Lista 11 stränder i Skåne

Sara Eriksson

• Uppdaterad: 2024-07-28

Sammanställd från de bästa listorna om stränder i Skåne, kuraterad och noggrant forskad från respekterade webbplatser och bloggar. Inkluderar framträdande val som Rörums strand, Råå vallar, Lilleskog, Vaxsjön, Skåne, Dagstorpssjön-Västra badplatsen. Låt oss utforska!

1.Rörums strand

En sandstrand med badbryggor och gräsytor.

Rörums strand
  • Betyg: 4,6/5 (1198 Review by google)
  • Adress:

    Knäbäckshusen 12, 272 95 Simrishamn, Sverige

  • Öppettider:

    Öppet dygnet runt

  • Biljettjänst:

    Nej

  • Attraktioner:

    Badplats, bryggor, sandstrand och gräsytor

  • Säkerhetsåtgärder:

    Ingen badvakt finns.

Rörums strand är ett pittoreskt paradis som utstrålar charm och lugn. Här möts du av förtjusande hus med halmtak, prydda av färgsprakande rosor och målade i den unika Kiviksblå nyansen. Denna vackra miljö vid havet skapar en minnesvärd upplevelse.

Njut av solens strålar på den finkorniga sandstranden eller ta en uppfriskande promenad längs strandpromenaden. Du kan även hyra en kajak och utforska den vackra kusten från ett nytt perspektiv. Rörums strand är en oas vid havet, perfekt för en avkopplande dag eller en minnesvärd helg.

Läs mer: Lista 17 restauranger i Skåne

2.Råå vallar

En oas för fågelskådare och naturälskare

Råå vallar
  • Betyg: 4,3/5 (695 Review by google)
  • Adress:

    Kustgatan, 252 70 Råå, Sverige

  • Öppettider:

    Öppet dygnet runt

  • Biljettjänst:

    ja

  • Attraktioner:

    Naturreservat, strand, fågelskådning, vandringsleder

  • Säkerhetsåtgärder:

    Inga särskilda säkerhetsåtgärder

Råå vallar utgör ett levande stycke historia, där spår av danskarnas landgång 1709 fortfarande är tydliga. Den mäktiga försvarsvallen erbjuder idag både skydd från vinden och en pittoresk promenadsträcka.

Längs den mångkulturella strandpromenaden vid Råå möts du av en härlig stämning. Här finns gott om plats att breda ut sig, och både glasskiosker och duschar står redo för att förgylla din dag vid havet. Vare sig du längtar efter avkoppling på stranden eller en uppfriskande promenad, är Råå det perfekta valet.

Läs mer: Lista 15 kaféerna i Skåne

3.Lilleskog

Upplev den unika kulturmiljön i hjärtat av Ystad

Lilleskog
  • Betyg: 4,5/5 (172 Review by google)
  • Adress:

    Västerleden 228-5, 271 91 Ystad, Sverige

  • Öppettider:

    Öppet dygnet runt

  • Biljettjänst:

    Ja

  • Högsäsong:

    Jun-Aug

  • Attraktioner:

    Anrik vattenkvarn, museijärnväg, naturskönt område

  • Säkerhetsåtgärder:

    God belysning, övervakningskameror, patrullerande vakter

Lilleskog är en idyllisk plats vid havet, perfekt för dig som söker lugn och ro eller vill njuta av naturen med din fyrbenta vän. Här kan du promenera längs den vackra stranden och låta hunden springa fritt, eller ta med fiskespöet och försöka fånga en middag från havet.

Lilleskog är en pärla för alla som älskar naturen, och en plats där du kan koppla av och njuta av friheten. Oavsett om du vill rasta hunden, fiska eller bara njuta av den friska havsluften är Lilleskog det perfekta valet. Och vem vet, kanske får du med dig en god middag hem också!

Läs mer: Lista 17 hotellen i Skåne

4.Vaxsjön, Skåne

Vaxsjön, Skåne
Upplev den natursköna Vaxsjön i Skåne, där kristallklart vatten möter grönskande omgivningar. Dyk i för ett uppfriskande bad från bryggan, eller luta dig tillbaka på den lummiga gräsmattan och njut av den panoramautsikten över sjön.

Vaxsjön erbjuder en fristad för både kropp och själ. Vandra längs slingrande stigar som leder dig runt sjön, eller grilla en härlig måltid på de utspridda grillplatserna. Här finns även en miljömedveten sorteringsstation för att upprätthålla skogens renhet. Låt Vaxsjön bli din nästa destination för avkoppling och upplevelser vid vattnet.

