Lista 11 kyrkorna i Södertälje Stockholm

Johan Bergqvist

• Uppdaterad: 2024-08-07

Sammanställd från de bästa listorna om kyrkorna i Södertälje Stockholm, kuraterad och noggrant forskad från respekterade webbplatser och bloggar. Inkluderar framträdande val som Syrisk-Ortodoxa Ärkestiftet S:t Jacob Församling, KOPTISK ORTODOXA KYRKAN S:T MINA FÖRSAMLING, Svenska kyrkan i Södertälje, Södertälje Internationella Kyrka, Sankt Ansgars katolska kyrka. Låt oss utforska!

1.Syrisk-Ortodoxa Ärkestiftet S:t Jacob Församling

En varm och välkomnande församling som för samman människor från olika bakgrunder

Syrisk-Ortodoxa Ärkestiftet S:t Jacob Församling
  • Betyg: 4,6/5 (199 Review by google)
  • Adress:

    Hantverksvägen 4, 151 65 Södertälje, Sverige

  • Fördelar:

    Fantastisk arkitektur, vänligt välkomnande och engagerade medlemmar

  • Nackdelar:

    Begränsade öppettider, svårt att hitta parkering, långa väntetider för dop och vigslar

  • Syrisk-ortodoxa
  • Kyrka
  • Södertälje
  • Kristendom
  • Gemenskap

Läs mer: Lista 17 restauranger i Södertälje Stockholm

2.KOPTISK ORTODOXA KYRKAN S:T MINA FÖRSAMLING

KOPTISK ORTODOXA KYRKAN S:T MINA FÖRSAMLING
Det koptiska ortodoxa kyrkorna är en fantastisk plats för egyptiska kopter i Sverige att uttrycka sin identitet. Den är en vacker och stor kyrka som är mycket populär bland egyptiska kopter. De erbjuder en rad tjänster och aktiviteter, inklusive gudstjänster, söndagsskola och bibelstudier. Kyrkan är också ett populärt resmål för turister som vill lära sig mer om egyptisk koptisk kultur.

Den koptiska ortodoxa kyrkan är en viktig del av egyptisk koptisk kultur och religion. Kyrkan har en lång historia och är hem för många vackra konstverk och arkitektur. Kyrkan erbjuder också en rad tjänster och aktiviteter, vilket gör den till ett populärt resmål för både egyptiska kopter och turister.

Läs mer: Lista 17 kaféerna i Södertälje Stockholm

3.Svenska kyrkan i Södertälje

Svenska kyrkan i Södertälje
Välkommen till Svenska kyrkan i Södertälje, där du finner stillhet och samvaro i hjärtat av staden. Våra tysta och lugna lokaler erbjuder en fristad från vardagens brus, där du kan finna ro och reflektion.

Njut av en stunds avkoppling i vårt mysiga kyrkkafé, där alla är välkomna. Här serverar vi läckra bakverk och värmande drycker till mycket förmånliga priser. Vår trevliga personal står redo att välkomna dig med ett leende och göra ditt besök till ett minnesvärt ögonblick. Ta även chansen att besöka vår välfyllda loppis, där du kan fynda unika skatter och bidra till en god sak.

Läs mer: Lista 25 kyrkorna i Stockholm

4.Södertälje Internationella Kyrka

Södertälje Internationella Kyrka
Södertälje Internationella Kyrka, ett andligt hem i hjärtat av Södertälje. Denna intima och mysiga kyrka välkomnar finsktalande invånare med öppna armar, och erbjuder en fristad för gemenskap och tro. Kyrkans ståtliga interiör, med sina ljusa färger och välkomnande atmosfär, skapar en känsla av lugn och ro. Här kan du finna tröst och inspiration, omgiven av en gemenskap som delar din kultur och språk.

Södertälje Internationella Kyrka är mer än bara en byggnad. Det är en plats för tillhörighet och stöd, där du kan uppleva det bästa av finsk kultur och tradition. Från gudstjänster och körövningar till språkträning och kulturkvällar, erbjuder kyrkan en mängd aktiviteter som berikar både kropp och själ. Så oavsett om du söker andlig vägledning, social samvaro eller bara en känsla av hem, är Södertälje Internationella Kyrka det perfekta resmålet för dig.

