Lista 13 platserna att besöka med barn i Järfälla Stockholm

Fredrik Karlsson

• Uppdaterad: 2024-07-27

Sammanställd från de bästa listorna om platserna att besöka med barn i Järfälla Stockholm, kuraterad och noggrant forskad från respekterade webbplatser och bloggar. Inkluderar framträdande val som Västra Järvafältets naturreservat, Kyrkparken, Utflyktspark Slammertorp, Huset på Höjden, Järfälla Hyrkart. Låt oss utforska!

1.Västra Järvafältets naturreservat

En grön oas i nordvästra Stockholm

Västra Järvafältets naturreservat
  • Betyg: 4,5/5 (249 Review by google)
  • Adress:

    177 38 Jakobsberg, Sverige

  • Öppettider:

    Öppet dygnet runt

  • Biljettjänst:

    Nej

  • Högsäsong:

    Juni

  • Attraktioner:

    Skog, sjö, ängar, fornlämningar, fågelliv

  • Evenemang:

    Nej

  • Säkerhetsåtgärder:

    Inga speciella säkerhetsåtgärder krävs

Västra Järvafältets mäktiga naturreservat breder ut sig i närheten av köpcentret IKEA Barkarby. Släpp pulsen från shoppingsvängen och bege dig ut i den lugnande naturen. Det tar bara 15 minuter att promenera från köpcentrum till reservatet, där du kan vandra i dess slingrande stigar.

Upptäck en rik flora och fauna, med hästar och betesdjur som betar fridfullt. Ta en paus vid någon av de många rastplatserna, grilla en bit mat och njut av den hänförande omgivningen. Reservatet erbjuder en gratis parkeringsplats med gott om platser, så du kan enkelt ta dig dit och uppleva en oförglömlig dag i Västra Järvafältets famn.

2.Kyrkparken

Kyrkparken
I den pittoreska Kyrkparken välkomnas både hundar och deras tvåbenta följeslagare av en nyrenoverad hundrastgård. Njut av den uppgraderade anläggningen, där sprudlande vattenkranar släcker törsten medan din fyrbenta vän njuter av de nyinstallerade stockarna och hindren.

Upplev glädjen att se din hund springa fritt i de två rymliga och inhägnade sektionerna. Låt ditt sinne vandra iväg medan du slår dig ner på de inbjudande picknickborden och njuter av det lugna och lummiga landskapet. Oavsett om du söker efter en plats för lek och bus eller en avkopplande stund i naturen är Kyrkparkens hundrastgård ett perfekt resmål för både dig och din älskade vän.

Läs mer: Lista 18 restauranger i Järfälla Stockholm

3.Utflyktspark Slammertorp

Utflyktspark Slammertorp
Utflyktsparken Slammertorp är en jättefin och rolig utflykt för hela familjen! Här finns något för alla, från små barn till vuxna.

Lekplatsen är stor och varierad, med allt från gungor och rutschkanor till hinderbanor och klätterställningar. Det finns också gott om sittplatser och grillplatser, så man kan ta med sig matsäck och göra en heldag av besöket. Parken är dessutom välvårdad och ren, med fräscha toaletter och soptunnor.

4.Huset på Höjden

Huset på Höjden
Välkommen till Huset på Höjden, där tillgänglighet, gästvänlighet och rymliga utrymmen möts. Vårt café serverar goda och prisvärda tilltugg, som passar perfekt för en paus mellan aktiviteterna.

Våra toppmoderna lokaler skapar en inspirerande miljö för alla evenemang. Vi är stolta över att välkomna föreningar som er att använda våra klassrum för era aktiviteter. På Huset på Höjden hittar ni allt ni behöver för en lyckad tillställning med nära till hands-service och ett trevligt bemötande.

