Lista 29 kyrkorna i Örebro

Elin Lindström

• Uppdaterad: 2024-08-04

Sammanställd från de bästa listorna om kyrkorna i Örebro, kuraterad och noggrant forskad från respekterade webbplatser och bloggar. Inkluderar framträdande val som Nikolaikyrkan, Längbro kyrka, Pingstkyrkan, Betlehemskyrkans församling i Örebro, Lundhagskyrkan, Hovsta Frikyrkoförsamling. Låt oss utforska!

1.Nikolaikyrkan

En majestätisk kyrka med en rik historia som erbjuder en unik miljö för minnesvärda tillfällen.

Nikolaikyrkan
  • Betyg: 4,5/5 (211 Review by google)
  • Adress:

    Drottninggatan 16, 702 10 Örebro, Sverige

  • Fördelar:

    Möjlighet att parkera, lämpligt för stora grupper

  • Nackdelar:

    Begränsade toalettfaciliteter, kanske inte passande för små evenemang

  • Kyrka
  • Stora evenemang
  • Historisk
  • Centralt läge
  • Parkering
Nikolaikyrkan i hjärtat av Örebro bjuder på en mäktig upplevelse. Dess monumentala arkitektur är fylld av storslagna konstverk, som en del av Open Art i Örebro. Det är fascinerande att fundera över varför hokus pokus-stenar pryder kyrkorummet. Kyrkans imponerande orgel är ett mästerverk i sig.

Inuti kyrkan väntar en hänförande skönhet. Vi deltog i en söndagsmässa och kunde uppleva invigningen av en ny präst i Örebros stift. Det var ett glädjefyllt tillfälle med humoristiska inslag från såväl präst som biskop. Ett fantastiskt musikuppträdande fick församlingen att sjunga av hjärtats lust.

2.Längbro kyrka

Längbro kyrka
Längbro kyrka, en arkitektonisk skönhet som tronar majestätiskt i en rogivande miljö. Dess imponerande fasad utstrålar harmoni och andlighet, och bjuder in dig till ett inre lugn. Inomhus möts du av en ljus och luftig interiör, utsmyckad med utsökta detaljer.

Omkring kyrkan sträcker sig välskötta grönytor som inbjuder till lugna promenader eller stilla kontemplation. Tydligt namngivna kvarter och skyltar guidar dig genom området, medan rikligt med parkeringsplatser säkerställer en bekväm ankomst. Besök Längbro kyrka för en upplevelse som både upplyfter och berör.

Läs mer: Lista 19 kaféerna i Örebro

3.Pingstkyrkan

Pingstkyrkan
Välkommen till Pingstkyrkan, där gemenskap, musik och andlig vägledning flätas samman till en oförglömlig upplevelse. Våra trevliga lokaler erbjuder en hemtrevlig atmosfär där du genast känner dig välkommen.

Församlingen utstrålar en smittande glädje och ett varmt välkomstteam står redo att ta emot dig. Vår lovsång och dyrkan lyfter dig till nya höjder, med ett förstklassigt ljudsystem och mediateam som förhöjer din upplevelse. Låt dig svepas med av gemenskapen, musiken och den andliga vägledningen som formar Pingstkyrkan till en oas där tro och glädje förenas.

4.Betlehemskyrkans församling i Örebro

Betlehemskyrkans församling i Örebro
Betlehemskyrkans församling i Örebro är en varm och välkomnande gemenskap som inbjuder dig att uppleva den kristna tron på ett levande och relevant sätt. Genom vår gudstjänst, våra bibelstudier och våra många andra aktiviteter strävar vi efter att skapa en plats där alla kan känna sig hemma, växa i sin tro och göra en skillnad i världen.

Betlehemskyrkan är en plats där du kan finna tröst, vägledning och hopp. Vi tror att Gud har en plan för varje person, och vi vill hjälpa dig att upptäcka den och leva ut den till fullo. Oavsett var du befinner dig på din andliga resa, så är du välkommen att vara en del av vår gemenskap. Tillsammans kan vi växa i vår tro och göra en positiv inverkan på vår omvärld.

Läs mer: Lista 34 restauranger i Örebro

5.Lundhagskyrkan, Hovsta Frikyrkoförsamling

Lundhagskyrkan, Hovsta Frikyrkoförsamling
Lundhagskyrkan, Hovsta Frikyrkoförsamling Lundhagskyrkan har ett mycket trevligt fredagscafé som erbjuder en utsökt fika som du kan njuta av på plats eller ta med dig hem. Det vänliga bemötandet gör att du känner dig varmt välkommen, oavsett om du är religiös eller inte. Missa inte deras ljuvliga bullar och andra delikatesser.

Varje fredag blir Lundhagskyrkan en mötesplats för ungdomar. Här kan de umgås, fika och bara vara. Caféet är ett socialt och trivsamt ställe där alla känner sig välkomna.

6.Equmeniakyrkan Betania Örebro

Equmeniakyrkan Betania Örebro
Betania Örebro är en kyrka som präglas av en varm och välkomnande atmosfär. Den rymliga kyrksalen erbjuder en magnifik inramning för gudstjänster och andra evenemang. Med sin höga kvalitet och sitt välutrustade kök lämpar sig Betania utmärkt för fester och andra sammankomster.

Här kan du fira livets viktiga stunder i en miljö som både är vacker och funktionell. Oavsett om du planerar en stor fest eller en mindre sammankomst kommer Betanias engagerade personal att hjälpa dig att skapa ett minnesvärt tillfälle. Från dop till bröllop och allt däremellan blir Betania den perfekta platsen för att fira livets alla skeden.

