Lista 14 platserna att besöka med barn i Nacka Stockholm

Anders Johansson

• Uppdaterad: 2024-07-27

Sammanställd från de bästa listorna om platserna att besöka med barn i Nacka Stockholm, kuraterad och noggrant forskad från respekterade webbplatser och bloggar. Inkluderar framträdande val som Nacka Forum, Nackareservatet, Nyckelvikens naturreservat, Velamsunds naturreservat, Kulturhuset Dieselverkstaden. Låt oss utforska!

1.Nacka Forum

nära till allt, med gratis wifi

Nacka Forum
  • Betyg: 4,2/5 (7097 Review by google)
  • Adress:

    Forumvägen 14, 131 53 Nacka, Sverige

  • Öppettider:

    10 till 20

  • Biljettjänst:

    ja

  • Biljettpris:

    Gratis

  • Högsäsong:

    oktober

  • Attraktioner:

    butiker, restauranger, bio, bowling

  • Evenemang:

    inga särskilda evenemang

  • Säkerhetsåtgärder:

    kameraövervakning, väktare

Nacka Forum är ett stort shoppingcenter beläget i Nacka, strax utanför Stockholm. Det är ett populärt resmål för både boende i området och turister, med ett brett utbud av butiker, restauranger och underhållningsalternativ.

Centret har över 140 butiker, inklusive klädbutiker, heminredningsbutiker, elektronikbutiker och mycket mer. Det finns också ett stort utbud av restauranger, från snabbmat till fine dining. Nacka Forum har också en biograf, en bowlinghall och en arkad. Öppettiderna för Nacka Forum varierar beroende på butik och restaurang, men centret är i allmänhet öppet från 10.00 till 21.00 måndag till lördag och från 11.00 till 19.00 på söndagar.

2.Nackareservatet

Ett naturskönt reservat med något för alla

Nackareservatet
  • Betyg: 4,7/5 (767 Review by google)
  • Adress:

    128 47 Nacka, Sverige

  • Öppettider:

    Öppet dygnet runt

  • Biljettjänst:

    ja

  • Högsäsong:

    Alla årstider

  • Attraktioner:

    Vandring, löpning, picknick, cykling, fågelskådning

  • Säkerhetsåtgärder:

    Var försiktig när du rör dig i naturen

Nackareservatet, ett naturskönt område strax utanför Stockholm, erbjuder en fristad för naturälskare. Här kan du utforska vandringsleder, ta ett uppfriskande dopp i sjön eller prova på fotbollsgolf. För den som föredrar avkoppling finns det vackra caféer med fullständiga rättigheter, som till exempel Café Björkhagen, där du kan njuta av en god måltid eller en kopp kaffe i lugn och ro.

Nackareservatet är en plats där du kan koppla av, motionera och umgås med familj och vänner. Den varierande naturen erbjuder något för alla, från de lummiga skogarna till de öppna fälten. Med sina fina badplatser, möjligheter till fiske och båtliv finns det alltid något att göra i detta vackra reservat. Besök Nackareservatet idag och upptäck all den skönhet och alla de aktiviteter som det har att erbjuda!

Läs mer: Lista 20 restauranger i Nacka Stockholm

3.Nyckelvikens naturreservat

Nyckelvikens naturreservat
Välkommen till det hänförande Nyckelvikens naturreservat, en oas av lugn intill storstadens puls. Här väntar dig en fröjd för ögat och själen, med en praktfull natur som väcker dina inre äventyrare. Spana in mångfalden av vandringsleder, där du bland annat kan njuta av det blå spåret som leder dig upp till ett berg med en panoramavy som tar andan ur dig.

Nyckelviken är en idealisk plats för dig som söker en utmaning eller bara vill njuta av en uppfriskande promenad. Den 5,1 kilometer långa rundslingan bjuder på ordentliga backar, perfekt för effektiv intervallträning. Oavsett om du är en erfaren friluftsmänniska eller en nybörjare, erbjuder Nyckelvikens naturreservat en upplevelse som du sent kommer att glömma. Släpp vardagsstressen och ge dig ut på ett äventyr som fyller dig med energi och inspiration.

4.Velamsunds naturreservat

En naturskön oas nära Stockholm

Velamsunds naturreservat
  • Betyg: 4,6/5 (238 Review by google)
  • Adress:

    Velamsundsvägen 25, 132 36 Saltsjö-boo, Sverige

  • Öppettider:

    10 till 17

  • Biljettjänst:

    nej

  • Högsäsong:

    Maj-september

  • Attraktioner:

    Vandring, fågelskådning, kajakpaddling

  • Evenemang:

    Öppet året runt

  • Säkerhetsåtgärder:

    Visa hänsyn till andra besökare och naturen

Velamsunds naturreservat är en sann naturskatt som erbjuder ett smörgåsbord av fritidsaktiviteter året runt. På vintern kan du susa fram på längdskidor, pulka eller skridskor på den plogade isen som täcker insjön. Grilla korv över värmande brasor vid någon av de många grillplatserna.

Under sommarmånaderna förvandlas Velamsund till ett paradis för badsugna. Den fina badplatsen bjuder in till svalkande dopp. Utforska de vackra omgivningarna till fots längs slingrande stigar, njut av en fika på det charmiga caféet eller träna på elljusspåret. Besök den mysiga 4H-gården med dess många djur eller ta en tur längs havet och bada i den glittrande insjön. Med lite tur kan du få syn på bävrar som leker i vattnet. Och för svampälskare är Velamsund ett eldorado.

