Lista 12 danskurser i Stockholm

Fredrik Karlsson

• Uppdaterad: 2024-07-28

Sammanställd från de bästa listorna om danskurser i Stockholm, kuraterad och noggrant forskad från respekterade webbplatser och bloggar. Inkluderar framträdande val som Studio Dancing Queen, Stockholm Salsa Dance, Stockholm Tango, Mälarsalens danskurser, Kühlers Dansskola. Låt oss utforska!

1.Studio Dancing Queen

Dansglädje för alla!

Studio Dancing Queen
  • Betyg: 4,3/5 (159 Review by google)
  • Adress:

    Luntmakargatan 36, 111 37 Stockholm, Sverige

  • Öppettider:

    17:15 till 21:15

  • Leds av instruktör:

    Erfarna instruktörer guidar dig genom dansen.

  • Utrustning:

    Danslokal, Spegelväggar, Dansmatta, Musikanläggning, Luftkonditionering

  • Prisklass:

    $$

  • Öppettider:

    Kurser på vardagar och helger.

  • Målgrupp:

    Alla åldrar och nivåer är välkomna.

**Positiv:** Studio Dancing Queen är en välrenommerad dansskola med hög kvalitet på undervisningen. Deras professionella och erfarna instruktörer erbjuder individanpassade lektioner för alla nivåer, från nybörjare till avancerade dansare. Med ett brett utbud av dansstilar att välja mellan, erbjuder de en rolig och engagerande träningsupplevelse.

**Negativ:** Tyvärr har jag fått rapporter om en oseriös verksamhet på en träningsanläggning. De har anklagats för bedrägeri och hot, samt för att ljuga för att lura kunderna att delta i gratis träningspass, endast för att sedan kräva betalning genom fakturor. Detta visar på en bristande affärsetik och respekt för kunderna.

2.Stockholm Salsa Dance

Stockholm Salsa Dance
Upplev Stockholms salsa-scen på den vibrerande Salsaboden. Med rytmisk musik som fyller lokalen och skickliga dansare som svävar över golvet är detta dansparadis ett måste för salsafantaster. Salsaboden öppnar sina dörrar tidigt, så kom gärna tidigt för att säkra en plats på det populära bachatagolvet.

Njut av den livliga stämningen och låt musiken föra dig med. Salsaboden är en plats för att släppa loss, träffa likasinnade och fördjupa dig i den passionerade konsten salsa. Dansgolvet är som en bastu av energi, men låt inte det hindra dig - låt salsarytmerna ta över och förlora dig själv i dansens virvlar.

Läs mer: Lista 28 kaféerna i Stockholm

3.Stockholm Tango

Stockholm Tango
Upplev Stockholms magiska tango med Tango Stockholm! Vi erbjuder kurser för alla nivåer, med passionerade och erfarna lärare som leder dig genom den sensuella och livfulla värld av tango.

Vare sig du är en nybörjare eller en erfaren dansare, kommer våra kurser att inspirera dig och utmana dina gränser. Våra professionella lärare ger personlig vägledning och dansar gärna med dig för att hjälpa dig att utvecklas. Du kommer att lära dig grundläggande steg, tekniker och det unika språket av tango, som bygger på kommunikation och improvisation. Gå med i Tango Stockholm idag och upptäck glädjen av att dansa denna förtrollande passion.

4.Mälarsalens danskurser

Mälarsalens danskurser
Upplev magin på Mälarsalens danskurser! Njut av två härliga tillfällen i december och september, där våra erfarna instruktörer vägleder dig med precision och entusiasm. Få personlig uppmärksamhet och utforska olika dansstilar, så att du kan svänga loss med självsäkerhet på nästa fest.

Unna dig en oförglömlig danssession i vår trivsamma lokal, där baren serverar svalkande drycker som Mellerud Pilsner. Låt rytmerna flöda genom din kropp och skapa minnen som du kommer att värna om länge framöver. Med Mälarsalens danskurser blir varje steg en resa fylld av glädje och rörelse.

Läs mer: Lista 20 hotellen i Stockholm

5.Kühlers Dansskola

Kühlers Dansskola
Kühlers Dansskola: Din väg till dansglädje!

Välkommen till en värld av rörelse och glädje på Kühlers Dansskola! Vår mysiga studio i hjärtat av staden erbjuder tre rymliga studios, välutrustade omklädningsrum och fräscha toaletter för din bekvämlighet. Vi är stolta över att presentera vår exceptionella danslärare Cecilia, som med passion och engagemang leder våra älskade Mamma-Barn-Dans och Barn-/Showdans-kurser. Hennes otroliga förmåga att skapa en varm och inkluderande miljö gör att varje lektion blir ett minnesvärt äventyr. Ta del av Cecilias fantastiska arbete och låt ditt barn upptäcka glädjen och självförtroendet som dans kan ge. Genom hela terminen guidar vi barnen kärleksfullt genom en rad spännande rörelser och dansstilar. Låt oss tillsammans skapa magiska dansminnen!