7.Haga Missionsförsamling

Haga Missionsförsamling
Haga Missionsförsamling är en öppen och välkomnande plats för alla, oavsett ålder eller bakgrund. Den rymliga lokalen är handikappanpassad och lätt att ta sig fram i, med inga trappor eller trösklar. Här bedrivs en omfattande verksamhet, särskilt för seniorer, men även ett språkcafé för dem som vill öva sin svenska. Atmosfären är varm och inbjudande, med ett vänligt bemötande och hembakat bröd som sprider en härlig doft. Den fina och ljusa kyrkan är en vacker plats för andakt och reflektion, med gott om sittplatser och en rogivande atmosfär.

Parkeringen är rymlig och det finns en välskött gångväg som leder fram till kyrkan, vilket gör det enkelt att ta sig dit. Haga Missionsförsamling är en aktiv församling med många aktiviteter och gemenskapsträffar. Här kan du lära känna nya människor, delta i intressanta föreläsningar och workshops eller bara njuta av en kopp kaffe och en trevlig pratstund.

8.Närkes Kils kyrka

Närkes Kils kyrka
Upplev Närkes Kils anrika kyrka, ett tidsvittne från medeltiden som bjuder på en fascinerande resa genom århundraden. Träd in i dess välkomnande famn och möts av utsökta målningar från 1300-talet, som väcker liv i kyrkans rika historia. Kyrkans kunniga värdar står redo att berätta om dess många hemligheter och fängsla dig med berättelser från svunna tider.

Missförstå oss rätt, Närkes Kils kyrka är inte en vanlig kyrka. Den är en skattkammare av konst och arkitektur, en plats där tro och tradition möts i en tidlös harmoni. Och med en präst som är både varm och underhållande, blir besöket ett minne för livet. Låt Närkes Kils kyrka bli ditt resmål för en upplevelse som kommer att beröra både din själ och ditt intellekt.

9.Mellringekyrkan

Mellringekyrkan
Mellringekyrkan bjuder in till en fascinerande föreläsning av den före detta hinduprästen. Denna unika möjlighet ger oss en glimt in i en värld som ofta är dold för oss. Föreläsningen utforskar hinduismens rika traditioner och läror, vilket ger oss en djupare förståelse för denna forntida religion.

Upplev en varm och välkomnande atmosfär när du kliver in i Mellringekyrkan. Vår inbjudande gemenskap kommer att ta emot dig med öppna armar, vilket gör att du känner dig som hemma. Fördjupa dig i en fängslande föreläsning som utvidgar ditt sinne och väcker din nyfikenhet. Låt denna berikande upplevelse berika din kunskap och ge dig en ny syn på den andliga världen.

10.Mäster olofs kapell Örebro

Mäster olofs kapell Örebro
Mäster Olofs kapell skänker en rogivande fristad mitt i Örebros pulserande hjärta. Belägen på en höjd med utsikt över den natursköna omgivningen erbjuder kapellet en oas av stillhet och reflektion. Dess vita fasad, harmoniska proportioner och vackert utsmyckade fönster andas en tidlös elegans.

Kapellets interiör bjuder på en varm och inbjudande atmosfär, med mjukt ljus som filtreras genom de färgglada glasmålningarna. Den centrala altartavlan, med sin livfulla skildring av Jesu liv, är ett mästerverk av konsthantverk. Vandra genom kapellets lugna utrymmen och låt dig omslutas av en känsla av frid och tillhörighet. Det är en perfekt plats för att finna ro och tankar i den hektiska vardagen.

11.Brickebergskyrkan

Brickebergskyrkan
I hjärtat av pittoreska Brickeborg står den storslagna Brickebergskyrkan, ett arkitektoniskt mästerverk som lockar både troende och estetkännare. Inuti dess heliga salar möts du av utsökta fresker, gnistrande ljuskronor och fridfulla altare som inbjuder till kontemplation och andlig förnyelse. Låt de kraftfulla predikningarna inspirera dig och hitta tröst och vägledning i kyrkans lugna atmosfär.

Efter gudstjänsten, unna dig en välsmakande kyrkfika i det trivsamma församlingshemmet. Njut av doften av nybryggt kaffe och smaka på de hembakade bakverken som skapar en varm och gemytlig stämning. Brickebergskyrkan är mer än bara en plats för tillbedjan, det är en mötesplats för gemenskap, reflektion och själslig påfyllning. Upplev den unika charmen och de otaliga fördelarna som Brickebergskyrkan erbjuder.

12.Citykyrkan Örebro

Citykyrkan Örebro

13.Mikaels Församling

Mikaels Församling

14.Almby kyrka

Almby kyrka

15.Olaus Petri kyrka

Örebros äldsta kyrka med en rik historia

  • Betyg: 4,5/5 (166 Review by google)
  • Adress:

    Storgatan 40, 703 63 Örebro, Sverige

  • Öppettider:

    10 till 15

  • Fördelar:

    Centralt läge, historisk betydelse, vacker arkitektur

  • Nackdelar:

    Kan vara trångt under gudstjänster, begränsade öppettider, få parkeringsplatser

  • Kyrka
  • Historisk
  • Arkitektur
  • Centrum
  • Örebro

16.Baptistförsamlingen Immanuel

17.Örebro Olaus Petri församling

18.Gällersta kyrka

19.Sörbykyrkan

20.Sankt Eskils katolska kyrka

21.Mosjö kyrka

22.Nikolai Församling

23.Syrisk-Ortodoxa Församlingen Örebro

24.Norrbyås kyrka

Norrbyås kyrka

25.Almby församling

Almby församling

26.Hovsta kyrka

Hovsta kyrka

27.Ekers kyrka

Ekers kyrka

28.Adolfsbergs Församling

Adolfsbergs Församling

29.Gräve kyrka

Postförslag