5.Kulturhuset Dieselverkstaden

Ett mångfacetterat kulturhus med något för alla

Kulturhuset Dieselverkstaden
  • Betyg: 4,2/5 (286 Review by google)
  • Adress:

    Marcusplatsen 17, 131 54 Nacka, Sverige

  • Öppettider:

    Öppet dygnet runt

  • Biljettjänst:

    nej

  • Attraktioner:

    Konstgalleri, teater, musik och dans

  • Säkerhetsåtgärder:

    Ingen speciell säkerhetsåtgärd

Upplev kulturparadiset Dieselverkstaden, där rymden gör att även den mest långbenta besökare kan sträcka ut sig. Med perfekt lutning försvinner skymmande huvuden, så att du kan njuta av konstutställningar i harmoni. Låt dig inspireras av de vackra lokalerna och utforska allt som Dieselverkstaden har att erbjuda, såsom ett välfyllt bibliotek och ett mysigt kafé.

Dieselverkstaden är en plats där kultur och möten blomstrar. Här samlas allt under ett tak, vilket gör det till en idealisk destination för den som vill uppleva det bästa av allt. Oavsett om du söker inspiration, kunskap eller en stunds avkoppling, så hittar du det i denna kreativa oas.

6.Svindersvik

Svindersvik
På Svindersviks sommarnöjen möts du av en ståtlig villa, en förtrollande festpaviljong och en inbjudande köksdel. I hjärtat av detta kulturarv finns ett välkomnande kafé som förgyller stunden med läckerheter.

Svindersvik bjuder på en oas där skönhet och charm förenas. Strosa längs dess idylliska stigar, andas in den friska luften och låt omgivningens lugn smitta av sig. Varje vrå andas historia och lockar till upptäcktsfärd och förundran.

7.Nacka strandpromenad

Nacka strandpromenad
Nacka strandpromenad är en naturskön upplevelse utöver det vanliga. Här kan du strosa fram på en grusgång som övergår till en strandpromenad, allt medan du njuter av den fantastiska utsikten över havet, Djurgården och staden. Från Nacka strand till Svindlersvik sträcker sig denna vackra och lagom långa strandpromenad.

Längs vägen finns gott om soptunnor, även specialtunnor för engångsgrillar, så att du kan njuta av en härlig picknick eller grillkväll. Solnedgångarna är magiska, så passa på att ta med dig en kamera. Vill du veta mer om området finns det även guidade turer med Lena Karmann.

8.Gud Fader på Himmelsbågen

Gud Fader på Himmelsbågen
Fader Guds himmelsträd, ett monument som når upp mot stjärnorna. En symbol för människans eviga strävan efter det gudomliga och det ouppnåeliga. Kom och beskåda detta mäktiga verk, där himlen möter jorden i en storslagen förening. Dess höga pelare, som pekar mot himlen, kommer att inspirera dig och fylla ditt hjärta med en längtan efter det eviga.

För dig som söker en plats att föreviga minnen, är Fader Guds himmelsträd den perfekta platsen. Med sin panoramautsikt över Djurgården och den grönskande omgivningen, kommer dina bilder att fånga den sanna essensen av Stockholms skönhet. Ta med din kamera och fånga den magiska stunden när solen sänker sig över horisonten och himlen färgas i alla regnbågens färger. Vandra runt i parken, njut av den friska luften och låt dina sinnen vila i naturens lugna famn.

9.Storängssalen

Storängssalen
Storängssalen är den perfekta platsen för den som vill skapa ett oförglömligt firande eller arrangera en lyckad tillställning. Med sin charmiga atmosfär och utsökta kök erbjuder salen en unik miljö för alla tillfällen. Oavsett om det gäller bröllop, födelsedagar eller företagsfester har Storängssalen något att erbjuda alla gäster.

10.Lilla Nyckelviken

Lilla Nyckelviken
Lilla Nyckelviken är en oas som bjuder på en fantastisk utsikt över Stockholms inlopp. Den lättgångna vandringsleden är perfekt för barn i alla åldrar, med spännande stigar och en varierande natur som gör promenaden till ett äventyr.

Njut av den friska luften och den vackra omgivningen, där grönskande träd möter glittrande vatten. Längs stigen finns flera platser där du kan stanna till för en picknick eller bara njuta av utsikten. Lilla Nyckelvikens unika kombination av natur och kultur gör det till ett perfekt resmål för hela familjen.

11.Lilla Kvarnholmen lekplats

En rolig och säker lekplats för barn

  • Betyg: 4,5/5 (182 Review by google)
  • Adress:

    Rågvägen 12, 131 31 Nacka, Sverige

  • Öppettider:

    Öppet dygnet runt

  • Biljettjänst:

    nej

  • Biljettpris:

    null

  • Högsäsong:

    null

  • Attraktioner:

    Lekplats med båtliknande struktur, gungor och sandlåda

  • Evenemang:

    null

  • Säkerhetsåtgärder:

    Ingen information finns tillgänglig

Välkommen till Lilla Kvarnholmens lekplats, en färgglad oas för leksugna barn. Denna nybyggda lekplats är en fröjd för alla sinnen, med ett brett utbud av klätterställningar, gungor och rutschbanor som garanterar timmar av skoj. När våren brisar förbi kan det bli lite blåsigt, men under sommarmånaderna skapar vinden en svalkande bris som gör att barnen kan leka i timmar.

Ta med din lilla upptäcktsresande till Lilla Kvarnholmens lekplats och låt fantasin flöda. Se dem klättra till nya höjder, svinga sig upp i himlen och glida nerför rutschkanorna med ett skratt. Låt den friska luften fylla deras lungor och skapa oändliga minnen av glädje och lek.

12.Nacka Barnförening

Nacka Barnförening

13.Nacka-Nallens Lekplats

Nacka-Nallens Lekplats

14.Nacka-Nallens Blåbärsskog

Nacka-Nallens Blåbärsskog
Postförslag