Lista 30 keramikkurser i Stockholm

Oscar Persson

• Uppdaterad: 2024-07-28

Sammanställd från de bästa listorna om keramikkurser i Stockholm, kuraterad och noggrant forskad från respekterade webbplatser och bloggar. Inkluderar framträdande val som Studio Alster, Studio Kransen, Dreja Keramikverkstad, Erika Petersdotter keramik, The Slab. Låt oss utforska!

1.Studio Alster

Studio Alster
Drömmer du om att skapa något eget? Välkommen till Studio Alster – ditt kreativa paradis! Malin och Judith har förvandlat en mysig lokal till en oas för dem som vill prova på eller utveckla sina färdigheter inom keramik.

Studio Alster ligger nära Fridhemsplan och erbjuder allt du behöver för att komma igång. Med nyrenoverade utrymmen och inspirerande kurser kan du ge liv åt dina idéer. Oavsett om du är nybörjare eller har erfarenhet är detta den perfekta platsen att fördjupa dig i hantverkets underbara värld.

2.Studio Kransen

Studio Kransen
Upplev keramiksamlingens magiska värld på Studio Kransen, där exceptionella instruktörer vägleder dig genom hantverkets fascinerande process. Från första ögonblicket på kursen omsluts du av kreativitetens förtrollande atmosfär, där lera förvandlas till konstverk under dina händer.

Romina, med sin värme och expertis, guidar dig på en fascinerande resa genom former, färger och texturer. Studio Kransen är inte bara en plats för att lära sig utan också ett perfekt tillhåll för att skapa bestående minnen. Boka en kurs med din partner, samla dina vänner eller unna dig själv en kreativ utflykt och upptäck keramiksamlingens oändliga möjligheter under ledning av Studio Kransens mästare.

Läs mer: Lista 28 kaféerna i Stockholm

3.Dreja Keramikverkstad

Dreja Keramikverkstad
Dreja Keramikverkstad är en upplevelse utöver det vanliga. Du kommer att lära dig att dreja som ett proffs tack vare den lätta och förståeliga informationen och den supertrevliga läraren. Det är ett perfekt sätt att prova på drejning för första gången, och du kommer garanterat att älska det.

Jag har deltagit i Marines drejkurs i Kvarnholmen i maj och juni, och jag kan verkligen rekommendera det varmt. Kursen är perfekt för både nybörjare och erfarna drejare, och du kommer att få lära dig allt du behöver veta om drejning. Du kommer även att få möjlighet att dreja dina egna verk, som du sedan kan ta med dig hem.

4.Erika Petersdotter keramik

Erika Petersdotter keramik

Läs mer: Lista 20 hotellen i Stockholm

5.The Slab

The Slab
Upptäck Slab Underbar – din oas mitt i citypulsen! Här väntar yoga i små, personliga grupper där du får lära dig olika tekniker och skapa unika konstverk att ta med hem. Instruktörn Leighs passion lyser igenom i varje klass, och hennes engagemang för att hjälpa dig växa stärker upplevelsen ytterligare.

Slab Underbars priser är oslagbara, och den mysiga atmosfären inbjuder till total avkoppling. Göm undan vardagsstressen och fördjupa dig i skapandets lugn. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren yogi kommer Slab Underbar att ge dig en oförglömlig upplevelse. Boka din klass idag och unna dig en välförtjänt paus från vardagens brus.

6.The Creativity House

The Creativity House
Upptäck Creativity House, en oas där kreativitet och gemenskap flätas samman. Låt konstnären inom dig vakna till liv och måla din egen skål. Alla material ingår, så det är bara att släppa loss fantasin.

Samla dina kollegor eller vänner för en unik upplevelse som stärker banden mellan er. Skratt, avkoppling och en känsla av tillfredsställelse väntar er när ni målar och skapar tillsammans. Ge er själva en minnesvärd kväll på Creativity House som ni sent ska glömma.

7.Krukmakeri UB Krukmakare

Krukmakeri UB Krukmakare
Upptäck glädjen i att skapa med lera på Krukmakeri UB, en oas för keramisk konst belägen strax utanför stadens brus. Under ledning av den skickliga Ulrika kommer du att få exklusiv tillgång till fräscha och inspirerande lokaler, där du får prova på att dreja. Genom Ulrikas pedagogiska vägledning kommer du även som nybörjare snabbt att bemästra konsten att forma lera.

Oavsett om du söker en rolig aktivitet med vänner eller en minnesvärd upplevelse med familjen, är en kurs på Krukmakeri UB ett perfekt val. Låt kreativiteten flöda och skapa unika konstverk att ta med dig hem. Du kommer att bli förvånad över hur avkopplande och givande det är att arbeta med lera. Så boka din plats idag och förbered dig på en oförglömlig stund som kommer att väcka din inre konstnär.