5.Dagstorpssjön-Västra badplatsen

Dagstorpssjön-Västra badplatsen
Dagstorpssjöns västra badplats är en idyllisk oas som bjuder på en oförglömlig upplevelse för hela familjen. Vägen dit kantas av rogivande natur som lockar till rekreation och avkoppling. Från den pittoreska parkeringen tar en slingrande stig dig ner till sjöns strandlinje.

Vid badplatsen finns det gott om grillplatser där du kan njuta av hemlagade läckerheter i det fria. För din bekvämlighet finns toaletter tillgängliga. Det lilla strandområdet, inbäddat under trädkronorna, ger en känsla av avskildhet och lugn. Låt Dagstorpssjöns västra badplats bli din nästa destination för en dag fylld av sol, bad och härliga stunder i naturen.

6.Råbocka havsbad

Råbocka havsbad
Råbockas havsbad är ett paradis för alla som älskar sandstränder. Den kilometerlånga stranden inbjuder till härliga promenader eller uppfriskande löprundor längs den glittrande kustlinjen. Från Klitterhus sträcker sig en lång brygga ut över det kristallklara vattnet och erbjuder en fantastisk utsikt över havet.

Råbockas havsbad har allt du behöver för en bekväm och njutbar stranddag. Välfyllda, tillgängliga toaletter och soptunnor vintertid ser till att du har tillgång till de bekvämligheter du behöver. De fina landgångarna gör det enkelt att ta sig till och från stranden. Råbockas havsbad är helt enkelt en oas för både stora och små badgäster, och vi kan varmt rekommendera ett besök.

7.Östra Sand havsbad

Östra Sand havsbad
Östra Sands havsbad är en dold pärla bland badstränder, och vid soligt väder vallfärdar besökare hit trots avståndet till serveringar och glasskiosk. Den stora parkeringen garanterar en bekväm start på din stranddag, även om det kan vara lite att släpa de sista metrarna till stranden.

Den långgrunda stranden är idealisk för barn och icke-simmare, och erbjuder en trygg och njutbar badupplevelse. När du inte plaskar i vågorna kan du sola på den mjuka sanden eller beundra den vackra utsikten över Östersjön. Östra Sands havsbad är ett måste-besök för den som söker en rofylld och avkopplande dag vid havet.

8.Friseboda

Friseboda
Friseboda är en liten och undangömd pärla längst ut på Österlen i Skåne. Den här fantastiska kuststräckan vid Hanöbukten bjuder på en strand med känsla av Medelhavet, och du får dessutom fricampa på stranden! Vattnet är klart och inbjudande, och sanden är vit och mjuk. Det finns även en liten brygga där du kan njuta av utsikten eller ta ett dopp.

Friseboda är ett naturreservat, så det är viktigt att du respekterar naturen och inte skräpar ner eller eldar. Du får inte heller grilla på stranden. Men det finns gott om picknickplatser i området där du kan njuta av din medhavda lunch. Så packa en korg med godsaker och bege dig till Friseboda för en härlig dag vid havet!

9.Revhaken Havsbad

Revhaken Havsbad, en oas för sinnena året om. Låt sommardagen bjuda på ett svalkande dopp, följt av en vandring längs havet där vågornas rytmiska brus får lugnet att infinna sig. Slå dig ner på stranden med medhavt fika och njut av naturens sköna symfoni. När västanvinden smeker huden letar du skydd i den lummig grönska som vindskyddar från naturens krafter. Ta fram kikaren och fascineras av det rika fågellivet som denna kustnära miljö hyser.

Revhaken Havsbad skänker stunder av ro och harmoni även under vintersolen. En promenad längs stranden, med havet i blickfånget, ger en känsla av oändlighet. Andas in den friska havsluften och låt sinnena fyllas av naturens skönhet. Revhaken Havsbad, en plats att återvända till, om och om igen.

10.Skanörs Havsbad

Skanörs Havsbad är en pärla vid Skånes kust. På exklusiva Strandhyttan kan du njuta av utsökt mat, medan barnfamiljer och soldyrkare trivs på den breda, mjuka sandstranden. Havet är grunt långt ut, vilket gör det tryggt för barn att bada.

Oavsett om du söker lyx eller enkelhet har Skanörs Havsbad något att erbjuda. Njut av en kulinarisk upplevelse med havsutsikt på Strandhyttan eller slappna av på stranden med en picknickkorg. Barnen kan plaska i det grunda vattnet medan du solar och laddar batterierna. Skanörs Havsbad är den perfekta destinationen för en solig dag vid havet.

11.Vikens Havsbad

Vikens Havsbad
Postförslag