad rätt.

Låt oss på Fullerö hjälpa dig att hylla livet och skapa minnesvärda sammankomster som värmer hjärtan. Vi erbjuder ett brett utbud av menyer anpassade efter dina önskemål och ser till att varje rätt blir en upplevelse för både smaklökar och själ. Kontakta oss idag och låt oss hjälpa dig skapa en oförglömlig minnesstund.

7.Adventkyrkan, Uppsala

Adventkyrkan, Uppsala
Välkommen till Adventkyrkan i Uppsala, en gudomlig mötesplats där gemenskap och inspiration väcks till liv. På sabbaten, fredagens afton, samlas vi för att hylla Guds storhet, och på lördagen förenar vi våra röster i tacksamhet och lovsång.

Vi inleder dagen klockan 10:00 med Sabbatsskolan, där vi fördjupar vår förståelse för Bibeln i gemenskap med andra. Därefter, klockan 11:00, välkomnar vi dig till en upplyftande gudstjänst som kommer att fylla ditt hjärta med glädje och tro. Ta gärna med din Bibel och gör dig redo att uppleva Guds närvaro på ett meningsfullt sätt. Oavsett var du befinner dig på din andliga resa, är du varmt välkommen att vara en del av vår församling.

8.Uppsala Baptistförsamling

Uppsala Baptistförsamling
Den vackra Uppsala Baptistförsamlings kyrka ligger på ett gynnsamt läge precis intill stadens centralstation. Platsen erbjuder en fridfull oas mitt i Uppsalas pulserande hjärta.

Inuti kyrkan möts du av en varm och inbjudande atmosfär. De vänliga församlingsmedlemmarna välkomnar dig med öppna armar och skapar en känsla av gemenskap. Upplev den lugnande atmosfären och låt kyrkans lugn skölja över dig.

9.Almtunakyrkan

Almtunakyrkan
Almtunakyrkan arrangerade en minnesstund med catering från vårt kök. Arrangemanget var till allas belåtenhet och maten fick mycket lovord. Gamla Fullerö Uppsala anlitas ofta för denna typ av arrangemang och vi har mångårig erfarenhet när det gäller catering vid minnesstunder.

Vår restaurang Fullerö ligger i ett gammalt anrikt hus i centrala Uppsala. Huset har anor från 1500-talet och har en mysig och hemtrevlig atmosfär. Vi serverar god husmanskost med råvaror från lokala producenter. Vår meny varierar efter säsong och vi har alltid något nytt och spännande att erbjuda.

10.Rasbokils kyrka

Rasbokils kyrka
**Upptäck Rasbokils kyrka, en arkitektonisk pärla:** Rasbokils kyrka är en verklig skönhet, en medeltida skatt som väntar på att bli upptäckt. Dess utsmyckade fasad vittnar om skickliga hantverkares arbete för århundraden sedan. Varje detalj är ett konstverk, från de graverade stenpelarna till de invecklade fönstren. En promenad genom kyrkans inre är som en resa tillbaka i tiden, där tidlösa fresker och storslagna altare målar upp en levande bild av vår historia.

**En oas av lugn och ro:** Belägen på en lugn och stillsam plats, bort från stadens brus, erbjuder Rasbokils kyrka en fristad för själen. Här kan du förlora dig i en värld av lugn och eftertanke, omgiven av naturens skönhet. Den avskilda placeringen kan dock vara en utmaning att nå, men besväret är väl värt mödan. Låt Rasbokils kyrka bli din destination för både estetisk och andlig inspiration, en plats där historia möter frid.

11.Danmarks Kyrka

Danmarks Kyrka
Den pittoreska Danmarks Kyrka, en arkitektonisk skatt från medeltiden, fängslar besökare med sina magnifika kalkmålningar som förtäljer historiska berättelser. Dess charmiga interiör utgör en atmosfärisk kuliss för konserter och utställningar, där poesi och konst harmoniskt förenas.

Utanför står Danmarks Kyrka som en majestätisk väktare över den pedantiskt välskötta kyrkogården, en fridfull oas av grönska. Trots det pittoreska yttre möter besökare med rullatorer en oväntad utmaning på den grusbelagda kyrkogården, som kan försvåra framfarten. Men låt inte detta mindre hinder hindra dig från att uppleva den enastående skönheten och lugnet som denna historiska kyrka erbjuder.

12.Eriksbergskyrkan

Eriksbergskyrkan
Eriksbergskyrkan är en oas av lugn och stillhet mitt i stadens larm. Dess ljusa och luftiga interiör ger en känsla av rofylldhet som lindrar själen. Den moderna arkitekturen, med sina rena linjer och naturliga material, skapar en varm och inbjudande atmosfär.

Kyrkan har en stark gemenskap och ett aktivt program. Gudstjänsterna är livfulla och inspirerande, med modern lovsång och predikningar som talar till hjärtat. Eriksbergskyrkan erbjuder också en rad grupper och aktiviteter för alla åldrar, vilket gör den till en idealisk plats att hitta gemenskap och växa i tron.

13.Lötenkyrkan

Lötenkyrkan

14.Sankt Pers Kyrk

Sankt Pers Kyrk

15.Gottsunda kyrka

Gottsunda kyrka

16.Kaplansgården

Kaplansgården

17.Sävja kyrka

18.Vindhemskyrkan S:ta Birgitta

19.Diakonins hus - Svenska kyrkan Uppsala

Diakonins hus - Svenska kyrkan Uppsala

20.Korskyrkan

21.Salabackekyrkan

22.Uppsala-Näs kyrka

23.Kyrkans hus

Kyrkans hus

24.Mikaelskyrkan

Mikaelskyrkan

25.Svenska kyrkan

Svenska kyrkan

26.S:t Johanneskyrkan

S:t Johanneskyrkan

27.Svenska kyrkan i Uppsala

Svenska kyrkan i Uppsala

28.Gottsunda församling

Gottsunda församling

29.Läby kyrka

Läby kyrka

30.Universitetskyrkan Uppsala

Universitetskyrkan Uppsala
Postförslag