8.Gyttja Keramik

Gyttja Keramik
Under min fem veckor långa kurs på Gyttja Keramik fann jag mig själv i en kreativ oas där lärandet flöt på smidigt. Caitlin, vår skickliga lärare, skapade en varm och personlig atmosfär som inspirerade eleverna på alla nivåer. Den avlägsna platsen var väl värd resan och bidrog till en avkopplande och avskild miljö perfekt för att fördjupa sig i konsten.

Jag rekommenderar varmt Gyttja Keramik till alla som söker en kreativ utmaning. Caitlins passion och expertis kommer att vägleda dig genom processen med lätthet och säkerställa en minnesvärd upplevelse. Gör dig redo att upptäcka den glädje och tillfredsställelse som väntar på dig i hjärtat av Gyttja Keramik!

9.Alvikstorpet

Alvikstorpet

10.Manos keramikverkstad & butik

Manos keramikverkstad & butik
Upplev konsten att forma lera till vackra verk på Manos keramikverkstad och butik. Under ledning av skickliga och erfarna lärare genomgår eleverna förvandlingen från rå lera till utsökta konstverk. Kurserna är utformade för att passa alla nivåer, från nybörjare till erfarna keramiker.

Besök butiken för att utforska ett urval av unika och handgjorda keramikföremål, skapade av talangfulla keramiker. Varje skål, vas och figur är ett uttryck för kreativitet och hantverksskicklighet. Manos butik är en skattkammare för den som söker tidlösa och originella föremål för hemmet eller som gåva.

11.LERAN

LERAN
Låt kreativiteten flöda och upplev glädjen i att forma lera under en underbar eftermiddag på Leran. Lera är ett fantastiskt material som gör det möjligt att uttrycka sig och skapa unika konstverk.

Under din privata 3-timmarslektion med en erfaren instruktör får du handledning och vägledning för att föra din fantasi till verklighet. Du lär dig grunderna i lerbearbetning och får arbeta med händerna i den mjuka leran. Släpp loss din kreativitet och skapa allt från enkla skålar till intrikata skulpturer. Med musik i bakgrunden kommer tiden att flyga förbi när du fördjupar dig i lerans terapeutiska egenskaper.

12.Drejeri Guldfasanen

Drejeri Guldfasanen
Drejeri Guldfasanen är den perfekta platsen att utforska din kreativa sida och uppleva den uppiggande glädjen av att skapa något eget. Med den kunniga guiden Birgitta vid din sida kommer du att upptäcka den fascinerande världen av keramik, oavsett om du är en erfaren krukmakare eller en nybörjare inom hantverket.

Den 30 juli klockan 18.00 var stämningen i ateljén lugn och inbjudande. Du kommer att guidas genom varje steg i processen, från att forma leran till att glasera ditt konstverk. Birgitta delar generöst med sig av sina kunskaper och tips, vilket säkerställer att du kommer att lämna ateljén med en unik skapelse som du kommer att vårda i många år framöver. Drejeri Guldfasanen är ett måste för alla som vill uppleva den terapeutiska kraften i kreativitet.

13.Drejverkstaden

Drejverkstaden
Steg in i den rogivande ateljén Drejverkstaden och upplev drejning i sin renaste form. Låt våra skickliga instruktörer guida dig genom hantverket och förvandla lera till konstnärliga skapelser. Drejskivans mjuka surr, lerans formbarhet och den kreativa stämningen kommer att väcka dina sinnen och främja ett lugn inom dig.

Fördjupa dig i en helgkurs och upptäck drejningens magiska värld. I våra eleganta lokaler omfamnas du av inspirerande konstverk som väcker din kreativitet. Våra erfarna lärare ger dig personlig vägledning och förser dig med den kunskap och tekniker du behöver för att bemästra konsten.

14.Keramikerna

15.Keramiker Helena Sundstedt

Keramiker Helena Sundstedt

16.OJOROJO KERAMIK

OJOROJO KERAMIK

17.KERAMIKEN Workshop & Showroom

KERAMIKEN Workshop & Showroom

18.Craft and stuff studio

Craft and stuff studio

19.Hantverkstan 10

Hantverkstan 10

20.ClaySpace Stockholm

ClaySpace Stockholm

21.Drejstället Hornstull

Drejstället Hornstull

22.Cecis Hantverk

Cecis Hantverk

23.Lerverket

Lerverket

24.Studio Clay

Studio Clay

25.PetraLundsLera

PetraLundsLera

26.Atelier JordSthlm

Atelier JordSthlm

27.Blue Hour Stockholm

Blue Hour Stockholm

28.Kisel Keramik

Kisel Keramik

29.Soulfire Keramikstudio

Soulfire Keramikstudio

30.Drejeriet

Drejeriet
Postförslag