Lista 24 sjöarna i Stockholm

Hanna Larsson

• Uppdaterad: 2024-07-28

Sammanställd från de bästa listorna om sjöarna i Stockholm, kuraterad och noggrant forskad från respekterade webbplatser och bloggar. Inkluderar framträdande val som Råstasjön, Söderbysjön, Malmsjön, Djurgårdsbrunnskanalen, Råckstaträsk. Låt oss utforska!

1.Råstasjön

Råstasjön
Råstasjön är en oas i Solna, ett stenkast från Mall of Scandinavia och Friends Arena. En mysig liten sjö att gå eller springa runt, perfekt för en paus från stadens brus.

Dröm dig bort till sommarens sköna dagar när hägrarna vilar vid sjön, i väntan på mat. Ta en picknick i gröngräset, kasta ut ett fiskespö eller bara njut av den vackra utsikten. Råstasjön är en plats för både avkoppling och aktivitet, en pärla som väntar på att upptäckas.

2.Söderbysjön

Söderbysjön
Söderbysjön är en idyllisk plats som erbjuder något för alla. Här kan du njuta av en härlig promenad längs sjön, ta en svalkande simtur eller prova på någon av de många aktiviteter som finns. Oavsett vad du väljer att göra så kommer du garanterat att få en minnesvärd upplevelse.

Badplatsen vid Söderbysjön är en populär plats för både stora och små. Här finns en långgrund sandstrand med bryggor och hopptorn. För den som föredrar att hålla sig på land finns det även en lekplats och en grillplats. I närheten av badplatsen finns också en restaurang och ett café som serverar mat och dryck.

Läs mer: Lista 28 kaféerna i Stockholm

3.Malmsjön

Malmsjön
Upplev den förtrollande skönheten i Malmsjön, en idyllisk plats där natur och lugn förenas i harmoni. Låt dina sinnen fyllas med sjöns skimrande vatten, som reflekterar himlens nyanser och skapar en målerisk tavla. Vandra längs de vindlande stigarna och förundras över den grönskande växtligheten och de majestätiska träden som omsluter dig.

Malmsjöns lugna famn inbjuder dig att koppla av och förlora dig i naturens rytm. Ta en roddbåt över det glittrande vattnet och njut av den fridfulla utsikten från sjöns mitt. Eller slå dig ner på den mjuka mossan vid stranden och låt fågelkvittret vagga dig till ro. Malmsjön är en plats där du kan återupptäcka naturens enkla glädjeämnen och skapa minnen som kommer att följa dig i livet.

4.Djurgårdsbrunnskanalen

Djurgårdsbrunnskanalen
Mitt i Stockholm, där Kungliga Djurgården möter Ladugårdsgärdet, slingrar sig den idylliska Djurgårdsbrunnskanalen. Som en smaragdgrön oas i stadens hjärta bjuder kanalen på en oväntad och förtrollande naturupplevelse. De lummiga träden, som speglar sig i det lugna vattnet, skapar en sagolik atmosfär.

Över kanalen sträcker sig vackra broar, både historiska och moderna, som smälter samman det förflutna med nutiden. Ta en promenad längs de pittoreska broarna och beundra den arkitektoniska skönheten som förbinder Djurgården med fastlandet. Oavsett om du väljer att cykla, flanera eller bara njuta av den rogivande utsikten, är Djurgårdsbrunnskanalen en plats som kommer att fylla dig med ro och inspiration.

Läs mer: Lista 20 hotellen i Stockholm

5.Råckstaträsk

Råckstaträsk
Råckstaträsk är en naturskön plats som lockar med en lugn och avkopplande atmosfär. Här kan du ta en promenad, jogga eller helt enkelt njuta av den vackra omgivningen. Området är perfekt för en avkopplande dag i naturen, med gott om plats att vandra runt och utforska.

Råckstaträsk ligger i närheten av Grimstaskogen och Grimstafältet, vilket erbjuder ännu fler möjligheter för utomhusaktiviteter. Området är lätt att nå och erbjuder en enkel flykt från stadslivet. Besök Råckstaträsk för en dag fylld av frisk luft, lugn och ro.

6.Djurgårdsbrunnsviken

Djurgårdsbrunnsviken
Djurgårdsbrunnsvikens sköna strandpromenad inbjuder till en ljuvlig vandring i Stockholms hjärta. Vinden smeker kinderna, och de pittoreska vyerna över viken gör det lätt att glömma vardagens stress. Låt blicken vila på båtarna som glider förbi och njut av lugnet.