Läs mer: Lista 10 kaféerna i Järfälla Stockholm

5.Järfälla Hyrkart

En fartfylld upplevelse för alla åldrar

Järfälla Hyrkart
  • Betyg: 4,4/5 (324 Review by google)
  • Adress:

    Gokartvägen 1, 176 76 Järfälla, Sverige

  • Öppettider:

    11 till 19

  • Biljettjänst:

    ja

  • Attraktioner:

    Snabba gokarts, racingsimulatorer och arkadspel

  • Säkerhetsåtgärder:

    Säkerhetsregler och instruktioner finns på plats

6.Riddarparken

Riddarparken
Upplev Riddarparken i Järfälla, en oas för barnens sommaräventyr! Här anordnas en mängd aktiviteter som garanterar en oförglömlig sommar utan långa resor. Njut av parkens vackra miljö, strosa längs grönskande gångar och låt barnen leka fritt i de säkra lekplatserna. Och för en extra guldkant på dagen, besök det mysiga sommarcaféet för förfriskningar och en stunds avkoppling.

Dock kan parkens lugna atmosfär ibland störas av närvaron av personer som missbrukar alkohol. Låt oss tillsammans skapa en trygg och inkluderande miljö för alla i Riddarparken. Genom att hitta lämpliga tillhåll för dessa utsatta individer kan vi säkerställa att parkens besökare kan njuta av den utan obehag. Tillsammans gör vi Riddarparken till en plats där alla trivs och kan skapa minnen som varar livet ut.

7.Leo's Lekland

En plats för skoj och lek för alla åldrar

Leo's Lekland
  • Betyg: 3,6/5 (1062 Review by google)
  • Adress:

    Herrestavägen 1, 177 44 Järfälla, Sverige

  • Öppettider:

    09 till 19

  • Biljettjänst:

    Ja

  • Attraktioner:

    Hoppborgar, rutschkanor, bollhav

  • Säkerhetsåtgärder:

    Vuxna ansvarar för sina barn

8.Tallbohovsparken

Tallbohovsparken är ett grönt paradis i hjärtat av Jakobsberg, en av de största parkerna i området. Här finns något för alla, från barnfamiljer till avkopplingssökande vuxna. För de små finns lekplatser i olika åldrar, en plaskdamm och en populär trafiklekplats. För den som vill njuta av naturen finns vackra promenadstråk och flera sittplatser.

När solen tittar fram är uteserveringen i Tallbohovsparken ett måste. Slappna av med en kopp kaffe eller en lättare måltid while du njuter av den grönskande omgivningen. Parken är en perfekt plats att tillbringa en trevlig dag med vänner och familj, eller bara koppla av och njuta av lugnet.

9.Nibbleparken

Nibbleparken är en lekfull oas där små äventyrare kan utforska sin fantasi och föräldrar kan slappna av i rofylld natur. Den rymliga lekparken är utformad för förskolebarn, men erbjuder även utmaningar för större barn, såsom en spännande hinderbana.

Från sandlådan och de mysiga lekstugorna till de fartfyllda rutschkanorna och gungorna finns det något för alla åldrar. Ta med en picknickkorg och njut av en avkopplande stund på de inbjudande borden och bänkarna eller grilla något gott på en av de två grillplatserna. Nibbleparken är en perfekt destination för en oförglömlig dag där lek, skratt och gemenskap står i centrum.

10.Skälbyparken

Skälbyparken
Skälbyparken är en härlig lekplats för de minsta, med en liten skogsdunge på höjden som barnen älskar att utforska. Här finns gott om plats att springa och leka, och när snön faller förvandlas parken till en perfekt pulkabacke.

Även om Skälbyparken är ganska stor, finns det kanske lite väl få saker att göra för de lite större barnen. En bättre klätterställning eller någon annan mer utmanande lekplats hade varit välkommet. Men för de små är det en perfekt plats att släppa loss fantasin och ha roligt.

11.Liberalerna Järfälla

12.Brandkåren Attunda

Brandkåren Attunda

13.Järfälla språkcentrum

Järfälla språkcentrum
Postförslag