5.Sankt Ansgars katolska kyrka

Sankt Ansgars katolska kyrka
Sankt Ansgars katolska kyrka är en liten oas i stadens brus, en fridfull tillflyktsort där du kan finna tröst och vägledning. Atmosfären är varm och välkomnande, och systrarna som tjänstgör här är kända för sin omtanke och sitt stöd.

Med sin charmiga arkitektur och lugna omgivningar är Sankt Ansgars kyrka den perfekta platsen för både andlig reflektion och kontakt med andra. Här kan du delta i gudstjänster, be i lugn och ro eller bara ta en stund för eftertanke i den fridfulla trädgården. Sankt Ansgars kyrka är mer än bara en kyrka – det är ett hem för själen.

6.S:ta Maria Antiokias Grekisk-Ortodoxa Kyrkan

S:ta Maria Antiokias Grekisk-Ortodoxa Kyrkan
Välkommen till S:ta Maria Antiokias Grekisk-Ortodoxa Kyrkan, en juvel belägen i stadens hjärta. Upplev en symfoni av färger och former när du stiger in i denna arkitektoniska mästerverk. Kyrkans interiör är en skattkammare av konstverk, med utsökta fresker och detaljerade mosaiker som berättar historier om tro och arv.

Kyrkans akustik är en oslagbar harmoni, som gör den till ett paradis för sång och musik. Låt din röst stiga uppåt mot kupolen och bli omsluten av den himmelska klangen. Varige dag är en fest i S:ta Maria Antiokias kyrka, en plats där det gudomliga och det jordiska möts i en oförglömlig upplevelse.

7.Södertälje Pastorat

Södertälje Pastorat
Södertälje Pastorat är en varm och välkomnande gemenskap där troende hittat ett hem. Våra gudstjänster andas kärlek och samhörighet, ackompanjerade av vacker och upplyftande musik.

Här kan du möta andra vuxna och barn som söker en djupare gemenskap. Vi delar glädjeämnen, stöttar varandra i svårigheter och gör livet mer meningsfullt tillsammans. Oavsett var du befinner dig på din trosresa är du välkommen att bli en del av vår växande familj. Upplev gemenskapen, musiken och kärleken som gör Södertälje Pastorat till en utmärkt plats för alla som söker en sann gemenskap.

8.Alla Helgons kyrka, Södertälje

Välkommen till Alla Helgons kyrka i Södertälje, där vi sörjer och minns våra älskade med värme och respekt. Vår kyrka är en oas av lugn och frid, med vackra glasmålningar som släpper in ett mjukt ljus och skapar en stämningsfull atmosfär. Här kan du finna ro och tröst i sorgen, och minnas din nära och kära på ett fridfullt och minnesvärt sätt.

Våra erfarna präster och medarbetare tar hand om dig med omtanke och värme under hela begravningsceremonin. Vi lyssnar till dina önskemål och ser till att allt blir precis som du vill ha det. Vår kyrka är öppen för alla, oavsett tro eller bakgrund, och vi välkomnar dig varmt att ta del av vår gemenskap i denna svåra stund.

9.Brunnsängs kyrka

Brunnsängs kyrka är ett mindre tempel som bjuder på akustiska upplevelser i den stora socialhallen. Fylld av mäktig musik, kantad av ett inbjudande café, bjuds här på en mångsidig kyrka som passar såväl själen som sinnet.

Kyrkorummet är öppet och välkomnande, och mässorna är fyllda av både värme och inspiration. Den trevliga personalen gör besöket ännu mer minnesvärt och gör Brunnsängs kyrka till en plats att längta tillbaka till.

10.Lina kyrka

11.Hovsjö kyrka

Hovsjö kyrka
Hovsjö kyrka är mer än bara en plats för bön och mässa. Det är en oas där människor från alla samhällsskikt kan mötas, dela erfarenheter och finna tröst. Kyrkan är en arkitektonisk skönhet, med sina höga valv och färgglada fönster som skapar en känsla av lugn och ro.

Men Hovsjö kyrka är mer än bara ett vackert byggnadsverk. Det är ett levande centrum för gemenskap och andlig vägledning. Kyrkan erbjuder en mängd program och evenemang, allt från gudstjänster och bibelstudier till konserter och konstutställningar. Här finns något för alla, oavsett ålder eller bakgrund. Så kom till Hovsjö kyrka och upplev allt som den har att erbjuda. Du kommer inte att bli besviken.
Postförslag