6.Flamenco Center - Danskurser/event/föreställningar

Flamenco Center - Danskurser/event/föreställningar
Den passionerade flamencons glöd lyser klart på Danscenter! Vi välkomnar dig till en värld av eld och rytmik, där hjärtan slår i takt med den spanska själen. Våra erfarna lärare, med flamencon djupt rotad i sin varelse, guidar dig varsamt genom dansens fascinerande steg.

Från nybörjarens försiktiga steg till den avancerade dansarens säkra och själfulla rörelser, erbjuder vi klasser för alla nivåer. I en varm och inbjudande atmosfär får du utforska flamencons smittande rytmer, ta del av dess rika historia och uppleva den oöverträffade känslan av att uttrycka sig genom dans.

7.Layali Orientaliska Dansakademi AB

Layali Orientaliska Dansakademi AB
Upplev den magiska orientaliska dansvärlden med Layali Orientaliska Dansakademi! Våra professionella och vänliga lärare guidar dig genom Bachatas sensuella rytmer, så att du kan utveckla din grace och självförtroende.

På Layali värnar vi om mångfald och erbjuder klasser som passar alla kulturer. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren dansare, hittar du den perfekta klassen för att utforska dina passioner. Vi skapar en varm och välkomnande miljö där du kan lära dig, växa och uttrycka dig själv genom dans.

8.Chicago Swing Dance Studio

Chicago Swing Dance Studio
Swingdansstudion i Stockholm där du lär dig Lindy Hop! Upplev en tidlös dans i en fantastisk miljö. På Chicago Swing Dance Studio i Stockholm lär du dig Lindy Hop i en klassisk och stämningsfull miljö. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren dansare kommer du att känna dig som hemma i vår studio. Våra erfarna instruktörer guidar dig steg för steg genom de grundläggande stegen och turerna, och du kommer snart att kunna svänga loss på dansgolvet med stil och elegans.

Lindy Hop är en social och lekfull dans som passar alla åldrar och nivåer. Den föddes i Harlem på 1920-talet och har sedan dess spridits över hela världen. På Chicago Swing Dance Studio i Stockholm har vi återskapat atmosfären från den gyllene eran av swingmusik, med levande musik och en autentisk miljö. Kom och upplev den tidlösa glädjen av Lindy Hop och skapa minnen som kommer att hålla en livstid.

9.House of Shapes

Träna i en inspirerande och motiverande miljö

House of Shapes
  • Betyg: 4,6/5 (168 Review by google)
  • Adress:

    Hornsgatan 103, 117 28 Stockholm, Sverige

  • Öppettider:

    06:30 till 22:30

  • Leds av instruktör:

    Kvalificerade instruktörer med över 10 års erfarenhet

  • Utrustning:

    - Träningsmaskiner - Styrketräningsredskap - Konditionsmaskiner - Träningsmattor - Boxningssäckar

  • Prisklass:

    $$-$$$

  • Öppettider:

    Öppet alla dagar i veckan, 06.00-23.00

  • Målgrupp:

    Alla träningsnivåer, från nybörjare till avancerade

10.Dansskolan Urkraft

Upptäck dansens urkraft på Urkraft Dansskola!

Här erbjuds en tuff och utmanande träningsupplevelse som tar din fysik till nya höjder. Med ambitiösa instruktörer och en exklusiv miljö är detta det perfekta valet för dig som söker en transformativ dansupplevelse. Trots den något högre kostnaden är det ett pris värt att betala för den exceptionella kvalitet du får. Så ta på dig dansskorna och förbered dig på att upptäcka din sanna danspotential på Urkraft Dansskola!

11.Baders Academy of Dance

Baders Academy of Dance
Baders Academy of Dance är en sann bastion inom dansens förtrollande värld. Här gnistrar unga artisters fötter liv i dansens rytmiska melodi. Varje rörelse utstrålar passion och elegans, och varje lektion är en resa till självuttryck och kreativitet. För barn och ungdomar är Baders Academy en språngbräda till ett liv fyllt av konstnärlig förfining och glädje.

Inom dessa väggar frodas potentialen hos framtidens dansare. Dedikerade lärare guidar varje elev på deras individuella resa, och fostrar en kärlek till dans som håller en livstid. Från de första vacklande stegen till de mest imponerande föreställningarna, Baders Academy är en plats där drömmar tar form och talang blomstrar. Upplev magin själv och låt dina barn eller ungdomar upptäcka dansens transformativa kraft i hjärtat av Baders Academy of Dance.

12.Danscenter Fryshuset

Danscenter Fryshuset
Danscenter Fryshuset är en plats för dans och kreativitet, men den faller tyvärr i felaktigheter när det kommer till utrymme och underhåll. Lokalen har flera rum, men dansen är förpassad till källarnivå. Det är synd att ägarna nöjde sig med det minimum som var nödvändigt, vilket resulterar i en något mörk och instängd miljö.

Kurserna är dock lovordade, och ledningen är kompetent och engagerad. Lokalerna är fina, men städningen brister, särskilt på kvällstid. Det är särskilt tråkigt att det varken finns tvål eller papper på toaletter och i korridorer. Med lite mer omtanke och städambition skulle Danscenter Fryshuset kunna vara ett riktigt dansmecka.
Postförslag