Längs promenaden finns ett urval av charmiga restauranger, där du kan unna dig en välsmakande måltid med utsikt över vattnet. Eller varför inte packa en picknickkorg och slå dig ner på en av de många gröna ängarna? Här blandas turister och stockholmare i en härlig mix, och du kan känna stadens puls samtidigt som du njuter av lugnet vid vattnet.

7.Rösjön

Rösjön
Upplev den idylliska sjön Rösjön, ett smaragdgrönt smycke i Sollentunas vackra landskap. Dess lugna vattenyta inbjuder till avkopplande kanotturer, lockar fiskare med sina glittrande vatten och erbjuder soltörstande badgäster en fristad vid stranden. Den generösa bilparkeringen gör det enkelt att ta sig dit och njuta av en dag fylld av sjöglädje.

Låt Rösjöns vatten förtrolla dig, ett minnesvärt tillfälle för att koppla av och föryngra både kropp och själ. Från paddelns rytmiska plask till fåglarnas kvitter som ekar över sjön, är detta en upplevelse som kommer att etsa sig fast i ditt minne. Oavsett om du söker äventyr, avkoppling eller en dag fylld av badglädje, är Rösjön den perfekta destinationen för en minnesvärd upplevelse i Upplands hjärta.

8.Flaten

Flaten
Den fridfulla Flaten, en pittoresk oas nära den pulserande staden Stockholm, erbjuder en välbehövlig reträtt från vardagens stress och jäkt. Insvept i naturens lugnande famn, inbjuder denna förtrollande sjö till avkoppling och förnyelse. Oavsett om du längtar efter stillsamhet vid vattenbrynet eller uppfriskande simturer, är Flaten den perfekta platsen att söka ro och samla kraft.

Njut av en avkopplande dag vid Flatens strand, där solen smeker din hud och den ljumma brisen smeker ditt ansikte. Låt stressen smälta bort när du sjunker ner i det svalkande vattnet och låter naturens läkande krafter omsluta dig. När solen börjar sin nedgång förvandlas Flaten till en sagolik plats där himlens färger målar sjön i magiska nyanser. Låt naturens symfoni trollbinda dig och upplev en oförglömlig kväll vid denna skimrande vattenpärla.

9.Årstaviken

Årstaviken
Årstaviken är en idyllisk oas i hjärtat av Stockholm, perfekt för såväl avslappnande promenader som upptäcktsfärder med kajak. Den betagande skönheten i omgivningarna tar dig till en annan värld, där grönskande parker möter glittrande vatten.

Fågelkvittret ekar genom den grönskande skogen och de böljande stigarna längs vattnet inbjuder till storslagna promenader. Paddla genom det lugna vattnet och upplev Årstaviken från ett unikt perspektiv. Upplev frihetens känsla när du glider fram genom det skimrande vattnet, medan stadens brus avlägsnar sig.

10.Långsjön

Långsjön
Långsjön är en fantastisk liten sjö som passar perfekt för svalkande dopp och avkopplande promenader under årets varmaste dagar. Att vandra runt sjön tar ungefär en timme, och under promenaden kan du njuta av den grönskande naturen och beundra de vackra villorna som kantar stränderna.

Denna charmiga sjö är en riktig oas mitt i naturen, där du kan koppla av och njuta av lugnet. Långsjön är omgiven av majestätiska träd som skapar en skuggig och fridfull atmosfär, perfekt för en picknick eller en stunds avkoppling vid vattenbrynet.

11.Lillsjön

Lillsjön
"Lillsjön är en naturskön oas alldeles intill storstadsmyllret. Vid vårt besök låg sjön stilla som en spegel, dess yta klädd i ett bländande islager. Från strandkanten blickade vi ut över den snötäckta vidden, och i fjärran kunde vi skymta dimhöljda skogar.

Här finns något för alla smaker. För den naturälskande entusiasten erbjuder Lillsjön ett utmärkt tillfälle att observera det rika fågellivet eller att fånga de vackra omgivningarna på bild. Den som är sugen på lite motion kan välja mellan en joggingtur runt sjön, ett träningspass på det välutrustade utomhusgymmet eller en promenad längs de bilfria stigarna."

12.Laduviken

Laduviken

13.Trekanten

14.Strålsjön

15.Ulvsjön

16.Lappkärret

Lappkärret

17.Klara sjö

Klara sjö

18.Husarviken

Husarviken

19.Judarn

20.Järlasjön

Järlasjön

21.Isbladskärret

22.Skogvaktarkärret

Skogvaktarkärret

23.Klara Sjo

Klara Sjo

24.Essingesundet

Essingesundet
Postförslag